Novel·la

Curiositats - Antoine de Saint-Exupéry

El lionès Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) va ser reporter de guerra a Barcelona, Lleida i a Madrid, tal com van fer molts d'altres escriptors, com John Dos Passos, Ernest Hemingway o George Orwell. Espanya era l'escenari, aleshores, d'un conflicte que atreia l'atenció de tot el món; sent l'avantsala de la guerra a Europa, va donar el tret de sortida a l'anomenada època d'or del periodisme de guerra.

Gaston Gallimard va ser l'editor de l'obra de Saint-Ex, que va publicar-se en bona part durant la guerra. Curiosament, tant Gallimard com Saint-Ex, un cop acabada, van ser vistos amb suspicàcia amb motiu d'haver col·laborat amb el règim enemic de la llibertat. El segle XX va ser el segle de les purgues, de la censura, de les caces de bruixes, i la França alliberada no en va ser excepció.

Saint-Ex dedicà tota la seva vida a pilotar avions, participant, fins-i-tot, a la guerra europea, fent tasques de reconeixement aeri. Volà per darrer cop un matí d'estiu, a les acaballes de la guerra, derribat per un caça nazi. 

Bibliografia destacada         


"El Petit príncep
 
Amèrica
"La Història completa d'El Petit príncep"
 

"El Planeta dels xerraires"
 
Metamorfosi
 "Terre des hommes"
 

"Vol de nuit
 
Amèrica
"Lettre à un otage"
 

"La Verdadera historia de "El Principito""
 

 "El Piloto y el Principito"
 


Més obres d'Antoine de Saint-Exupéry a les Biblioteques ►

Selecció de webs

 També et pot interessar:

novel·la negra

Torna al prestatge  ►
Curiositats anteriors  ►
Data d'actualització: 05/02/2016