John Carpenter: terror i sintetitzadors

Director de cinema, guionista i compositor de bandes sonores, una llegenda viva que aquest any encara amb molt bona forma els 75 anys. El coneixem per obres magnes i tan populars com ara Halloween, La cosa, Estan vius, Christine, i molts més films de gran èxit comercial.

Alguns directors de cinema de renom com és el cas de David Cronenberg i Wes Craven l’assenyalen com un dels realitzadors més importants del gènere de terror, sobretot, a les dècades del 1970 i 80.

La faceta que no és tan coneguda és la de músic. John Carpenter fa gala de ser el compositor de les seves pròpies bandes sonores.

Com a compositor, John Carpenter reconeix en unes declaracions: «Jo era el compositor més ràpid i econòmic que vaig poder aconseguir». La seva música es caracteritza per crear atmosferes misterioses amb una base rítmica repetitiva i sintetitzada.

N’escoltarem algunes:

Assault on Precinct 13 (1976). Una aclamat thriller d'acció de sèrie B que està inspirat en el famós western "Río Bravo":

 

Halloween (1978). Una cinta de terror independent protagonitzada per Jamie Lee Curtis —en el seu debut cinematogràfic—. Responsable de la popularització del gènere ‘slasher’, ha acabat sent una franquícia amb 9 entregues més.

 

The fog (1980). Una misteriosa boira que amaga un mortífer secret comença a desplaçar-se inexorablement cada nit cap a la costa.

 

The thing (1982). Un grup d'investigadors nord-americans a l’Antàrtida es troben amb un ésser “The thing”, una forma de vida extraterrestre parasitària que s'assimila i imita altres organismes. La música la va composar Ennio Morricone, però la trobem interpretada per Carpenter.

 

Christine (1983). Christine no és un cotxe qualsevol. És un cotxe amb vida pròpia que alberga el mateix diable. Un film de terror elaborat a partir d'un relat esgarrifós d’Stephen King. Tot i la freda acollida, Amb el temps s’ha convertit en una pel·lícula de culte.

 

They live (1988). Unes ulleres que permeten veure com són les persones realment. Aquestes ens mostraran com els individus de la vida política i social són extraterrestres que pretenen esclavitzar a la humanitat. Una cinta amb una forta crítica de fons al consumisme.

 

  A les biblioteques trobaràs:

Lost themes / John Carpenter
La Noche de Halloween / dirigida por John Carpenter
Bolsa de cadáveres / dirigida por John Carpenter
Dark star / dirigida por John Carpenter
La Niebla / una película de John Carpenter
Christine / John Carpenter
La Cosa / directed by John Carpenter
Están vivos / directed by John Carpenter

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 25-01-2023 Última actualització 25-01-2023