Dia Mundial sense Tabac: colofó de la setmana sense fum

iStock ©

El 31 de maig es celebra el Dia Mundial Sense Tabac, i com cada any, l'OMS i els seus associats fan una crida sobre els riscos sanitaris associats al consum de tabac i per apostar per polítiques que contribueixin a reduir-ne el consum.

Enguany, sota el lema "l'empaquetat neutre dels productes del tabac" es proposa restringir o prohibir l'ús de logotips, colors, imatges de marca o informació promocional sobre l'envàs, excepte els noms de la marca i del producte, que han de tenir un color i tipus de font estàndard.

Aquesta mesura es presenta com una via que pot contribuir considerablement a la reducció de la demanda i de l'atractiu dels productes del tabac, ja que restringeix l'ús dels paquets de tabac com a suports per publicitar i promoure el tabac al limitar l'empaquetat i etiquetat enganyós alhora que augmenta les advertències sanitàries. Països com Austràlia que va ser el pioner i Gran Bretanya, França o Irlanda ja han aprovat polítiques en aquest sentit.

Aquest dia és el que tanca la setmana sense fum, que s'esdevindrà del 24 al 31 de maig i que ja ha arribat enguany a la seva dissetena edició, setmana en la que hem col·laborat en la seva organització les entitats municipalistes i les quatre diputacions catalanes per primera vegada aquest 2016.

ADVERTISEMENT
 
 
 

font: Servei de Salut Pública i Consum. Diputació de Barcelona

 

  Cerca per TEMA al Catàleg Aladí:


A les biblioteques trobaràs: 

 

"Cinquanta maneres curioses, enginyoses i eficaces de deixar de fumar" / edició dels textos: Anna Maria Dávila 

"Es fácil dejar de fumar para siempre" / Allen Carr; traducido por Jesús Fabregat 

"El Placer de dejar de fumar: origen, esplendor y muerte de una adicción" / Miguel Masgrau Bartis

 

 Selecció de webs:

 

   També et pot interessar:

Vés al prestatge de Salut ►

Data d'actualització: 31/05/2016