Any Gabriel Ferrater

Aquest any commemorem el centenari del naixement del gran poeta, crític, traductor i lingüista català Gabriel Ferrater i Soler. Nascut a Reus l’any 1922, és autor d'algunes de les obres poètiques més rellevants de la literatura catalana de postguerra. La seva obra “Les dones i els dies”, publicada el 1968, és considerat un dels textos més importants de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX, i sintetitza els centres d’interès i temàtics més importants de la seva poesia: les complexes relacions humanes i la dimensió moral de les seves experiències i el marc contextual en què tenen lloc.

Gabriel Ferrater va viure els darrers anys de la seva vida a Sant Cugat del Vallès. Per aquest motiu, una de les biblioteques de la ciutat duu el seu nom des de l'any 2011, i disposa d’un fons especial dedicat a l’autor format per aproximadament una cinquantena de documents. Entre les obres d’aquest fons es poden trobar llibres escrits per ell, altres que tracten sobre la seva vida i obra i exemplars de part de les nombroses traduccions i revisions que va realitzar.

"Entenc la poesia com la descripció, passant de moment en moment, de la vida moral d’un home ordinari, com ho sóc jo" (Gabriel Ferrater)

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 24-03-2022 Última actualització 30-03-2022