Rudyard Kipling 

L'escriptor anglès Rudyard Kipling (Bombai 1865 – Sussex 1936) va néixer a l'Índia, on va viure els primers anys de vida. Després d'uns anys, un cop acabats els estudis a Anglaterra, tornà a l'Índia sent periodista i publicant contes i poemes en diversos diaris colonials. D'aquesta època, els seus escrits es caracteritzen per l'enaltiment de l'imperi britànic i la justificació de la seva supremacia. Seria més endavant que Kipling escriuria les obres de la literatura universal que encara avui fan les delícies tant de petits com de grans. 


"Just so stories"


"Kim"

"El libro de la jungla"


"Capitans intrèpids"


"Puck de la colina de Pook"


Abans d'establir-se definitivament a Anglaterra amb la seva família, va viatjar arreu del món, destacant la seva estada als Estats Units d'Amèrica, on va escriure els llibres de la jungla a la casa que es va fer, de nom Naulakha; i també va ser breument a Sud-Àfrica, on va viure en primera persona la guerra dels bòers. D'aquesta experiència, Kipling en va fer un poema, If, sent un dels referents culturals britànics, encara avui.


"Relatos"

"La luz fallida"
 

"Los constructores del puente y otros relatos"
 

"10 narraciones maestras"


No seria aquest l'últim conflicte bèl·lic que acabaria patint l'escriptor, doncs en la Primera Guerra Mundial hi va perdre el seu fill John. Va ser aquest un cop dur per ell, que havia mogut els fils necessaris perquè l'exèrcit acabés enrolant un xicot de disset anys amb destí al front francès, escenari d'una carnisseria. Del soldat no es va tornar a saber res més, tot i que son pare va cercar-ne les restes, infructuosament, mitjançant una comissió de la veritat. 

Més obres de Rudyard Kipling a les biblioteques ►

 Selecció de webs:

 També et pot interessar:

Torna al prestatge de Novel·la ►
Efemèrides anteriors ►

Data d'actualització: 24/12/2015