La salvación estaba dentro de un beso

A l'efímera quimera de la Primera República espanyola, la ciutat de Cartagena es va erigir com un bastió de rebel·lia i resistència. Cartagena es va alçar com un símbol de lluita contra tot, desafiant fins i tot potències estrangeres. Aquesta valentia i esperit indomable ressonaria segles després en la vibrant energia del grup de rock indie més destacat de la ciutat: Arde Bogotá.

Així com el Cantó de Cartagena va ser l'epicentre d'aixecaments i conflictes durant la Primera República, Arde Bogotá s'ha convertit en un pilar de l'escena musical contemporània, portant l'esperit rebel i la passió desbordant de la ciutat natal als escenaris dels festivals de música més importants del país.

Arde Bogotá, són els nous representants del rock indie que han captivat el públic amb el seu últim àlbum, "Cowboys de la A3", una obra que fusiona sons contemporanis amb l'essència del rock  espanyol.

 

Aquest àlbum és el resultat de les experiències i vivències dels integrants del grup, reflectides en cada cançó.

Cada tema és un viatge cap a diferents emocions i situacions, des de la fugida fins a la festa, el passat, l'oblit i més, representant així un univers emocional complet.

Amb un so arrelat en el rock contemporani, Arde Bogotá ha creat un àlbum que ressona amb l'energia i la passió dels seus integrants. La influència d'Héroes del Silencio es fa evident en la seva música, però Arde Bogotá ha sabut imprimir el seu propi segell distintiu en cada melodia.

Cada cançó de l'àlbum és un viatge emocional, des de la melangia fins a l'esperança, passant per la intensitat i la nostàlgia. Les cançons exploren temes profunds de la vida i l'amor i ens submergeixen en atmosferes úniques plenes d'energia i força.

Amb el seu cuidat univers estètic i artístic, Arde Bogotá ha creat un àlbum que no només ressona amb el públic, sinó que també deixa una marca indeleble en l'escena musical espanyola. "Cowboys de la A3" és més que un àlbum; és un viatge emocional que captura l'essència mateixa del rock 'n' roll contemporani.

 

1. La salvación 

La cançó 'La Salvación' del grup espanyol Arde Bogotá explora la profunditat emocional d'una relació amorosa carregada de patiment i la necessitat urgent de trobar una sortida. Les lletres descobreixen un monòleg interior i un esforç per comunicar-se amb l'altra persona, on el protagonista manifesta el seu dolor i la necessitat prement de trobar consol.
El refrany "Hi ha d'haver una sortida" es repeteix constantment com un mantra que busca un raig d'esperança enmig de la desolació. La 'salvació' es presenta com un desig palpable, trobat en gestos senzills com un petó o una carícia, insinuant que en les petites accions es pot trobar l'aliviament per a un cor atribolat. No obstant això, la cançó també aborda la resignació, reconeixent que de vegades la salvació requereix acceptar la pèrdua i dir adéu.

 

2. Los perros

La cançó 'Los Perros' d'Arde Bogotá utilitza una metàfora intensa per parlar de la recerca de la llibertat i de la lluita contra les restriccions que imposa la vida o nosaltres mateixos. A través de la lletra, s'imagina una persecució en la qual el protagonista demana que "alliberin els gossos" i el persegueixin amb intensitat, reflectint el seu desig de resistir i allargar l'escapada. Aquesta actitud simbolitza el desig de fer front als desafiaments de manera directa i de mantenir la lluita per la llibertat personal en lloc de rendir-se fàcilment.
"Coratge al volant i en la direcció / Trencaré les meves cicatrius, trencaràs el meu cor" indica que el protagonista està disposat a prendre el control de la seva vida i afrontar el dolor i les ferides del passat per continuar avançant. La repetició de "coratge, amor i cicatriu" subratlla la importància del valor i l'amor en el procés de guarició i creixement personal. La cançó transmet un missatge de resistència i fortalesa emocional, encoratjant els oients a no rendir-se davant les adversitats.

 

3. Escorpio y Sagitario

La cançó explora la complexitat d'una relació influenciada per l'astrologia i plena de passió. Les lletres especulen sobre la incompatibilitat teòrica entre els signes d'Escorpio i Sagitari, tot i que existeix una atracció intensa entre els dos protagonistes. Els elements com 'tres coses al taulell' i 'tres gotes al retrovisor' insinuen moments de tensió i decisions crítiques, amb l'amor com una de les possibilitats en joc.
"Se quema, se quema / Nuestro cuerpo como fósforo" il·lustra la imatge d'una relació que es consumeix ràpidament, amb una passió que és efímera però profundament intensa. La frase repetida "Mandemos a la mierda el horóscopo" expressa el desig de rebutjar les prediccions astrològiques i continuar amb la relació, sense importar el que indiquin les estrelles. A través d'aquesta cançó, Arde Bogotá sembla defensar la independència personal sobre les creences astrològiques, proposant que el destí d'una relació depèn més dels que la viuen que no pas de les constel·lacions.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Cowboys de la A3 / Arde Bogotá
La Noche / Arde Bogotá

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

1. Antonio García (Veu i Guitarra)
Nascut a Cartagena el 1995, Antonio és l'ànima del grup, aportant la seva passió per l'art i la cultura a cada actuació. El seu viatge des de la carrera de dret fins a convertir-se en el líder d'Arde Bogotá és una història de dedicació i amor per la música.

2. Dani Sánchez (Guitarra):
Juntament amb Antonio, Dani forma el nucli creatiu d'Arde Bogotá, aportant el seu talent musical i la seva energia al grup. El seu estil de guitarra afegeix profunditat i textura a les composicions del grup, elevant encara més el seu so distintiu.

3. Pepe Esteban (Baix):
Amb la seva habilitat pels baixos profunds i potents, Pepe dóna cos i ritme a les cançons d'Arde Bogotá, assegurant-se que cada melodia ressoni amb força a l'escenari.

4. José Ángel Mercader (Bateria): 
Com el motor rítmic del grup, José Ángel aporta l'energia i la precisió necessàries per impulsar les actuacions d'Arde Bogotá a noves alçades. La seva habilitat per fusionar diferents estils i ritmes afegeix una capa dinàmica a la música del grup.

  A les biblioteques trobaràs:

Cowboys de la A3 / Arde Bogotá
La Noche / Arde Bogotá

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 23-04-2024 Última actualització 23-04-2024