Salut

La importància de dur un bon calçat

iStockEls peus resisteixen tot el pes del nostre cos i durant tot el dia suporten el nostre ritme. Bé sigui dempeus, en moviment o fins i tot assegut, realitzen un gran esforç que podem alleugerar portant un bon calçat.

Per aquest motiu, més que un accessori, les sabates són una peça més que important per a la nostra salut. Privilegiar la moda abans que la comoditat del peu pot ocasionar lumbàlgies i malalties articulars degeneratives al turmell, al genoll i al maluc a mitjà i llarg termini.

Així doncs, quins són els punts que hem de tenir en compte a l'hora de triar correctament el calçat?

Per tenir cura de la salut dels nostres peus els especialistes aconsellen:

  • La talla no és l'important. Depenent de la forma de la sabata, que varia segons el model o la marca, la talla pot ser diferent. Més que un nombre específic, l'important és que se senti còmode i a gust en mesurar-se la sabata. El peu no s'ha d'adaptar a la sabata, sinó al contrari. És preferible comprar les sabates a les hores de la tarda quan els peus estan una mica inflats pel tràfec del dia i la normal retenció de líquids. Així s'assegura que el peu no quedarà just en cap hora del dia.
  • Camini amb les sabates. Així sabrà si són còmodes. No esforci el peu a estar a sabates petites o estretes o en cas contrari poden aparèixer malalties com els galindons o callositats. El taló adequat per a les sabates de les dones ha d'estar entre quatre i cinc centrímetres. Passar-se d'aquest marge pot generar problemes de salut no només als peus, sinó també al genoll i estimular l'aparició de les venes varius. Assegureu-vos que les sabates s'ajusten perfectament al seu taló i que els dits del peu no quedin justos. Les sabates de punta estreta són contraproduents.
  • La qualitat és important. Busqui sabates de sola flexible i amb un gruix aproximat de dos centímetres. Una sola molt gruixuda pot generar problemes en la trepitjada, mentre una molt prima no permet que hi hagi un suport adequat que protegeixi el peu ni la resta del cos. La fatiga és el resultat més incòmode, però menys greu d'un mal calçat. En aquest cas cal que posi els peus en alt perquè reposin i la sang circuli amb facilitat. Si vostè ja presenta anomalies en el seu peu, tot i que no siguin doloroses, és millor acudir a l'especialista.

font: La Torre de Barcelona
 

  Més cerques al catàleg Aladí:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 16-01-2017 Última actualització 24-02-2017