Rosalía: una artista visionària

Rosalía continua d’actualitat i ens torna a sorprendre. Ara la podem veure en un nou videoclip “Juro que” dedicant el seu amor a un pres on retorna a les seves arrels més flamenques. En aquest cas, ha buscat un actor, Omar Ayuso, de la sèrie Élite que li fa de parella.

 

 

 

 

 

L’artista segueix fent ús de la reverberació, amb sons de guitarra espanyola, jaleos i palmas. En el videoclip, que es mou entre dos ambients, podem veure a la Rosalía trobant a faltar Omar Ayuso que està tancat en una cambra d’una presó.

“Que si no sales tú, entro yo”, va cantant, “atraco un banco esta noche y que me lleven pa prisión”, segueix la catalana.

Aquest vídeo, però, és més nu que d’altres audiovisuals, sense coreografies ni ballarines que l’acompanyen en la majoria d’ocasions. Això sí, aquest cop hi ha afegit subtítols en anglès perquè puguin entendre-la tots els seguidors que l’escolten més enllà de l’Atlàntic.

Recordeu el tema “Fucking Money Man” (i la versió en castellà, “Dio$ no$ libre del dinero”) que va arrassar a les llistes de cançons més punxades durant l’estiu passat?

Doncs bé, en aquell videoclip, dirigit per Bàrbara Farré, en el qual hi van col.laborar Los Ganglios, la Rosalía hi apareix amb un estilisme especial, que porta la firma de la seva germana.

 

 

 

I és que els seus videoclips han tingut (i tenen) una gran importància en la seva trajectòria i Rosalía és capaç de renovar l’escena tant musical com visual, i n’és conscient. Abans, la imatge era més secundària, ara no: Rosalía no és únicament una veu, sinó també una ment que pensa en tot. Tot el que fa està planificat i treballat al detall.

La cineasta barcelonina Bàrbara Farré afirma: “des del meu punt de vista, hi ha hagut un abans i un després en l’imaginari dels clips a l’Estat espanyol, a partir del boom de “Malamente”.

Nascuda a Sant Esteve Sesrovires (Barcelona) destaca per la fusió que fa del flamenc clàssic i el Rhythym & Blues amb el reggaeton alternatiu combinant a la perfecció els ritmes electrònics amb unes coreografies molt vistoses.

Els polígons industrials dels vídeos de moltes de les cançons del disc són un referent de l’artista per haver nascut en aquest poble que n’està envoltat.

Veiem-ho al vídeo de la cançó Malamente que dóna títol al disc:

 

 

 

El 2019 ha marcat un abans i un després d’aquesta jove cantant catalana sobretot gràcies al disc El Mal querer (Sony, 2019) que la va catapultar a la fama mundial i que li va valer un premi Grammy concedit a l’auditori de los Ángeles com a millor disc llatí, de rock urbà o alternatiu, el passat mes de gener.

Aquesta jove catalana ha triomfat i ha posat el flamenc en boca de molta gent. La seva fama, però, no ha sortit del no-res. Desenganyem-nos: l’artista té una veu poderosa i un gran talent que fa que el públic l’escolti i es quedi embadalit quan surt en un escenari.

 

  A les biblioteques trobaràs:

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 26-03-2020 Última actualització 02-04-2020