Els bibliotecaris recomanen

 • One life

  One life

  Rapinoe, Megan

  Barcelona : Libros Cúpula, febrero de 2021

  One life és l’autobiografia de la millor futbolista del món, la californiana de 35 anys Megan Rapinoe (1985), activista i icona gai, gran defensora de la justícia social i la igualtat.

  L’estrella del futbol femení, pilota d’or, medalla d’or olímpica i dos vegades campiona de la Copa Mundial Femenina, en les seves memòries narra els moments més importants de la seva vida esportiva i personal. Ens parla de la infància, de la germana bessona Rachel, dels problemes amb les drogues del seu germà Bryan, dels pares i la seva nombrosa família. També dels millors i pitjors moments viscuts en el món del futbol i amb la selecció nacional de futbol femení dels Estats Units.

  En constant reclamació per la igualtat salarial entre homes i dones i ferma defensora de moltes minories, Rapinoe va ser la primera atleta blanca que es va agenollar en solidaritat amb Colin Kaepernick com a protesta contra la brutalitat policial i la injustícia social, també enfrontant-se públicament al expresident americà, Donald Trump.

  “One life” (“Una vida”) és un llibre honest i valent, personal, crític i inspirador, on la futbolista reflexiona sobre les seves eleccions, les seves victòries i fracassos. Parla a partir de la pròpia experiència convidant als lectors a implicar-se i que siguin conscients que els canvis reals estan dins de cada persona.

  Més informació sobre Futbol femení i Biografies de futbolistes

  Recomanat per la Neus Capdevila de la biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa

  02/08/2021
 • El Batec del bosc : el vincle secret entre els éssers humans i la natura

  El Batec del bosc :

  Wohlleben, Peter

  Valls : Cossetània, abril del 2021

  Peter Wohlleben està convençut que el vincle secret que hi ha entre l’home i natura és més fort del que sembla i que encara avui resta intacte, tot i que no sempre en som conscients. Wohlleben explica les semblances entre l’home, els animals i les plantes i de quina manera estem interconnectats. La nostra pressió arterial es normalitza quan som a la vora dels arbres, el color verd ens tranquil·litza, el bosc aguditza els nostres sentits: ens ensenya a olorar, escoltar, sentir i veure. Un dels temes importants del llibre és la comparació d’actuacions sensorials que inclouen un sisè sentit en animals i humans. També parla dels banys forestals; dels beneficis que aporten a la nostra salut les passejades pels boscos: la reducció de l’estrès i l’enfortiment del sistema immunitari, per anomenar-ne alguns. Per altra banda, les plantes també reaccionen positivament al contacte humà.

  A partir dels darrers descobriments científics i de les seves pròpies observacions fetes durant dècades, Peter Wohlleben ens obre els ulls a la interacció oculta entre l’home i la natura. Ens condueix cap a un meravellós cosmos en el qual l’ésser humà no apareix com un ésser superior sinó com una part de la natura, igual que qualsevol planta o animal i ens fa conscients que preservar aquest bé tan valuós ha de ser un dels nostres principals objectius a la vida.

  El seu llenguatge clar i el seu discurs, comprensibles per a qualsevol persona no entesa en la matèria, són alguns dels punts forts de l’autor, que també trobem en altres llibres seus, com el famós La vida secreta dels arbres.

  Recomanació feta per la Biblioteca de Sant Celoni l’Escorxador

  26/07/2021
 • La Guía del viaje sostenible: consejos prácticos e ideas para el viajero concienciado

  La Guía del viaje sostenible :

  Reid, Sarah

  Barcelona : GeoPlaneta, abril del 2021

  L’autora de La guia del viaje sostenible, Sarah Reid, ha rebut diversos premis com a escriptora de viatges. Fa anys que es dedica a assessorar persones que cerquin enfocar els seus viatges de manera responsable i sostenible amb el medi ambient. La podeu seguir al seu blog https://www.ecotravelist.com/.

  Aquest llibre, i tal com indica el subtítol ‘Consejos prácticos e ideas para el viajero concienciado’, mostra com el turisme sostenible és possible a tot arreu i es pot dur a terme de moltes maneres diferents, des d’escollir un destí sostenible a comprar productes al comerç local. Pot semblar complicat però l’autora, a través de la guia, indica quins són els passos que cal fer quan es comença a planificar un viatge: com ha de ser la preparació, què es pot tenir en compte mentre s’està en ruta... També dona idees de quins viatges fer, des de creuers fins a rutes en autobús, o de quines són les millors destinacions.

  Així doncs, agafeu paper i llapis, calculadora, i una mica de paciència per triar destinacions que ofereixin la possibilitat de ser més respectuosos amb el medi ambient, i ja podeu anar preparant el vostre pròxim viatge. Aquesta guia i els seus consells segur que us ajudaran.

  Recomanat per Imma Bover. Bib. Moià

  26/07/2021
 • Descobrir Catalunya

  Descobrir Catalunya

  La revista Descobrir Catalunya és una eina imprescincible per preparar unes vacances o una escapadeta pel territori. La trobareu a gairebé totes les biblioteques amb una periodicitat mensual i alguns números extraordinaris al llarg de l'any.  Cada número dedica tot un extens "dossier" a una part del país: una comarca, un parc natural..

  El dossier conté molta informació actualitzada, amb curiositats, gràfiques, mapes i fotografies de gran qualitat de la zona. A les diferents seccions trobem consells de viatge, agenda amb activitats  i rutes de patrimoni, natura, etc. Ja ho diu el seu subtítol : "El teu país com mai no l'has vist". 

  I us assegurem que és ben cert!

  Recomanat per : Eva Leucó. Taradell_ Biblioteca Antoni Pladevall i Font.

  23/07/2021
 • El vincle més fort

  El Vincle més fort

  Haruf, Kent,

  Barcelona : Edicions del Periscopi, juny del 2021

  Poden el maltractament i les humiliacions d’un pare teixir una teranyina que lligui a tots els membres d’una família? Edith Goodnough, una entranyable àvia de vuitanta anys, es recupera en un hospital després d’haver estat acusada d’assassinar el seu germà. La noticia sacseja la comunitat. Ningú s’ho esperava? Un periodista, atret per la peculiaritat del cas, inicia una recerca per esbrinar la història de la família entrevistant els veïns. La història passa a la ciutat fictícia de Holt, a l’estat de Colorado on va néixer i viure l’autor, el mateix lloc on Kent Haruf (1943-2014) situà les novel·les posteriors.

  The tie that Bind (1984) va ser la primera novel·la de Haruf per la qual va rebre varis premis. Va fer un retrat realista d’una economia rural.  Mostrà una dona que, malgrat tenir altres opcions a la vida, tria conservar el nucli familiar, encara que sigui un infern i tots plegats esdevinguin figures grotesques. Alguns dels personatges d’aquesta novel·la recorden els de Winerburg, Ohio de Sherwood Anderson (1876-1941).

  Recomanat per Antònia Caño. Biblioteca La Muntala. Sant Vicenç de Montalt.

  26/07/2021
 • Carta blanca

  Carta blanca

  Lafebre, Jordi

  Barcelona : Norma Editorial, abril de 2021

  De tant en tant és necessari que les coses surtin bé, ni que sigui al final de tot. Aquí la cosa acabarà molt bé, però no és cap spoiler, no patiu. La història comença pel final i acaba pel principi. M'explico, és una desconstrucció en tota regla, o un viatge invers al fons dels protagonistes, que porten tota una vida buscant-se alhora que esquivant-se amb un sol resultat: l'enyorança i l'atracció.

  Potser l'exposició ha semblat una mica confusa, però és així, tal qual raja. L'amor platònic que llinda entre l'Ana i el Zeno els portarà, en forma de cercle, a preguntar-nos que hagués passat si haguessin triat altres camins i altres decisions.

  Cap dels dos podria sospitar que el que un dia naixeria dins seu, els portaria a viure les seves vides sense oblidar mai l'un a l'altre, els quals efectivament no hi estaven inclosos. Cadascú tria una vida diferent ben lluny de l'altre, vivint-la en plena llibertat i, quan s'escau, escollint altres parelles que també estimaran. Però en el fons de tot, res canvia, no deixen d'empaitar-se ja sigui per correu ordinari, per telèfon, o a la llum de la lluna.

  Estem davant d'un còmic romàntic d'aquells que per sort et deixen un somriure d'orella a orella (llegiu també Los Buenos veranos; Zidrou/ la febre. Norma) tan necessari sempre. El barceloní Jordi Lafebre s'enfronta aquí tant al guió, com al dibuix, com als colors (amb l'ajut de Clémence Sapin) i ho fa de manera excel·lent. Narrant la història d'una manera molt interesant i atractiva, amb el seu habitual sentit de l'humor. Molt idealitzada també, però d'acord amb el resultat, com a lectors, li permetrem sempre. El dibuix és magnífic, Lafebre és un dibuixant sobre dotat amb una enorme capacitat per donar vida i perfilar els seus personatges. Amb aquest toc caricaturesc tan reconeixible que sempre aplica de manera mesurada. Tot plegat el resultat és brillant.

  Al final la conclusió s'emmiralla en el principi per tancar-se, així que mai és tard si la dita és bona.

  Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

   

  02/08/2021
 • 21 días : levántate siempre e intenta ser feliz!

  21 días :

  Vecchini, Silvia

  Madrid : Maeva Ediciones, [2021]

  Estiu. Un poble a la vora d’un llac. Un home en bicicleta que fa el compte enrere per a la fi del món. Els focs artificials de Ferragosto i el karate com a filosofia de vida.

  Aquest és el marc de la història de la Lisa i l’Ale, els protagonistes d’una amistat d’infància interrompuda per un terrible succés. Anys més tard, les segones oportunitats els permetran omplir els buits i fer les paus amb el passat per poder seguir endavant.

  Un còmic juvenil amb una història ben teixida i reflexions interessants sobre la pèrdua, els records i els secrets amb un to d’esperança i bones intencions.

  “Me pregunto qué más tengo que perder, cuánto vacío hay todavía por ver. Y cómo lo llenaré una vez encontrado.”

  Recomanat per Mireia Martínez Bailón. Biblioteca Ernest Lluch i Martín. Vilassar de Mar.

  22/07/2021
 • Amor i no

  Amor i no

  Dalmau, Alba

  Barcelona : Angle Editorial, febrer de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Una parella jove se separa. S'havien conegut a Roma i allà havien viscut la seva història d'amor, que ara acaba. O potser no. Potser pot haver-hi amor després de l'amor. Ell, Yngve, trobarà la seva vocació en el món artístic. Ella, Carme, viurà vinculada al món de l'òpera. L'un i l'altre es necessitaran al llarg dels anys i trobaran maneres de ser-hi presents, de comunicar-se i de veure's. Es retrobaran a la ciutat d'ell, Estocolm; a la ciutat d'ella, Barcelona, o en qualsevol altre racó del món. I tindran altres amors, formaran famílies, tindran fills, reviuran el vertigen de la passió i el desencís, exploraran nous sentiments com noves terres per descobrir... Però sempre mantindran el caliu de l'altre, com un foc latent.

  Amb l'estil plàstic i cinematogràfic que la caracteritza, Alba Dalmau desplega amb mestria l'evolució d'una relació poc convencional que qüestiona els tòpics de l'amor.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Doñana, Parque Nacional 50 años

  Doñana :

  Barcelona : Lunwerg editores, 2020

  Edició commemorativa dels 50 anys del parc nacional on diferents autors aporten una visió i uns continguts que mostren la realitat natural, social i cultural d'aquest parc nacional, així com les impressions personals que aquest paisatge deixa en la petjada humana dels seus gestors, dels habitants de l'entorn i dels milers de visitants que cada any es mostren fascinats pels seus paisatges.

  Amb fotografies de José María Pérez d'Ayala, que evidencia una passió infinita per aquests paisatges, aquest llibre ens sobre forma atractiva i senzilla la realitat d'un dels parcs nacionals més emblemàtics d'Espanya i d'Europa.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  21/07/2021
 • A una hora de

  A una hora de... :

  Bassi, Giacomo

  Barcelona : GeoPlaneta, marzo del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Més de 630 escapades per a realitzar des de les 50 principals ciutats espanyoles. Es proposen excursions d'un dia, per a un cap de setmana, un pont o fins i tot plantejar-se un recorregut d'una setmana o més per la zona. Els punts d'interès, activitats i racons secrets seleccionats estan organitzats per temàtiques, per a donar idees a tota mena de viatger en la seva pròxima escapada.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  21/07/2021
 • Bosques y jardines de alimentos

  Bosques y jardines de alimentos

  Mir, Gisela

  Artaza (Navarra) : La Fertilidad de la Tierra, abril 2021

  Aliments, recursos i bellesa: un petit paradís a l'abast de la mà. El bosc o jardí comestible, inspirat en la permacultura, la agroforestería i l'agricultura natural crea un sistema productiu autònom on arbres, arbustos i plantes, en els seus diferents estrats, ens proporcionen fruites, fulles, arrels, llavors comestibles, remeis medicinals, fibres per a teixir o per a cistelleria, llenya, fusta.... Fins avui, els llibres que es podia trobar d'aquesta temàtica eren de països de parla anglesa. En aquesta guia els autors ens orienten precisament des de la nostra climatologia, possibilitats i preferències, per a crear aquest espai de diverses funcions que, amb la maduresa, disminueix en cures i augmenta en collites.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Icon

  Icon

  Frampton, Peter

  [S.l.] : A&M, p. 2011

  Recentment Peter Frampton ha publicat Frampton forgets the words, un disc completament instrumental, en la línia de Fingerprints. És el segon treball des que el 2019 va anunciar que pateix una malaltia muscular degenerativa que previsiblement el mantindrà allunyat dels escenaris.

  El recopilatori Icon repassa l’ABC de la seva dilatada discografia, que va començar com a guitarra solista a projectes com Humble pie i ha compaginat amb col·laboracions amb altres músics -David Bowie o George Harrison entre molts altres-, però marcada sobretot per la desproporcionada repercussió de Frampton comes alive!

  En el seu cançoner s’hi troben temes que oscil·len entre molts gèners diferents, però abunda el rock carregat de decibels, amb grans parts solistes i balades acústiques farcides de tornades memorables: Wind of change, Show me the way (amb el característic efecte talk box que fa “parlar” la guitarra) o aquest Baby, I love your way, que va veure la llum originalment el 1974, però va gaudir d’una segona joventut a ritme de reggae de la mà de Big mountain durant els 90.

   

  Més informació:

  Recomanat per Adrià Fernandez. Bib. Aigüestoses. Sant Andreu de la Barca.

  21/07/2021
 • Cometierra

  Cometierra

  Reyes, Dolores

  [Buenos Aires] : Sigilo, septiembre de 2019

  Què en són de bones les escriptores llatinoamericanes i què poc les coneixem! A Dolores Reyes (n. Buenos Aires, 1978) la vaig descobrir gràcies a la seva compatriota Claudia Piñeiro (n. Buenos Aires, 1960). En una entrevista deia que Cometierra era el darrer llibre que havia llegit.

  Qui és Cometierra? Cometierra és una jove que té un do especial. És capaç de trobar persones desaparegudes menjant bocins de terra propera a elles. Persones que la policia ha deixat de buscar. Persones que familiars i amics, desesperats, anhelen trobar, ni que siguin mortes. Persones que en la majoria dels casos són dones.

  Cometierra viu amb el seu germà Walter. La mare morta, assassinada. El pare absent, ves a saber on para. Una llar sovint atapeïda de pibes que maten les hores jugant a la play i bevent cervesa. I un jardí ple a vessar d’ampolletes omplertes de terra, amb un número de telèfon i de vegades també una foto. Són peticions d’ajuda a Cometierra.

  Aquesta novel·la suposa el debut literari de Dolores Reyes. Docent, feminista, activista d’esquerres i mare de set fills, dona veu als oprimits. Denuncia la impunitat en feminicidis i violència de gènere que impera en el seu país, l’Argentina, on cada dia mor una noia. I com ho fa? Amb un estil directe, visceral, i amb un llenguatge senzill, del carrer.

  Una obra breu, poètica i potent, de gran bellesa estètica. Brilla en l’obscuritat perquè té la virtut d’honorar i d’embellir les víctimes. Aspra, dolça, fosca, tendra... com la terra.

  Més informació:

  Entrevista a l’autora

  Article a El País

  Sobre la novel·la
   


  Recomanat per Maria Àngels Fernández. Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues. Esplugues de Llobregat

  20/07/2021
 • Papicha: sueños de libertad

  Papicha :

  Madrid : Karma Films, [2020]

  Algèria, anys 90. Nedjma (Lyna Khoudri) és una estudiant universitària que intenta que els conflictes de la guerra civil  al seu país no li impedeixin viure una vida normal. Mentre la societat es torna cada vegada més conservadora, ella decideix lluitar per la seva llibertat i independència organitzant amb les seves amigues una desfilada de moda a la universitat que desafia totes les normes establertes.

  Aquesta història està lliurement en fets reals que van tenir lloc a Algèria a la fi dels anys noranta. Papicha és un bell i esquinçador relat sobre unes dones que van gosar voler viure amb dignitat desafiant una societat heteropatriarcal i ultra religiosa. Acompanyada d’unes excepcionals interpretacions, destaca el treball de l’actriu protagonista Lyna Khoudri.

  Papicha, sueños de libertad (Papicha, 2019) és la primera pel·lícula de la directora russo-algeriana Mounia Meddour (Moscou, 1978). Guanyadora de dos premis César 2019, un premi al Festival de Cannes 2019, i dos premis al Festival de Valladolid - Seminci 2019.

  > Què n’ha dit la crítica?

  "Hermosa y terrible ópera prima (...) una conmovedora metáfora sobre la feminidad y la libertad”. Elsa Fernández-Santos (El País)

   

   Més informació:

   

  Recomanat per Glòria Massana Figueras. Biblioteca el Molí de Molins de Rei.

  19/07/2021
 • Cuaderno antiestrés

  Cuaderno antiestrés :

  Davis, Martha

  Barcelona : Kitsune Books, febrero de 2020

  Aquest quadern presenta una sèrie d'explicacions i exercicis que poden ajudar a gestionar l'estrès del dia a dia. Es tracta d'una guia elaborada per psicòlegs i terapeutes, en la qual s'ensenyen tècniques tan diverses de gestió emocional com poden ser la meditació, l'autohipnosi o l'assertivitat.

  És un llibre molt divulgatiu i no és necessari tenir un gran coneixement sobre gestió de l'estrès per a consultar-lo. Les autores apropen eines i recursos de manera molt entenedora, inclouen il·lustracions com ara posicions per a la meditació.
  També proposen objectius a assolir per a ser més conscients del progrés en la gestió emocional.

  És una guia molt útil per poder afrontar de la millor manera possible l'estrès que acumulem en el nostre dia a dia i que de ben segur, ens ajudarà a reconèixer i gestionar millor les nostres emocions. 

  Més informació al catàleg

  Estrés (Psicologia) - Tractament

  Relaxació

  Meditació - Ús terapèutic

   

  Recomanació feta per Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

  19/07/2021
 • Después

  Después

  King, Stephen

  Barcelona : Plaza & Janés, junio de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  La última novel·la de Stephen King ens torna a sorprendre amb el seu llegendari mestratge. Ambientada a Nova York, a Después el jove Jamie Conklin rememora les seves experiències d’infància proveït d’una particularitat que, des de la seva pròpia innocència, sembla incorporar amb naturalitat tot i que ha d’enfrontar-se a la desconfiança pròpia dels adults. Jamie pot veure a les persones mortes, les quals sempre diuen la veritat abans de desaparèixer per sempre perquè en la situació en la que es troben la mentida ha deixat de tenir importància. Alguns d’ells ens commouen mentre que d’altres ens aterren. Com sempre passa a les novel·les de King, hi apareixen personatges que es fan estimar i d’altres de molt sinistres, en un joc d’extrems amb el que l’autor acostuma a jugar.

  Jamie haurà d’enfrontar-se a les seves pròpies pors i visions sense perdre la dignitat alhora d’ajudar a la seva mare i als que el rodegen encara que s’hagi d’introduir a la gola del llop extraient el millor d’ell mateix. Així doncs, ens trobem amb una història d’iniciació, de creixement personal amb tots els seus clarobscurs, escrita amb un llenguatge urbà i directe, no exempta de moments humorístics, on també trobem una dura crítica a la crisis econòmica i social del 2008.

  Jamie és un personatge entranyable ple d’empatia que sap que si odies a un ser humà et desgastes per dins perquè som les peces del “després”, les peces d’on sorgirà l’adult, amb cada error, cada encert, cada alegria, cada anècdota, cada confrontació, cada plor. King aconsegueix generar una amalgama de capes per arribar a un desenllaç molt emotiu, humà i transcendental.

  Después no és només una història de terror sinó una història humana on coneixem tots els revestiments que entretanca un infant, un adolescent, un adult, i com arribem a la persona adulta que som.

  Ressenya a Esquire

  Llegir-ne un fragment

  Recomanat per: Cris Valls,  Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/07/2021
 • Memorias del Antropoceno

  Noticias del Antropoceno

  Merino, José María

  Madrid : Alfaguara, febrero de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  L’últim llibre de l’acadèmic i novel·lista José María Merino reuneix mig centenar de breus peces el tema principal dels quals és l’ecologia i els efectes catastròfics i irreversibles de l’acció del ser humà sobre la naturalesa, les noves formes de comunicació a través de la tecnologia i la manipulació de la informació. Merino, mestre del relat breu, ens condueix amb la seva poderosa imaginació i una fina ironia plena de profunds coneixements sobre els temes que toca, pels camins del nostre món contemporani i les seves cegueres. L’autor desplega una invenció de casos, tots reveladors, anecdòtics i atractius, carregats amb aquest mínim de base narrativa que sempre ha definit com a requisit del relat.

  El mateix títol convida a la reflexió. La paraula “Antropocè” la va utilitzar per primer cop el Nobel de Química Paul Crutzen l’any 2000. Es tracta d’una època geològica proposada per una part de la comunitat científica per succeir o reemplaçar a l’anomenat Holocè, l’època actual del període Quaternari en la història terrestre, degut a l’impacte global que les activitats humanes han tingut sobre els ecosistemes terrestres. La paraula aporta molt sobretot perquè hi ha hagut un enorme negacionisme del canvi climàtic.

  En aquesta obra Merino destil·la fets quotidians: el tràfic d’òrgans, l’extinció de les abelles i dels insectes, un mostrari de “basuraleza” on les guineus envaeixen els espais urbans, una llista de mals derivats de la crisi del 2008, l’amor “electronical” de la parella que s’envia missatges inclòs quan són dins el llit, la cirurgia estètica, la identitat, les dificultats per escriure el Quixot amb emoticones, etc.

  Noticias del Antropoceno és, senzillament, una obra mestra.

  José María Merino al catàleg Aladí 

   

  Recomanat per: Cris Valls,  Biblioteca Antoni Comas de Mataró

  16/07/2021
 • Barcelona '92 : 25 años = anys

  Barcelona '92 :

  Vehils, Joan

  Barcelona : Ediciones B, 2017

  Un dia, al Japó, es publicarà un llibre com aquest. Tindran moltes coses per explicar! Uns Jocs Olímpics del 2020 que es celebraran el 2021. Uns Jocs Olímpics sense públic, sense delegacions massives, sense festes, sense abraçades de felicitació, sense encaixades de mans... uns Jocs Olímpics tacats de COVID-19 que, de ben segur, hauran de superar molts obstacles.

  El llibre que us recomanem parla d'una altres Jocs Olímpics: els de Barcelona'92. Els Jocs del COBI, de la Barcelona moderna, de les remodelacions i també l' algunes injustícies. Però amb tot, uns Jocs Olímpics que passaran a la història i que el periodista esportiu Joan Vehils ha retratat en el llibre per commemorar-ne els 25 anys.

  Aneu-vos posant en forma... queden pocs dies per les maratons esportives que molts farem des del sofà de casa! Visca l'esport!

  Més informació:

  Document recomanat per Bib. Sta. Oliva - Olesa de Montserrat

  16/07/2021
 • Bosques imprescindibles de España

  Bosques imprescindibles de España

  Araújo, Joaquín

  Barcelona : GeoPlaneta, [2021]
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Aquesta guia selecciona els boscos més representatius d'Espanya: des de les Fragas del Eume fins a Aigües Tortes o el Bosc de Irati. Un interessant itinerari que ens endinsa en la contemplació d'un ric patrimoni natural que estem obligats a conservar.
  Inclou : mapa de localització; reportatge fotogràfic de cada bosc i el seu entorn; fitxes pràctiques amb situació, superfície, situació legal, clima i com arribar; i els detalls més interessants sobre el seu ecosistema i principals atractius de cada lloc. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Aquest és més que una guia de viatge, és un llibre per a llegir abans d'anar-nos a dormir o per a inspirar-nos a l'hora d'organitzar un viatge. Inclou 25 itineraris bellament il·lustrats i especialment pensats per als més petits, amb nombroses propostes per a visitar, llocs per a allotjar-se i plans divertits. Cada ruta està acompanyada per una llegenda o un conte local. Per sort, el nostre país està replet de racons màgics que amaguen històries misterioses i llegendàries, algunes reals i altres no tant. Però històries, al cap i a la fi, que fan volar la nostra imaginació. Aquest llibre és una finestra a algunes d'aquestes famoses llegendes que enriqueixen la nostra visita.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Lo mejor de los Pirineos

  Lo mejor de los Pirineos

  Monner, Jordi

  Barcelona : GeoPlaneta, mayo del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Els Pirineus són un paradís per a qualsevol viatger. A l'hivern, els esquiadors gaudeixen de les seves famoses pistes, com Baqueira-Beret o Grand Tourmalet, i són substituïts en arribar la primavera per senderistes, practicants del trekking d'alta muntanya i ciclistes, alguns dels quals es disposen a recórrer la Traspirenaica. Aquesta serralada és també destí de famílies, amb els seus paratges naturals, centres d'interpretació i activitats a l'aire lliure; d'amants del benestar, amb els seus balnearis; de la cultura, amb la seva arquitectura romànica i tradicional, i de la seva gastronomia, intensa i de temporada.

  Aquesta guia cobreix el Pirineu basc-navarrès, el Pirineu aragonès, el Pirineu català, Andorra, els Pirineus orientals i la Catalunya Francesa, Airège i el país de Cominges, els Alts Pirineus i el Pirineu basc francès i Bearn.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  13/07/2021
 • La revolución de la menstruación

  La Revolución de la menstruación

  Sanz, Xusa

  Barcelona : Martínez Roca, [2021]

  La revolució de la menstruació s'endinsa en tots els aspectes fonamentals per a tenir una bona salut menstrual com l'alimentació, l'exercici, físic, l'estrès o el descans… i aprofundeix en les alteracions menstruals més freqüents com l'endometriosi o la síndrome d'ovaris poliquístics.

  Un complet manual que desmunta tots mites relacionats amb el cicle menstrual sabrem si el nostre cicle menstrual és saludable, parlarem dels avantatges i inconvenients dels productes d'higiene menstrual com la copa menstrual, tampons o esponges. En definitiva, totes les eines perquè la menstruació no sigui mai més una desconeguda.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  12/07/2021
 • Que no te líen con la comida

  Que no te líen con la comida

  Lurueña, Miguel Àngel

  Barcelona : Ediciones Destino , febrero de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Per a menjar de manera segura i saludable no fa falta complicar-se la vida. Tampoc és necessari comptar calories ni fer malabarismes. El problema és que estem molt despistats. No és d'estranyar. Diàriament rebem una enorme quantitat d'informació poc rigorosa i fins i tot contradictòria. Una copa de vi diària és bona per al cor o perillosa per a la salut? I si ens fixem en la publicitat, encara és pitjor: què significa que una salsa de tomàquet és “100% natural”? A més no tenim els coneixements suficients per a interpretar adequadament les etiquetes dels aliments i reconèixer els seus ingredients. En definitiva, el món de l'alimentació avui dia es pot resumir amb tres paraules: desinformació, desconeixement i desconfiança.

  En el seu primer llibre, Miguel Ángel Lurueña, autor del reeixit blog Gominolas de petróleo, amb tretze milions de visites des dels seus inicis, ens ofereix a través de consells pràctics, trucs i mites les claus essencials per a aprendre què és menjar bé i, el més important, en què hem de fixar-nos quan comprem per a evitar enganys i triar aliments realment saludables.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  12/07/2021
 • Primeros auxilios

  Primeros auxilios

  Arriaza Romero, Purificación Dolores

  Madrid (España) : Paraninfo, 2021

  Aquesta nova edició de Primeros auxilios incorpora les capacitats establertes per la normativa educativa. A més, s'ha estat adaptat a les recomanacions internacionals actualment vigents pel Consell Europeu de Ressuscitació (ERC).

  En el text es descriuen detalladament les tècniques més habituals en primers auxilis. Els continguts teòrics i pràctics han estat revisats, actualitzats i complementats amb resums, enllaços web d'interès, i gran quantitat d'activitats que contribueixen a consolidar els conceptes apresos al llarg de cada unitat. Es tracta d'una completa guia, que permet a l'alumnat conèixer les tècniques de primers auxilis que estableixen la frontera entre la vida i la mort en molts casos. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

   

  12/07/2021
 • Parla bé, collons!

  Parla bé, collons!

  Barcelona : Montena, abril del 2021

  Aquest llibre no és llarg com una enciclopèdia, no és avorrit com un manual ni carrincló com un diccionari: és una guia incorrecta del català, feta amb humor i amb amor per la nostra llengua. Aquí hi trobaràs nocions ortogràfiques, morfològiques i sintàctiques del català perquè puguis anar pel món parlant-lo i escrivint-lo millor que Pompeu Fabra.

  **Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/07/2021
 • Conjugaison : 500 exercices

  Conjugaison :

  Grand-Clément, Odile

  Paris : CLE International, [2020]

  Manual de conjugació de la llengua francesa com a llengua estrangera (FLE), de la col·lecció Pràctica destinat a joves i adults, nivells A1/A2. Està organitzat en 13 capítols tractats de manera progressiva. Conté: les regles: unes indicacions per comprendre la formació de les diferents formes verbal; els 500 exercicis: entrenament, ús, revisió; les respostes per verificar la seva progressió i per ús autònom. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/07/2021
 • Oleg

  Oleg

  Peeters, Frederik

  Bilbao : Astiberri, abril 2021

  Vint anys després de Píldoras azules, Frederik Peeters torna a parlar de si mateix, però canvia la primera persona per la tercera. El seu avatar Oleg li permet difuminar les línies per aprofundir en el seu ofici de dibuixant, i també assenyalar algunes de les contradiccions que turmenten el nostre temps: la ultramodernitat tecnològica i el pensament reaccionari, el culte a la superficialitat i la recerca de l'autenticitat, la sobreabundància i la confusió.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/07/2021
 • Gestionar sin estar

  Gestionar sin estar

  Alles, Martha Alicia

  Buenos Aires : Ediciones Granica, S.A., julio de 2020

  En aquesta obra Martha Alles aborda la qüestió de posar en valor aquest nou enfocament gerencial, que es proposa com una filosofia de treball. 
  En els diferents apartats es desenvolupen conceptes sobre com orientar el treball de les persones i com supervisar-les efectivament, com controlar d'una forma pràctica la realització de les tasques, i especialment la incidència de la confiança com a element integrador del procés..
  El llibre té un enfocament ampli i està dirigit a un extens ventall d'interessats: a la direcció de les organitzacions, a les àrees de Recursos Humans i a tots els col·laboradors, i també a treballadors independents i propietaris de negocis o activitats amb poques persones a càrrec. En resum, organitzacions de tota mena d'activitat i grandària.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  12/07/2021
 • Vivir y trabajar en el extranjero

  Vivir y trabajar en el extranjero :

  González Tejera, Federico J.

  Madrid : Minerva, enero de 2021

  Viure i treballar a l'estranger és cada vegada més una oportunitat que tenim al nostre abast. Però, hem d'acceptar l'oferta si se'ns ofereix? Estem preparats per a tenir èxit? De què depèn que aconseguim o no integrar-nos en la nova societat? Quins són els factors per a triomfar? Com serà el meu dia a dia en els negocis? Què puc esperar en el pla personal? Quins són els aspectes positius i negatius, els riscos i les oportunitats? Aquestes i moltes altres preguntes són les que es fa i respon l'autor en aquesta obra, en una narració dinàmica i repleta d'exemples, tant personals com d'altres col·legues, que fan de la reflexió un entreteniment.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  12/07/2021
 • Cómo disfrutar en el trabajo

  Cómo disfrutar en el trabajo :

  Daisley, Bruce

  Barcelona : Editorial Reverté, S.A., [2021]

  Si no estàs content amb la teva actual situació laboral, si vols esbrinar com es podrien fer millor les coses, si busques una major satisfacció en el treball i una vida menys agitada, aquest llibre t'indicarà el camí. L'autor comparteix els resultats dels seus descobriments a través de 30 senzilles recomanacions que són aplicables a tots els aspectes de la vida professional del segle XXI, i que combinen inspiració, experiència empírica i solucions pràctiques i realistes en igual mesura.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  12/07/2021
 • Com TV3 no hi ha(via) res

  Com TV3 no hi ha(via) res

  Alsius, Salvador

  Barcelona : Pòrtic, març del 2021

  La televisió catalana ha tingut en Salvador Alsius un dels rostres més populars. A  Com TV3 no hi ha(via) res, l’experimentat periodista hi fa un exercici de memòria de la creació i la consolidació de TV3, que trena amb diverses reflexions sobre aspectes periodístics, polítics i lingüístics d’aquell projecte. El llibre recull el clima humà, les decisions, els dubtes, els encerts, els errors i, en definitiva, l’entusiasme creatiu que va fer possible l’aparició de TV3 en un context de bloqueig hostil. El perfil dels protagonistes i les anècdotes més inesperades permeten reviure i entendre un model d’èxit que ha marcat tants ciutadans. Al seu dia, TV3 va renovar la televisió d’Espanya, després ho van fer les cadenes privades i ara són les noves tecnologies les que estan canviant el panorama audiovisual d’una manera que Alsius analitza amb lucidesa. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  15/07/2021
 • Els Bons Malnoms

  Els Bons malnoms

  Planet, Jordi

  Barcelona: Base, desembre del 2020

  El diccionari diu que un malnom és un nom que es posa a algú, prenent-lo d’algun defecte, vici o qualitat. Sigui com sigui, el malnom ha estat sempre una eina per promoure la comunicació entre pobles o per moure raons entre veïns, segons com es miri. Sobretot als pobles petits, encara és ben viu el fenomen dels malnoms o sobrenoms. Aquests gentilicis pejoratius, la majoria posats pels pobles del costat, s’han anat perdent amb el temps i només la gent gran en fa memòria. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  12/07/2021
 • 100 refranys sobre el menjar i el beure

  100 refranys sobre el menjar i el beure :

  Fàbrega, Jaume

  Valls : Cossetània Edicions, maig del 2021

  El refrany és una frase sentenciosa que utilitzem en la nostra vida diària per descriure situacions, puntuar converses, etcètera. Els refranys són d'autoria anònima, ja que pertanyen a la saviesa popular. En aquest llibre, podreu fruir d'unes receptes al·lusives, que recreen aquest món tan variat dels refranys de la taula -aliments, tècniques, alimentació...-, explicades amb el seu origen, la seva història, els productes, la comparació amb altres receptes d'arreu i una elaboració pas a pas.

  Jaume Fàbrega ha publicat més de 70 llibres, amb 4 enciclopèdies considerades obres de referencia. La seva gran enciclopèdia sobre La cuina catalana és l'obra de referència utilitzada al taller del cuiner Joan Roca, i cuiners com Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Fermí Puig i altres  que han lloat la seva aportació.

  ** Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  12/07/2021
 • Contrapaso : los hijos de los otros

  Contrapaso :

  Valero, Teresa

  Barcelona : Norma Editorial, marzo de 2021

  Madrid, 1956. Léon Lenoir, fill d'un comunista mort en la Guerra Civil, i Emilio Sanz, militant falangista, investiguen per a la secció de successos de "La Capital" crims que xoquen amb la imatge idíl·lica que el dictador vol donar de país. La seva temerària necessitat de revelar la veritat després d'un suposat suïcidi els portarà a enfrontar-se a la repressió de la dictadura i a desvetllar una fosca trama que implica a alguns dels metges més prestigiosos de el règim. Teresa Valero ens ofereix en Contrapàs un exemplar thriller social que mostra les mentides d'un franquisme capaç d'estrangular amb els seus tentacles qualsevol forma de dissidència. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Aprende a mirar, aprende a dibujar

  Aprende a mirar, aprende a dibujar

  Köder, David

  Barcelona : Hoaki, [2021]

  El dibuix és un llenguatge universal però no tothom se sent capaç de ni tan sols intentar fer dibuixos. Aquest llibre útil i entretingut sobre el plaer d'aquesta activitat demostra amb alguns exercicis que qualsevol pot dibuixar si primer aprèn a mirar. Basat en el mètode de Betty Edwards i dirigit tant a aquells que s'inicien com a aquells que necessiten actualitzar. El llibre és un proposta de l'autor per a tots aquells que estiguin disposats a provar aquest mètode amb l'objectiu de perdre la por de dibuixar.

  Aquest llibre pretén ensenyar primer a mirar. En mirar el món, sense la intromissió dels sentiments i amb el que el nostre cervell assumeix que veiem, la mà adquirirà el talent i l'habilitat per a fer una àmplia varietat de dibuixos. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/07/2021
 • Las Mejores rutas de Europa en bicicleta

  Las Mejores rutas de Europa en bicicleta

  Barcelona : GeoPlaneta, abril del 2021

  Aquest llibre il·lustrat explora les rutes ciclistes més emocionants d'Europa. Son històries narrades pels entusiastes de la bicicleta, que comparteixen les millors rutes per carretera, de muntanya, de terra i senderes a través d’Europa.
  Les destinacions s'adapten a una gran varietat de tipus de viatges i nivells, i cadascun inclou fotografies, un mapa ricament il·lustrat i informació pràctica perquè els lectors puguin planificar els seus pròxims viatges. Des d'alguns dels racons més remots del nord d'Escòcia fins als poderosos passos de muntanya dels Pirineus, així com ciutats com Berlín i Copenhaguen, entre moltes altres.
  Entre els redactors que han col·laborat es troben l'autor Rob Penn, que va donar la volta al món amb 27 anys d'edat, i Ned Boulting, periodista esportiu i presentador de televisió britànic que ha informat sobretot el relacionat amb les dues rodes, des del Tour de França fins a la Volta a Espanya. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/07/2021
 • Sobre el duelo

  Sobre el duelo

  Adichie, Chimamanda Ngozi

  Barcelona : Literatura Random House, abril de 2021

  Aquest emotiu i poderós assaig l'autora nigeriana posa paraules a l'inenarrable grau de dolor causat per la sobtada mort del seu pare a Nigèria: la crisi sanitària per la pandèmia de COVID-19 va impedir que l'autora pogués sortir dels Estats Units per a reunir-se amb la seva família.
  Sobre el duelo és una breu però intel·ligent i commovedora crònica autobiogràfica de les primeres etapes de la gestió de la pèrdua, un revelador examen de la naturalesa del dolor. Aquest llibre s'emmarca en la més rabiosa i dolorosa actualitat: l'autora escriu des de la certesa de ser només una més d'entre els milions de persones en dol, sobre les dimensions culturals i familiars del mateix i, també, sobre la solitud i la ira inherents a ell. Sobre el duelo és un llibre imprescindible per a aquests moments. I, no obstant això, resultarà atemporal, durador, i una addició indispensable al cànon de l'autora.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  12/07/2021
 • Un instante eterno : filosofia de longevidad

  Un Instante eterno :

  Bruckner, Pascal

  Madrid : Siruela, [2021]

  "Autobiografia intel·lectual i, al mateix temps, un manifest, aquest llibre tracta un sol tema: el llarg temps de vida. Considera aquesta etapa intermèdia, una vegada depassats els cinquanta anys d'edat, en la qual no s'és ni jove ni vell, sinó que sempre s'està habitat per apetits abundants".
  Pascal Bruckner a la introducció. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Propuestas pedagógicas en la etapa de 0 a 6 años : competencia motriz

  Propuestas pedagógicas en la etapa de 0 a 6 años : competencia motriz

  Arufe Giráldez, Víctor

  Madrid : Inde, 2021

  És una obra pionera i innovadora en dissenyar propostes pedagògiques pràctiques que garanteixen un treball multidisciplinari en els nens, detallant en cada fitxa tots els continguts que implica aquesta activitat i abordant prèviament en la seva part teòrica conceptes bàsics i imprescindibles per a entendre l'educació en la primera infància.

  Està destinada a professionals de l'educació i de l'Educació Física i Esportiva. Professors, pedagogs, educadors, monitors, orientadors i estudiants futurs mestres d'Educació Infantil trobaran en ella una font d'informació important per a la seva intervenció docent. 

  Pròleg de Francesco Tonucci. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Soul (pel·lícula)

  Soul (Pel·lícula cinematogràfica).

  Madrid : The Walt Disnet Company Iberia, S.L., [2021]

  T’has preguntat alguna vegada d’on provenen els teus somnis, les teves passions i els teus interessos? Què és el que et fa ser... tu? Aquesta pel·lícula et porta des dels carrers de Nova York als regnes còsmics per descobrir les respostes a les preguntes més importants de la vida. I ha estat mereixedora de dos premis Òscar: millor pel·lícula d’animació i millor banda sonora.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Esto me suena… en la cocina

  Esto me suena... en la cocina

  García Muñoz, José Antonio

  Madrid : HarperCollins Ibérica, S.A., [2021]
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  El popular programa d'RNE Això em sona en. la cuina ja té llibre. El seu director, el periodista Ciutadà García, i els seus col·laboradors, el xef Sergio Fernández i el dietista-nutricionista Aitor Sánchez, s'han unit per a crear una obra on han fos la cuina tradicional basada en els productes de sempre (aquests que tots tenim en la nevera), però amb un toc de modernitat; amb els coneixements de nutrició per a aportar consells saludables, i amb l'originalitat d'anotacions històriques i anècdotes increïbles sobre els aliments. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/07/2021
 • Entre brasas veggie: del huerto a la barbacoa

  Entre brasas veggie :

  Benayas, Juan Manuel

  Barcelona : Editorial Planeta, S.A., mayo de 2021

  La cuina a la brasa està de moda. La cuina vegetariana, també. En aquest llibre s'uneixen aquestes dues tendències culinàries en alça. Juan Manuel Benayas, un dels màxims especialistes en brases del nostre país, ens descobreix les grans possibilitats d'una barbacoa molt més saludable i deliciosa però allunyada dels tòpics que envolten la cuina a la graella. La verdura deixa de ser la guarnició i acompanyament del plat per a convertir-se en l'estrella absoluta de cada recepta.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Cocina con microondas : sana, segura y sostenible

  Cocina con microondas :

  Barcelona : Larousse Editorial, S.L., [2021]
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Elaborat pels professionals de Fundació Alícia, recopila més de 80 receptes de verdures i bolets, cereals i tubercles, peixos i mariscos, carns i ocells, ous, postres i fruites, així com altres informacions d'interès: taules de referència per a precisar els temps de cocció de cada ingredient en funció de les quantitats, trucs i consells per a la descongelació i regeneració d'aliments. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/07/2021
 • Diez lecciones para el mundo de la postpandemia

  Diez lecciones para el mundo de la postpandemia

  Zakaria, Fareed

  Barcelona : Paidós, marzo de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Fareed Zakaria ajuda als lectors a comprendre la naturalesa del món després de la pandèmia del Covid-19 així com les conseqüències polítiques, socials, tecnològiques i econòmiques que poden trigar anys a manifestar-se. Combinant l'anàlisi històrica amb reflexions personals sobre la vida social i la solitud, Zakaria tracta de comprendre com hem arribat fins aquí i exposa un possible retrat del futur.

  A través de breus capítols, l'autor presenta 10 lliçons per a sortir de la pandèmia de la millor manera possible. Entre elles proposa aprendre a equilibrar el dinamisme econòmic amb la preparació per a futurs desastres; centrar-se menys en la grandària del govern que en la seva qualitat; admetre que els governs tenen un paper important en la regulació dels mercats; renovar el nostre respecte pels experts, i reduir la desigualtat a tot el món.

  Prenent exemples de l'última pandèmia mundial, la grip espanyola, així com d'incidents de la Guerra Freda i la Crisi Financera Global, Zakaria ajuda als lectors a començar a pensar més enllà dels efectes immediats de Covid-19. Deu lliçons per al món de la postpandèmia parla del passat, el present i el futur i, si bé és un llibre urgent i oportú, segurament es convertirà en una reflexió duradora sobre la vida a principis del segle XXI.

  ** Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/07/2021
 • Consumits pel foc

  Consumits pel foc

  Cabré, Jaume

  Barcelona : Proa, abril del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  L'Ismael no ha tingut una infantesa gens fàcil, però ha aconseguit estudiar i es guanya la vida com a professor de llengua i literatura. Un dia, per atzar, es retroba amb una antiga veïna i a poc a poc comencen a intimar, fins que una altra trobada aparentment casual, ara amb el conserge de l’institut on treballa, porta l'Ismael a una situació límit, de conseqüències traumàtiques. Recuperar la memòria i aconseguir treure l'entrellat dels fets en què es troba atrapat serà una tasca difícil, que la traça de Jaume Cabré combina magistralment amb la peripècia d'un petit senglar que té tirada a distreure's i a pensar més del compte.
  A Consumits pel foc els ingredients indispensables de la narrativa de Cabré s'hi troben administrats amb mà mestra: una història subjugadora, uns personatges amb clarobscurs inquietants i sorpreses d'alt voltatge literari que fan de la lectura un plaer irresistible.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Allà on neix el dia

  Allà on neix el dia

  Lark, Sarah

  Barcelona : Rosa dels Vents, abril del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Illes Chatham, 1835. La jove moriori Kimi ha estat testimoni directe de la invasió de les seves terres per part dels maoris. Amb dolor, ha entès que les lleis dels seus déus no la poden protegir ni dels maoris ni de l'home blanc. Tampoc aquell de qui espera un fill la podrà salvar. Al mateix temps, una jove alemanya, la Ruth, ha decidit viatjar fins als confins del món perseguint el somni de l'home que estima. Però realment val la pena anar rere algú que se n'allunya i que posa per davant la lluita pròpia? Totes dues dones hauran d'agafar les regnes del destí i bregar pel futur i per la felicitat.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/07/2021
 • El Jardín de vidrio

  El Jardín de vidrio

  Tibuleac, Tatiana

  Madrid : Impedimenta, abril de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Aquest és un llibre magistral i cruel. Tibuleac reflecteix la realitat dels antics països soviètics a través d'una dona a la qual obliguen a parlar en rus

  Torna Tatiana Tibuleac (Chisnau, Moldàvia, 1978) amb una història estretament relacionada amb la llengua, la que a vegades es crea artificialment, s'imposa i desapareix deixant un desarrelament molt semblant a l'orfandat. La protagonista d'aquesta història és una nena treta d'un terrible orfenat per una anciana bruta i miserable que la «rescata» per a recollir pels carrers ampolles de vidre que després ven. Aquesta dona li prohibeix parlar la seva llengua natural, el moldau, i l'obliga a aprendre el rus a base de cops. Lastochka, no obstant això, es considera afortunada, aquesta vella que la maltracta i li dóna lliçons sobre el sofriment és, al cap i a la fi, l'única cosa que ha tingut en la seva vida semblant a una mare.

  Extret de www.impedimenta.es

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Los Buenos hijos

  Los Buenos hijos

  Ribas, Rosa

  Barcelona : Tusquets Editores, abril de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

   La Nora s'ha incorporat a l'agència de la família, Hernández Detectives, després de la seva misteriosa desaparició, de la qual es resisteix a parlar. Mentrestant, els Hernández continuen ocupant-se d'alguns casos rutinaris. Fins que un dia sol·licita els seus serveis un matrimoni que vol saber per què es va suïcidar la seva filla adolescent. Aquesta recerca canviarà la vida dels Hernández per sempre. Mateo, el pare i director de l'agència, assigna el cas a Marc, qui, gràcies a les brillants intuïcions de Lola, la mare del clan, esbrinarà que la noia portava una doble vida. Els pares de la noia, avergonyits, retiren l'encàrrec, però els Hernández no volen detenir-se; no sospiten el preu que pagaran per arribar massa lluny en la cerca de la veritat. Una novel·la trepidant, per l'aclamada autora d'Un afer massa familiar. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Dobles vidas

  Dobles vidas

  [Madrid] : Bteam Pictures, [2019]

  Alain (Guillaume Canet) és un editor parisenc amb moltíssimes contradiccions: estima a la seva dona Selena (Juliette Binoche) però té un embolic amb una companya de feina, odia l'últim llibre del seu amic Léonard (Vincent Macaigne) però el publica, sent passió per les edicions antigues però no se separa del seu lector d’eBooks… I Selena (Juliette Binoche), una actriu, se sent estancada en una famosa sèrie de televisió però és incapaç de deixar-la, igual que el seu embolic amb Léonard.

  Dobles vidas (Doubles vies, 2018) és una comèdia coral, a l’estil Woody Allen, amb moltes converses, acompanyades d’un bon vi, sobre l’edició i el nou paradigma tecnològic, la cultura i les relacions personals. El director francès Oliver Assayas (Personal Shopper, Viaje a Sils Maria, Después de mayo, Las horas del verano, entre d’altres) ha construït una pel·lícula artesanal, rodada en cel·luloide, molt més profunda del que sembla.

  > Què n’ha dit la crítica?

  "Asume el aspecto de una comedia ligera de infidelidades, género que propicia un ingenioso juego de desdoblamientos (...) Una comedia civilizada, transparente y tan empapada de cultura como alérgica a la pedantería." Jordi Costa (El País)

   

  Recomanat per Glòria Massana. Biblioteca El Molí de Molins de Rei

  08/07/2021
 • Cien semillas que volaron

  Cien semillas que volaron

  Martins, Isabel Minhós

  Barcelona : Coco Books, 28 de diciembre de 2018

  Aquest llibre és un àlbum il·lustrat que ens parla amb un llenguatge senzill i poètic d’arbres i llavors.

  L’autora, Isabel Minhós, amb la col·laboració de les il·lustracions de Yara Kono, ens explica el viatge i les aventures de 100 llavors qualssevol d’un arbre qualsevol per camins, ciutats, rius i muntanyes fins a completar la seva transformació en un nou arbre.

  Pel camí es trobaran amb adversitats i contratemps que faran disminuir el nombre de llavors fins al punt de pensar que cap d’elles germinarà. Moltes moriran infèrtils, d’altres, devorades per animals o varades en llocs rocosos. Però cal tenir paciència i esperança, sobretot esperança. La natura és sàvia i té els seus recursos, coneix els secrets per fer prosperar la natura que l’envolta i esperar pacientment el nou cicle. Al final, els que semblaven enemics (merles de bec groc, gaigs, escarabats de cuirassa vermella, esquirols i conills rosegadors) són grans col·laboradors dels arbres i dels boscos.

  Un llibre que fa un homenatge al cicle de la natura, exalça el bosc, celebra la resistència de les llavors i la intel·ligència dels arbres.

   Recomanació feta per la Biblioteca de Sant Celoni l’Escorxador.

   

  08/07/2021
 • Trigo limpio

  Trigo limpio

  Gil, Juan Manuel

  Barcelona : Seix Barral, marzo de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Trigo limpio
  Vint-i-cinc anys després de protagonitzar una gamberrada que marcarà el transcurs de la vida d'un grup d'amics, el narrador sense nom d'aquesta novel·la rep un missatge de Simón, un membre de la colla que va desaparèixer un bon dia sense deixar rastre, amb una proposta inesperada: per què no escrius sobre nosaltres?, sobre el que ens va passar?
  Com una falsa novel·la de detectives, Trigo limpio segueix els passos d'un escriptor disposat a qualsevol cosa per a donar-li forma a la novel·la perfecta mentre investiga sobre un passat que poc s'assembla al que recorda de la seva infància perduda en un barri perifèric. Un joc literari en el qual el lector està convidat a connectar les peces d'un hàbil trencaclosques.
  Premio Biblioteca Breve 2021 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  13/07/2021
 • En ruta por Andalucia

  En ruta por Andalucía :

  Bassi, Giacomo

  Barcelona : GeoPlaneta, marzo del 2021

  Amb una immensa costa banyada per aigües tranquil·les, espais naturals de primer ordre i ciutats tan magnífiques com Sevilla, Còrdova i Granada, Andalusia és una regió que no deixa a ningú indiferent. Però per a conèixer-la en tota la seva diversitat, cal anar més enllà i no hi ha forma millor de fer-ho que recorrent-la quilòmetre a quilòmetre, perdent-se als seus pobles de muntanya o en les seves mars d'oliveres, descobrint cales solitàries, respirant les seves aromes i escoltant els seus sons. Andalusia combina bells paisatges, un immens llegat cultural i una vida que sali a borbollons en cada cantonada. Res millor que aquestes rutes seleccionades per a descobrir l'essència de la regió.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Viaje sostenible

  Viaje sostenible :

  Tuppen, Holly

  Madrid : Anaya Touring, 2021

  Viatge sostenible és una guia completa i pròxima per a qualsevol que desitgi viatjar de forma més responsable i tenint un impacte positiu. L'experta en sostenibilitat Holly Tuppen t'ensenya a marcar la diferència per a reduir la teva petjada de carboni, fer costat a les comunitats locals i salvaguardar la seva cultura, protegir la fauna i restaurar els ecosistemes, valorar el que tens prop de casa i aconseguir que els teus viatges vagin més enllà. També s'inclou una guia sobre les experiències de viatge més regeneradores de tot el món, amb recomanacions de rutes ecològiques, iniciatives de turisme amb les comunitats locals, destins responsables i allotjaments respectuosos amb el medi ambient. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Ansiedad : una inmersión rápida

  Ansiedad : una inmersión rápida

  Bulbena Vilarrasa, Antonio

  Barcelona : Tibidabo Ediciones, febrero 2021

  L'ansietat és aquesta poderosa companya que ens dóna forces per a moure'ns per la vida i també per a defensar-nos davant reptes difícils. Però, a canvi, ens pot crear tensions i preocupacions excessives, com per exemple ofecs sobtats, sensacions d'aclaparament, malestar en aglomeracions, dificultats per a parlar amb els altres, evitació d'espais oberts o tancats o evitació de trucar per telèfon a algú, temors hipocondríacs, fòbies, anticipació del pitjor, etc.

  En aquest llibre l'ansietat s'aborda des d'una perspectiva inèdita i original que reflecteix anys d'experiència i de recerca. Com algunes emocions, l'ansietat no té paraules, ja que consisteix en un intens i ric ventall de sensacions a les quals costa posar nom i explicar-les. Precisament una de les grans riqueses i motius del llibre són les experiències i aportacions de les persones que pateixen ansietat. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Comer bien es fácil si sabes cómo

  Comer bien es fácil si sabes cómo

  Zamora, Luis A.

  Barcelona : Planeta, enero de 2021

  Aprèn a llegir les etiquetes, a triar bé sense gastar molt i a planificar el teu menú sense que suposi tal inversió de temps que acabis rendint-te abans d'haver començat. Luis A. Zamora i Alberto Herrera aconsegueixen el tàndem perfecte de nutricionista i divulgador per a complir amb el que el seu títol promet: menjar bé és molt fàcil, només necessitaves que t'expliquessin com fer-ho!

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Coherencia cardíaca 365 : 3 veces al día, 6 veces por minuto, 5 minutos : los beneficios de la respiracion consciente

  Coherencia cardíaca 365 :

  O'Hare, David

  Barcelona : Macro, enero 2021

  La coherència cardíaca és una pràctica terapèutica reconeguda per la ciència i recomanada per nombrosos metges. Aquesta simple guia ens ensenya a integrar-la en la nostra vida diària perquè ens brindi tots els seus beneficis: - disminució d'estrès, ansietat i les seves conseqüències - sensació general de calma i pau - disminució de riscos cardiovasculars - reducció d'inflamacions patològiques - millora de la concentració i de la qualitat del somni - millor gestió de la fam emocional. 

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  16/07/2021
 • Chengyu : guía básica de expresiones idiomáticas chinas

  Chengyu :

  Lezcano Naudszus, Daniel

  Barcelona : Herder, [2020]

   Llibre dirigit a estudiants de xinès de nivell intermedi. És la primera obra escrita en castellà destinada a l'aprenentatge dels chengyu, unes expressions curtes d'estructura fixa que serveixen per a transmetre de manera breu idees complexes que, d'una altra forma, necessitarien una explicació més extensa. Els chengyu tenen un origen culte, normalment procedeixen de la literatura clàssica. Molts d'ells tenen un significat explícit que és el menys important, i un altre implícit, que és la idea que realment es desitja transmetre. Aquesta guia consta de més de 600 entrades que expliquen detalladament el significat i ús dels chengyu que s'empren amb major freqüència en el dia a dia. També s'inclou una selecció d'històries per a conèixer el seu origen, a més de diversos capítols enfocats a explicar aspectes relacionats amb la seva morfologia, formació i transcripció. El treball es complementa amb apèndixs i llistats entre els quals destaca l'índex ideològic espanyol-xinès, que facilitarà la cerca d'expressions segons les seves característiques semàntiques. 
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Japón en 100 palabras

  Japón en 100 palabras :

  Civardi, Ornella

  Barcelona : Larousse, 2021

  El Japó, un país que pot semblar impenetrable rere els seus complexos rituals, s'acaba albirant gràcies a aquestes 100 paraules triades per a endinsar-se en ell i entendre-ho. La majoria són termes que no se solen traduir i que usem sense adaptació; alguns són molt coneguts (com sushi, kamikaze o samurai) i altres no tant (hashi, sakura o tsukemono), però tots ells ens acosten la cultura japonesa. Algunes paraules van acompanyades de textos simples, unes altres es complementen amb termes secundaris que, relacionats amb el principal, acaben formant una petita constel·lació de conceptes. Al costat del text apareixen les exquisides il·lustracions de Ayano Otani.
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  05/07/2021
 • Sentimental

  Sentimental

  Valladolid : Divisa Home Video, [2021]

  Julio (Javier Cámara) i Ana (Griselda Siciliani) fa més de quinze anys que estan junts. Formen una parella que ja no es mira ni es toca, i que ha fet del combat diari l'essència de la seva relació. Aquesta nit Ana ha convidat a casa als seus veïns del pis de dalt, Salva (Alberto San Juan) i Laura (Belén Cuesta), una parella més jove que ells, amable i simpàtica, però els “sorolls de la qual” s'han convertit en una molèstia per a Julio i Ana...o potser en un estímul? Els veïns de dalt els faran una inusual i sorprenent proposta que farà de la vetllada en una experiència excessiva i catàrtica per als quatre... Adaptació cinematogràfica de 'Els veïns de dalt', l'obra teatral debut de Cesc Gay.
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  15/07/2021
 • Antidisturbios

  Antidisturbios

  Valladolid : Divisa Home Video, [2020]

  Minisèrie de TV (2020). 6 episodis. Sis antidisturbis executen un problemàtic desnonament en el centre de Madrid, però el desallotjament es complica i succeeix una tragèdia. Un equip d'Assumptes Interns de la Policia serà l'encarregat d'investigar els fets, davant els quals els sis policies podrien enfrontar-se a una acusació de greus conseqüències. El grup d'agents busca una sortida pel seu compte, complicant encara més la situació. La jove Laia Urquijo, una de les agents d'Assumptes Interns, s'obsessiona amb el cas i comença a investigar, descobrint a poc a poc molt més del que mai hagués imaginat.
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  15/07/2021
 • Adú

  Adú

  Valladolid : Divisa Home Video, [2021]

  En un intent desesperat per arribar a  Europa i amagats davant una pista d'aterratge a Camerun, un nen de sis anys i la seva germana major esperen per a colar-se a la bodega d'un avió. No massa lluny, un activista mediambiental contempla la terrible imatge d'un elefant, mort i sense ullals. No sols ha de lluitar contra la caça furtiva, sinó que també haurà de retrobar-se amb els problemes de la seva filla que acaba d’arribar d'Espanya. Milers de quilòmetres al nord, a Melilla, un grup de guàrdies civils es prepara per a enfrontar-se a un gran nombre de subsaharians que ha iniciat l'assalt a la tanca. Tres històries unides per un tema central, en les quals cap dels seus protagonistes sap que els seus destins estan condemnats a creuar-se i que les seves vides ja no tornaran a ser les mateixes.
  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  15/07/2021
 • Insta-brain : cómo nos afecta la dependencia digital en la salud y en la felicidad

  Insta-brain :

  Hansen, Anders

  Barcelona : RBA, marzo de 2021

  Quins són els mecanismes que ens han fet addictes als telèfons mòbils? Per què el nostre cervell, l'estructura més avançada coneguda en l'univers, ha perdut el control sobre aquesta tecnologia? Insta-Brain ens explica com podem —i hem de— reduir el temps d'exposició a les pantalles, recuperar el control sobre el món digital que ens envolta i acceptar que els nostres cervells poden perdre's, sense remei, en un dels majors canvis de comportament en la història de la humanitat.

  Primer pas: deixa el mòbil i agafa aquest llibre. Llegeix-ho en paper; dormiràs millor.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  21/07/2021
 • Destete: final de una etapa.

  Destete :

  Padró, Alba

  Barcelona : Grijalbo, marzo de 2021

  Alba Padró és una consultora internacional molt reconeguda en el món de l’alletament matern. Fa formacions. Afirma que cal personalitzar cada cas d’alletament i cada també deslletament, perquè és un procés que un procés on cal analitzar cada context i necessitat. 
  El llibre dona consells, recursos i ajuda per poder planificar i afrontar aquesta etapa. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  05/07/2021
 • Negra : la vida desconocida de Claudette Colvin

  Negra :

  Plateau, Émilie

  [Barcelona] : Duomo Ediciones, febrero de 2021

  Inspira profundament. Posa't en la pell de Claudette Colvin, una adolescent negra de 15 anys que viu a la Alabama dels anys cinquanta. Des de sempre, blancs i negres han d'estar separats, i l'incompliment està castigat amb pena de presó o de mort. Però avui canviaràs la història.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Little bird

  Little bird

  Van Poelgeest, Darcy

  Madrid : Nuevo Nueve, marzo de 2021

  Les flames d'una revolta. El foc de la venjança. Res sembla ser capaç d'aturar l'expansió de l'Imperi nord-americà sota el jou d'un govern ultranacionalista i teocràtic. A Amèrica del Nord la guerra ha durat 30 anys i no deixa més que flames i desolació. Per Little Bird, ha arribat el moment de sortir a la carretera. Amb tan sols dotze anys, aconseguiran els joves métis reviure la resistència canadenca i descobrir la seva veritable identitat?

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021
 • Largo viaje hacia la noche

  Diqiu zuihou de yewan (Pel·lícula cinematogràfica)

  Arroyomolinos : Surtsey Films, [2019]

  Pel·lícula del director xinès Bi Gan que inclou aspectes tècnics del tot inusuals, com ara el fet de compaginar la imatge tradicional bidimensional amb la de 3D i ho fa, donant sentit i profunditat a l'argument.

  La pel·lícula narra la història d’en Luo Hongwu, un noi que torna a la seva ciutat natal amb la idea de veure a una noia que no ha pogut oblidar i de la qual només en sap el nom.  

  La pel·lícula compta amb grans interpretacions i, a nivell formal, desplega tot un ventall de detalls tècnics que han sigut elogi de la crítica i l’han fet mereixedora del premi de la Secció Oficial del Festival de Cannes de l’any 2018.

  Recomanada per Sol Teixidó. Bib. Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar

  02/07/2021
 • Cum silentio

  Cum silentio

  [Barcelona] : Discos Abadia de Montserrat, [2020]

  El Cor Cererols, format l’any 2018 per un nucli d’antics escolans de Montserrat, que aplega els principals cantants de cor professionals del país, ha llançat el seu primer disc: Cum Silentio (Discos Abadia de Montserrat), que està dedicat principalment a l’obra coral del P. Anselm Ferrer (1882-1969), compositor i director de l’Escolania de Montserrat del 1911 al 1933.
  El P. Anselm Ferrer va escriure una obra coral breu, però d’una innegable qualitat. Es tracta, a més, d’una veu singular dins la música coral catalana del segle XX, tant pel seu estil –una amalgama entre la música romàntica més propera cronològicament i l’estil polifònic dels mestres del Renaixement- com per l’època en què s’emmarca el seu major període productiu, entre els anys 1930 i 1950. Aquesta és la primera vegada que la música del P. Anselm Ferrer és enregistrada per un cor professional, que en aquest cas s’ha fet a partir d’una alta exigència i qualitat artística.
  La figura principal del CD és el P. Ferrer, però el programa es completa amb la música de dos dels seus principals referents musicals, i que ell mateix dirigia sovint: una obra cabdal de la música coral ibèrica de principis del s. XX –pràcticament inèdita-, com és el Miserere de Vicente Goicoechea (1854-1916), i dues obres de Tomás Luis de Victoria (1548-1611), O Sacrum convivium a 6 i Salve Regina a 5. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  15/07/2021
 • Legacy +

  Legacy+

  Brooklyn, NY : Partisan Records, [2021]

  El llegendari creador de l’estil Afrobeat, Fela Kuti, va utilitzar la seva música per denunciar les injustícies socials i la corrupció política en el seu Nigèria natal. Una convincent barreja de funk nord-americà high life de l'Àfrica Occidental, sovint es desenvolupava en ritmes fascinants que semblaven durar una eternitat. I aquesta era la clau: submergir profundament en el ritme i refugiar-se al ball. Femi Kuti, i al seu fill Made publiquen dos àlbums seguint la tradició de Fela però amb diferent abast. L'àlbum de Femi, "Stop The Hate", plasma el so afrobeat únic que ha forjat al llarg de la seva ja dilatada carrera. L'àlbum de Made, "For (i) ward", és un manifest de llibertat modern i progressista, que amplia encara més els límits de l'subgènere. Tots dos s'empaqueten en un àlbum doble anomenat Legacy + destinat a reforçar la rica herència musical de l'cognom Kuti. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  15/07/2021
 • Maquinaigües

  Maquinaigües

  Tresca i la Verdesca

  Girona : Temps Record, [2021]

  Maquinaigües és el cinquè disc d’estudi de La Tresca i la Verdesca. El treball es va enregistrar entre l’octubre de 2019 i el gener del 2020 a Bitstudi, al barri de Gràcia de Barcelona. Ha estat produït pel Xavier Batllés, està vestit amb il·lustracions de Noemí Villamuza. Fa més de 10 anys el Museu de les Aigües de Cornellà va encarregar al grup un concert familiar per celebrar el centenari de la central que abasteix d’aigua la ciutat de Barcelona i rodalies. La Tresca i la Verdesca ha decidit amb aquest disc despertar les cançons d’aquell concert, que sempre els han tingut el cor robat.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Clamor

  Clamor

  Arnal, Maria

  [Barcelona] : Fina Estampa Produccions S.L:, [2020]

  Els bits i els meteorits, els jardins i els confins, la tradició i la imaginació... Les veus es multipliquen i les guitarres es disfressen enmig d’una gran explosió. La pandèmia i el caràcter obsessiu de la badalonina Maria Arnal i el flixanco Marcel Bagés ha anat endarrerint la sortida del seu esperat segon àlbum, Clamor, en el qual el duet es reinventa, fidel a un jardí mutant.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  15/07/2021
 • La Rosalía : ensayos sobre el buen querer

  La Rosalía :

  Madrid : Errata Naturae, marzo de 2021

  En molt pocs anys, Rosalia s'ha convertit en una de les artistes més influents i conegudes del món. La seva barreja  de flamenc, pop, músiques urbanes i músiques llatines és, al mateix temps, comercial i experimental. A més, les seves col·laboracions, les seves coreografies, els seus videoclips o el seu ús de les xarxes socials estableixen ponts amb els principals àmbits creatius del nostre temps.

  Aquest llibre vol ser una constel·lació proteica i híbrida de talents periodístics, reflexius, poètics i crítics entorn del fenomen Rosalia. Així, alguns dels autors d'aquest volum aborden la relació de la seva música amb el flamenc i el nou flamenc, el natural i l'artificial, la tradició i l'apropiacionisme, la indústria i l'atzar, o la impossible assimilació d'aquesta artista als gèneres i etiquetes a l'ús. Uns altres se centren en els seus vincles amb diferents contextos creatius: dels àmbits de la moda i l'art contemporani al de la poesia lorquiana o la tradició mística espanyola, sense oblidar una necessària digressió cap a una teoria estètica del que suposa «treure les ungles». Altres autores, per part seva, entren de ple en diferents eixos conceptuals del treball de la Rosalia: des de la seva perspectiva feminista i la seva relació amb el desig fins a la seva dimensió social.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

   

  02/07/2021
 • Atlas ciclista de Europa : las 350 rutas más bonitas recomendadas por Strava

  Atlas ciclista de Europa :

  Droussent, Claude

  Madrid : Anaya Touring, [2021]

  Aquest Atles Ciclista d'Europa és un extraordinari viatge amb bicicleta per 34 països, a través de 350 rutes triades, entre les mes belles i atractives per als aficionats a les dues rodes. Presenta Europa en totes les seves dimensions: ciutats carregades d'història, patrimonis extraordinaris, milers de quilòmetres de litoral, de planes, pujols i valls infinites, senderes de mitjana i alta muntanya... Les rutes han estat seleccionades per l'experimentat periodista esportiu Claude Droussent i poden consultar-se en la xarxa social Strava, on milions d'esportistes i atletes comparteixen els seus assoliments. Els itineraris posen el focus tant en el desafiament esportiu com en les atraccions turístiques del trajecte, aconseguint així una experiència completa que cadascun pot adaptar als seus propis interessos. 
  Tracen rutes de totes les dificultats per paisatges d'allò més variat, amb el seu mapa detallat i perfil, categoritzades segons nivell de dificultat, interès, distància, desnivell positiu, a més d'altres pistes sobre llocs per a descansar o tallers pròxims. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  02/07/2021
 • La Soledad: : entenderla y gestionarla para no sentirse solos

  La Soledad :

  Nardone, Giorgio

  Barcelona : Paidós, [2021]

  El psicòleg i psicoterapeuta Giorgio Nardone reflexiona i aprofundeix sobre una emoció sense la qual no es podria entendre part de la condició humana.

  Nardone, en aquest breu i interessant assaig, fa compte d'un sentiment que ha de ser observat i tractat des de molt diferents angles i perspectives. La solitud, com bé assenyala el mateix autor en el pròleg, representa “una desgràcia i un plaer, és a dir, una via d'alliberament de l'individu o la seva més terrible presó. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals
   

  02/07/2021
 • Carrer Robadors

  Carrer Robadors

  Enard, Mathias

  Barcelona : Columna, 2013

  Els homes són com gossos, es refreguen els uns contra els altres en la misèria, es rebolquen per la brutícia sense poder sortir-ne...

  El Festival Grec 2021 arrenca enguany a l'amfiteatre grec de Montjuïc de Barcelona amb l’adaptació d’una gran novel·la, finalista el Premi Goncourt l’any 2013, escrita per un francès que viu fa anys a Barcelona, ​​Mathias Enard.

  La novel·la, com l'espectacle que acaba d’inaugurar la nova temporada del  Grec, tenen el nom d'un carrer de Raval: Carrer Robadors.

  A Carrer Robadors, Enard barreja de tres gèneres: la novel·la negra, la d’iniciació i la d’aventures. Tres gèneres que es personifiquen en la figura del jove Lakhdar, que narra en primera persona les seves peripècies, des de que l’expulsen de la casa familiar de Tànger a causa de l’escàndol que genera la relació il·lícita amb la seva cosina Meryem, fins que va a petar a un pis del carrer Robadors, meca de la marginalitat del barri barceloní del Raval.  Una Barcelona  que el rep sacsejada pel descontent social i l’auge del moviment dels Indignats, en un clima d’insurrecció similar però, a la vegada, tan diferent al que es viu a l’altra riba de la Mediterrània.

  L'obra farà temporada de l'1 al 19 de setembre de 2021 al Teatre Romea. Recorda que amb el carnet de les biblioteques pots gaudir de descomptes en el preu de l'entrada.

  Més informació:

  Recomanat per Eva Montiel. Bib. Central. Santa Coloma de Gramenet.

  02/07/2021
 • Guía para superar los pensamientos atemorizantes, obsesivos o inquietantes

  Guía para superar los pensamientos atemorizantes, obsesivos o inquietantes

  Winston, Sally M.

  Málaga : Editorial Sirio, [2019]

  La psicòloga Sally M. Winston explica com gestionar i superar, a través de la teràpia cognitivo-conductual (CBT), els pensaments recurrents que poden arribar a generar temor i inquietud. La CBT és un tipus de teràpia, que ha de ser practicada per psicoterapeutes qualificats i que se centra a contrastar i canviar distorsions cognitives (pensaments, creences o actituds) així com comportaments per tal de millorar la resposta davant determinades emocions i problemes.

  A la guia s'explica que són els pensaments recurrents i com ens afecten. També dona pautes per poder controlar aquests pensaments de manera que quan els tinguem no ens provoquin angoixa. Aprofundeix en els mecanismes de la ment humana i presenta un ampli ventall de recursos i consells per tal que cadascú conegui algunes estratègies per assolir aquest control.

  Més informació al catàleg:
  Neurosi obsesiva 

  Pensament

  Teràpia cognitiva

  Recomanació feta per la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

  02/07/2021
 • ¿Nos enferma la tecnologia?

  ¿Nos enferma la tecnología?

  Douglas, Ian

  Barcelona : Blume, 2020

  Les modernes tecnologies han millorat les nostres vides en molts aspectes: avui, podem comunicar-nos en temps real amb amics i col·legues de tot el món i realitzar compres i activitats bancàries sense sortir de casa.
  Però, a mesura que la tecnologia cala en la vida personal, ens fa més mal que bé? Ens tornem ansiosos, deprimits i estem socialment aïllats, aliens a la influència manipuladora dels algorismes dissenyats per a mantenir-nos compromesos i condicionar la nostra imatge del món?
  Els videojocs o les apostes en línia són en una addicció inquietant?

  Aquest llibre, rigorós i esclaridor, avalua l'impacte de l'augment d'ús de les pantalles i de les interaccions diàries amb la tecnologia personal en les eleccions individuals, relacions i la salut mental i física, i suggereix les millors opcions per a mitigar qualsevol efecte advers.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  29/06/2021
 • De 0 a 3, ¿nada de pantallas?

  De 0 a 3, ¿nada de pantallas?

  Ramis Assens, Anna

  Barcelona : Ediciones Octaedro, S.L. , enero de 2021 https://biblioteca.ebiblio.cat/opac?id=00588406

  Hi ha nens i nenes entre 0 i 3 anys que passen de mitjana 2 hores i mitja diàries davant de pantalles! Just quan el seu cervell s'està desenvolupant com mai. Hi ha moltes evidències científiques que demostren que això perjudica la seva salut física, mental i relacional.Els infants necessiten aprendre bons hàbits d'alimentació, han de saber com agafar el son, han de poder moure's i jugar, han de notar l'afecte dels adults del seu entorn, han de percebre que són tinguts en compte. Anna Ramis, pedagoga i mare, ens dona pautes per educar els fills prioritzant les seves...

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  29/06/2021
 • La doble jornada: familias trabajadoras y la revolución en el hogar

  La Doble jornada :

  Hochschild, Arlie Russell

  Madrid : Capitan Swing Libros, S.L., [2021]

  Un referent en el seu camp, aquesta obra continua sent rellevant més de trenta anys després de la seva publicació original. Encunyat arran d'aquest llibre, el terme «doble jornada» descriu el treball realitzat a casa a més del treball remunerat realitzat en el sector formal. Hochschild i els seus investigadors associats van entrevistar cinquanta parelles i van observar una dotzena de llars al llarg de les dècades de 1970 i 1980, per a explorar la bretxa d'oci entre homes i dones. La recerca va demostrar que les dones encara es fan càrrec de la majoria de les responsabilitats de la llar i de la cura dels nens malgrat el seu ingrés en la força laboral. Aquesta «doble jornada» afectava les parelles, provocant sentiments de culpa, tensió marital, falta d'interès sexual i somni. D'altra banda, Hochschild va difondre les històries d'alguns homes que van compartir per igual la càrrega del treball domèstic i la cura dels nens amb les seves esposes, demostrant que si bé és poc comú, és una realitat per a algunes parelles. La recerca presentava a més una clara divisió entre les preferències ideològiques dels gèneres i les classes socials. Sumant el temps en el treball remunerat, la cura dels nens i les feines de casa, va descobrir que les mares treballadores dediquen un mes de treball a l'any més que els seus cònjuges. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  28/06/2021
 • Trabajo: una historia de cómo empleamos el tiempo

  Trabajo :

  Suzman, James

  Barcelona : Debate, marzo de 2021

  El treball ens defineix. Determina el nostre estatus i dicta com, on i amb qui passem la major part del nostre temps. A través del treball ens valorem i ens valoren, però estem fets per a treballar tant? Potser els nostres avantpassats també vivien per a treballar o treballaven per a viure? Com seria un món on el treball no tingués un paper tan determinant? Per a respondre a aquestes preguntes, James Suzman traça una gran història del treball, des dels orígens de la vida en la Terra fins al present més automatitzat, posant a prova algunes de les pressuposicions més arrelades sobre el que significa ésser humà. Gràcies al seu enfocament multidisciplinari combina recerques antropològiques, arqueològiques, evolutives, fisiològiques i econòmiquesx. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  28/06/2021
 • España en un dos caballos: adolescentes y transición

  España en un dos caballos :

  Huguet Santos, Montserrat

  Madrid : Catarata, [2021]

  Als baby boomers espanyols la Transició política els va enxampar en plena ebullició hormonal, com de reüll, més pendents de l'eficàcia contra el acne del Clearasil que de si Carrero Blanco saltava per l'aire o es disparava la inflació. La gent anava fent-se la idea que Franco, portava força avançada el compte enrere. Davant l'allau de notícies escabroses, aquells noies dels setanta estaven centrats en la tasca de créixer, per fora i per dins. Després de les tardes sense diners amb la colla del barri, les classes de mecanografia i el sopar de rigor a les nou, vindrien la Fácul, la mili i els primers viatges en un Citroën 2CV. Des de la memòria que dóna l'experiència, la historiadora Montserrat Huguet ens presenta un relat col·lectiu, fresc i entretingut que, entre històries i anècdotes quotidianes, ret homenatge a una generació àvida de futur que es va obrir camí després del somni d'una Espanya moderna i plena d'oportunitats, que no se semblés a la dels seus pares “ni pel folre”. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  28/06/2021
 • Los ojos cerrados

  Los Ojos cerrados

  Portela, Edurne

  Barcelona : Galaxia Gutenberg, marzo de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Novel·la d'un només lloc, un poble que podria tenir qualsevol nom i que per això es diu Pueblo Chico. Pueblo Chico està ancorat en una serra agresta que a vegades es cobreix de boira, unes altres de neu, una serra en la qual a vegades es perden els animals, desapareixen les persones. Al poble viu Pedro, l'ancià protagonista d'aquesta novel·la, dipositari de secrets que envolten a la violència que ha travessat el lloc durant dècades. Quan Ariadna arriba a Pueblo Chico per motius al principi poc clars, Pedro l'observa i vigila, mentre Ariadna va revelant la seva pròpia vinculació amb la història silenciada del lloc. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  01/07/2021
 • Els plats que formen la cuina catalana han evolucionat al llarg de la història, fins assolir una gran acceptació.

  Albert Vidal presenta la història i evolució de 47 menjars ben coneguts que, de ben segur, ni que sigui en alguna ocasió, tothom ha tastat, com l’amanida, la botifarra amb mongetes, el bacallà a la llauna, l’escudella i carn d’olla, els calamars a la romana, el trinxat de col i patata, l’arròs a la cubana i a la cassola, l’empedrat, els cargols a la llauna, l’ànec amb peres, la coca de recapte… Plats propis i forans, que per alguna raó han triomfat entre nosaltres i els hem adoptat.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  25/06/2021
 • Freidora de aire

  Freidora de aire

  Castello, Lelia

  Madrid : Librero, [2021]

  Cuina sana i senzilla per a preparar deliciosos plats amb fregidora d'aire amb 3 a 6 ingredients, amb imatges dels ingredients per a facilitar la seva identificació i preparar-los en pocs minuts

  25/06/2021
 • La Ciencia de las verduras

  La Ciencia de las verduras :

  Bressanini, Darío

  [Milán] : Gribaudo, febrero de 2021

  És cert que el sucre o el bicarbonat redueixen l'acidesa de la salsa de tomàquet? Per què se suposa que menjar pastanagues millora la vista? Com cuinar verdures en el microones? Quin és el secret de les patates ben rostides?
  Amb un llenguatge senzill, experiments il·lustrats, esquemes, taules i receptes explicades pas a pas, aquest llibre desemmascara falsos mites i presenta les tècniques fonamentals per a aconseguir excel·lents plats. I treure a les verdures tot el seu suc!

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 
   

  25/06/2021
 • Baby Led Feeding: alimentación complementaria para que tu hijo coma solo

  Baby-led feeding : alimentación complementaria para que tu hijo coma solo

  Helwig, Jenna

  Barcelona : Oberon, [2021]

  Aquest llibre vistós i alegre cobreix totes les bases nutricionals, dóna resposta a les preguntes més urgents dels nous pares i presenta receptes fàcils i delicioses dissenyades tenint al cap les necessitats específiques dels bebès: els aliments són de la grandària i forma adequats perquè els puguin agarrar i subjectar mans petitones, són prou tous perquè es puguin menjar amb seguretat, i han estat revisats per una dietista col·legiada per a assegurar que l'hora de menjar sigui saludable.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  13/07/2021
 • Llet amb galetes

  Llet amb galetes

  Llorca, Juan

  Barcelona : Rosa dels Vents, març del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Els autors del best seller Sense dents i a mossegades tornen a ajuntar-se per mostrar-nos un nou enfocament en nutrició infantil i familiar.

  Llet amb galetes ofereix una sèrie de consells nutricionals que contribuiran a l'harmonia entre les diferents generacions de la família, així com informació nutricional per elaborar els nostres menús. El llibre inclou, a més, cinquanta receptes de menjars, sopars i berenars pensats amb aquest enfocament, una fusió de la tradició culinària dels nostres avis amb les necessitats nutritives dels més petits. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  13/07/2021
 • Els Angles morts

  Els Angles morts

  Bagunyà, Borja

  [Barcelona] : Edicions del Periscopi, març del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Quan el seu rival s’emporta la plaça de catedràtic que tant desitjava, en Morella s’adona que necessita una idea per posar-se a escriure i fer avançar la seva carrera estancada. Durant la guàrdia de la Nit de Nadal, la Sesé, la seva dona, una ginecòloga saturnina, viu una experiència per a la qual no estava preparada. I mentrestant, l’Olof, l’ultranebot, fill d’un germà genial i inaguantable, arriba a Barcelona per passar-hi uns mesos.
  És possible veure una realitat radicalment nova? O és la realitat, més aviat, qui ens mira? Amb una intel·ligència fora del comú i un estil únic, irònic i clarivident, Borja Bagunyà desplega una constel·lació de personatges sacsejats per una descoberta insòlita que s’enfronten a la desfeta d’un món a repel i a una necessitat insubornable de ser escoltats.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  01/07/2021
 • Les Closques

  Les Closques

  Viñas Abadie, Laia

  Barcelona : L'Altra Editorial, març del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  L’Arnau es retroba amb la seva filla després d’anys sense tenir-hi contacte. Se l’emporta al seu pis del barri de Gràcia i allà hi comencen una vida junts, que al principi és estranya i nova. Mentre espiem com s’acostumen l’un a l’altre, resseguim la infantesa d’aquest pare recent estrenat, que no es desplega a Barcelona sinó al Delta de l’Ebre, un indret on el món gira a una velocitat diferent. Entre marees tranquil·les i cases blanques com ampolles de llet, l’Arnau s’anirà fent gran i descobrirem per què fuig, i de qui.

  De la novel·la Les closques de Laia Viñas, el jurat del Premi Documenta 2020 va destacar-ne la maduresa literària i la complexitat narrativa, sorprenents en una escriptora tan jove, l’elaboració estilística i la boníssima construcció dels personatges, així com l’ambició i la qualitat de la llengua. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  01/07/2021
 • Hamnet

  Hamnet

  O'Farrell, Maggie

  Barcelona : L'Altra editorial, febrer del 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Any 1596, Stratford-upon-Avon, Anglaterra. La vida d'Agnes transcorre plàcidament al costat del seu marit i els seus tres fills. Ella conrea plantes medicinals mentre William treballa a Londres. El destí, no obstant això, els reservarà un dur cop quan el seu fill Hamnet, d'onze anys, more sobtadament després de contreure la pesta. Arran d'aquesta tragèdia, el seu pare crearà un dels grans personatges de la literatura universal, de nom gairebé idèntic al del seu fill. Però aquest llibre no parla de famosos successos sinó d'una cosa íntima i oblidat: la vida d'aquesta família, i especialment la de la dona que la sostenia i que va haver de carregar amb una insuportable pèrdua.

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  01/07/2021
 • El Huerto de Emerson

  El Huerto de Emerson

  Landero, Luis

  Barcelona : Tusquets, febrero de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Després de l'èxit de LLuvia fina, Luis Landero reprèn la memòria i les lectures del seu particular univers personal on les va deixar al balcó a l'hivern. I ho fa en aquest llibre memorable, que torna a trenar de manera magistral els records del nen al seu poble d'Extremadura, de l'adolescent nouvingut a Madrid o del jove que comença a treballar, amb històries i escenes viscudes en els llibres amb la mateixa passió i avidesa que en el món real. En L'hort de Emerson apunten personatges d'un temps encara recent, però que semblen pertànyer a un ja llunyà llavors, i tan plens de vida com Pache , dones hiperactives que sostenen a les famílies com l'àvia i la tia del narrador, homes callats que de sobte revelen secrets sorprenents, o nuvis càndids com Florentino i Cipriana i el seu enigmàtic festeig al vespre. 

  **Novetats a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  01/07/2021
 • El Baile de las locas

  El Baile de las locas

  Mas, Victoria

  Barcelona : Salamandra, febrero de 2021
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  Estem a París al març de 1885. Com cada any per a la Mitja Quaresma, se celebra el popular «ball de les boges» a l'hospital de la Salpêtrière, dirigit per l'eminent neuròleg professor Charcot. Durant una nit, la flor i nata de París gaudeix al ritme de valsos i polques en companyia de les internes, disfressades amb extravagants abillaments. Entre les pacients destaquen Louise, una jove epilèptica maltractada pel seu oncle que té posades totes les seves il·lusions en un futur matrimoni amb un intern del centre, i la rebel i visionària Eugénie, una noia de bona família tancada sense contemplacions pel seu propi pare. Sota l'atenta vigilància de la implacable supervisora Geneviève, ambdues intentaran complir els seus somnis i faran tot el possible per escapar. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  01/07/2021
 • Manual práctico de surf: todo lo que necesitas saber sobre el surfing

  Manual práctico de surf : todo lo que necesitas saber sobre el surfing

  Piniella, Zuleyka

  Madrid : Tutor, cop. 2014

  Quan la calor de l’estiu és ben viva, els esports aquàtics venen més de gust que mai per refrescar-se sense renunciar a l’activitat física i l’esbarjo. Un dels que més adeptes va guanyant és el surf, que més enllà d’un esport també és un estil de vida on conflueixen la música, la moda, els viatges...

  Coincidint que enguany serà disciplina olímpica als Jocs de Tokyo 2020, us proposem aquest manual pràctic per descobrir el vessant més esportiu del surf, tant per entendre l’esport com per començar a practicar-lo. És un llibre molt complet basat en els anys d’experiència dels autors, també surfistes, que de manera molt visual expliquen què s’ha de tenir en compte abans, durant i després de pujar a la taula de surf.

  A banda de maniobres i entrenaments, el manual també inclou diversos apartats tan variats com la història de l’esport, l’equipament necessari per poder-lo practicar, consells de seguretat, com interpretar el mar i les onades, la millor alimentació, etc. A més a més, amb aquest esperit pràctic també ofereix consells per a la planificació de viatges i un recull amb les destinacions més populars entre els i les surfistes.

  Més informació:

  Més sobre Surf al catàleg Aladí

  El surf als Jocs Olímpics de Tokyo 2020

  Recomanat per Roser Fortuny Valdivielso de la Biblioteca de l'Ateneu d'Esparreguera.

  23/06/2021
 • Ponts amagats de Catalunya

  Ponts amagats de Catalunya

  Barba, César

  Granollers : Editorial Alpina, març 2021

  En aquesta guia els autors ens proposen  vint itineraris per visitar ponts amagats de Catalunya, tots marcats per alguna cosa que els fa especials, ja sigui per la seva història, l’entorn,  l’arquitectura...

  Ponts que  travessen rierols i torrents perduts, ponts imponents en pobles medievals, aqüeductes convertits en ponts,... De camí passarem per boscos exòtics,  frondoses valls, descobrirem  gorgs,  salts d’aigua, platges de còdols, i seguirem corriols i senders entre ermites i poblets.

  Petites joies per descobrir,  gaudir de la muntanya i compartir les troballes amb amics i família.

  Aquesta guia forma part de la sèrie de Guies familiars. Indrets i Paisatges. Té un format pràctic, de butxaca, amb descripcions entenedores i  fotografies de cada ruta, consells, mapes i, fins i tot, algunes inclouen el track per seguir amb el GPS.

  Recomanat per Marta Mans. Bib. Can Pedrals. Granollers

  21/06/2021
 • Carros de fuego

  Carros de fuego

  Madrid : Twentieth Century Fox, cop. 2007

  Chariots of Fire, és el títol original de la pel·lícula britànica dirigida per Hugh Hudson i estrenada l'any 1981.

  S'inspira en la història viscudaper dos atletes britànics que competien als Jocs Olímpics d'estiu de 1924 de París.

  Interpretada per Ben Cross i Ian Charleson, expliquen la història d'un atleta anglès>Harold Abrahams que supera l'antisemitismei la barrera de classe per poder mesurar-se al que s'anomenava l'escocès volador,Eric Liddellals 100 metres. 

  La pel·lícula va rebre diversos premis, entre ells un Òscar a la millor banda sonora, interpretada per Vangelis, coneguda i usada encara ara, arreu del món quan s'ha d'acompanyar a imatges d'atletisme.

  23/06/2021
 • Guia botànica per al teu jardí

  Guia botànica per al teu jardí :

  Hodge, Geoff

  Valls : Cossetània Edicions, febrer 2021

  És un arbre, un arbust, una planta perenne o una planta de bulb? Des de la perspectiva d’un jardiner, el punt de partida per a la classificació d’una planta comença amb aquesta pregunta.

  Els organismes del regne vegetal es classifiquen segons els grups evolutius als quals pertanyen. El fet de saber com es classifiquen les plantes t’ajudarà a tenir una millor apreciació d’allò que conrees al teu jardí i et proporcionarà una base sòlida per a estudis posteriors.

  Sabíeu que les primeres indagacions sobre les plantes van començar amb els caçadors-recol·lectors del Paleolític? Ells van ser les primeres persones que van posar arrels i van iniciar-se en la pràctica de l’agricultura.

  Són nou capítols amb precioses il·lustracions botàniques que són autèntiques obres d’art. Ens presenta els èxits assolits al llarg de la vida d’alguns botànics, pintors i il·lustradors de plantes. Una d’elles Marianne North (1830-1890), va anar a Austràlia i Nova Zelanda per consell de Charles Darwin a pintar-hi durant un any.

  Una obra literària que és un gaudi pel tacte, la vista i la ment.

  Recomanat per Vicky Romo. Biblioteca Antonio Martín. El Prat de Llobregat

  25/06/2021
 • El cuidado de la piel

  El Cuidado de la piel :

  Saeki, Chizu

  Barcelona : Vergara, 2018

  Aquest llibre és un imprescindible per a tots aquells amants de la cosmètica asiàtica. Amb milions d'exemplars venuts, La cura de la pell: La revolució japonesa, revela alguns dels secrets millor guardats per les asiàtiques per aconseguir la seva tan envejable i desitjada pell.

  Un llibre molt interessant amb grans consells aptes per a persones de qualsevol edat, sense importar el tipus de pell que es tingui.

  Aquest llibre és una de les guies de referència al Japó sobre la bellesa i la cura facial.

  L'autora, Chizu Saeki és una autèntica experta en aquest camp, ha venut milions d'exemplars de les seves obres, que s'han convertit en veritables bíblies per a les dones japoneses. Porta tota la seva vida immersa en aquest món, i ha treballat amb grans marques, com Guerlain o Christian Dior. Posseeix també un saló d'estètica i dirigeix ​​una escola de bellesa a Tòquio. És a dir,  és una professional de màxim nivell.

  El llibre explica diversos trucs i consells, tots ells encaminats a aconseguir el benestar de la teva pell. No et caldrà  productes cars per dur a terme les rutines que ella proposa, sinó que en la majoria dels casos, n'hi ha prou amb saber utilitzar adequadament les teves mans. Es podria dir que segueix la màxima de «menys és més».

  Per exemple, recomana l'aplicació d'unes màscares de loció per recuperar la pell en qüestió de minuts. 

  Els massatges limfàtics són un altre dels punts clau de llibre, i , suposen el més interessant. De vegades, simplement saber pressionar a les zones adequades, pot suposar un gran canvi i que et vegis amb millor cara.

  Més informació al catàleg:

  La Biblia del cuidado de la piel : una guía clara, completa y sin complicaciones 

  Lo que dice la ciencia sobre el cuidado de la piel

  Piel perfecta

  Layering : ritual de belleza : los secretos de belleza de las mujeres japonesas

   

  17/06/2021
 • El Trencalòs

  El Trencalòs

  Pujol, Francesc

  Badalona : Célebre Editorial, desembre 2019

  La primera novel·la de Francesc Pujol, escriptor i bibliotecari establert a Badalona, és un thriller psicològic i alhora un relat d’aventures amb codis fantàstics que us enganxarà a l’estil del millor Stephen King. L'obra ha rebut el reconeixement de la Societat Catalana de Ciència-ficció i Fantasia amb una nominació en la categoria de Millor novel·la de gèneres fantàstics escrita en català als Premis Ictineu, atorgats anualment per l'entitat.

  La trama es desenvolupa en dos escenaris principals: el refugi de muntanya El Trencalòs, on viu Stefan Hedin, un explorador retirat que escriu (quan l’amnèsia li ho permet) novel·les d’aventures inspirades en les pròpies experiències, i la selva amazònica peruana, on quaranta anys enrere va participar en una expedició amb final tràgic a la recerca del Paititi, mítica ciutat inca inabastable per tothom. Dues línies argumentals carregades d’emoció i misteri que l’autor connecta entre sí de forma inquietant en una carrera contra el temps del protagonista per descobrir una veritat oculta i sobreviure.

  Si us interessen els tresors perduts, els traumes oblidats, el xamanisme, les realitats paral·leles, els guerrillers, els fantasmes o les històries d'amor no us perdeu El Trencalòs, incursió de mèrit en el gènere fantàstic en català que us garanteix, si més no, una bona història per gaudir d'una gran estona de lleure. A què espereu?

   

   

   

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Can Casacuberta. Badalona.

  16/06/2021
 • Eugeni Oneguin

  Eugeni Oneguin

  Puixkin, Aleksandr Serguéievitx,

  Barcelona : Club Editor 1959 S.L.U., novembre de 2019
  > Veure disponibilitat a l’eBiblio

  "Eugeni Oneguin" és una novel·la en vers en plena flamarada del romanticisme, Alekxandr Puixkin engega un mecanisme de versificació prodigiosa que ens va mostrant la personalitat del protagonista Oneguin i les seves peripècies conseqüents amb una forma de pensar i de sentir austera, però alhora autèntica i compromesa amb un pensament individualista i fora dels patrons de la hipocresia de les classes benestants russes. L'amistat amb Lenski, els seus sentiments per Tatiana, que contradiuen obertament el pensament sever Oneguin. La ficció es barreja sovint amb la realitat i la determinació d'Oneguin s'assembla molt a la del mateix Puixkin. El duel que matarà Lenski s' avança de forma inquietant al duel que matarà al mateix Puixkin. Un final dins dels cànons del pensament romàntic.

  "Eugene Oneguin" inaugura brillantment la literatura russa. Fou tan popular que el mateix Txaikovski va fer-ne una òpera.

  Més informació:

  Recomanat per Jordi Valls. Bib. Singuerlín - Salvador Cabré. Santa Coloma de Gramenet.

  26/07/2021
 • Temporada de Rosas

  Temporada de Rosas

  Wary, Chloé

  Bilbao : Astiberri, febrero 2021

  Aquest curs la Bàrbara ha d'estudiar per a la selectivitat. Però el que li interessa és el futbol. Bàrbara és la capitana de les Roses, l'equip femení del club de la seva ciutat i, aquesta temporada, ella i les seves companyes tenen ganes de victòria. No obstant això, malgrat els durs entrenaments, el club local es queda sense subvencions i decideix afavorir a l'equip masculí per a portar-lo al campionat. Les jugadores hauran d'elevar la seva veu per a lluitar contra la injustícia...

  Chloé Wary s'inspira en la seva adolescència en els suburbis de París, així com en la seva pròpia experiència com a jugadora en el club de la seva ciutat. La Barbara i les seves amigues encarnen una feminitat forta, potent i assumida. La droga i la violència existeixen, però, malgrat els clixés, una pot viure aliena a això. Nosaltres en el barri no ens amagàvem en les ombres, el carrer era nostre!”.

  Temporada de Roses, íntegrament dibuixat amb retoladors de colors, va rebre el Premi del Público en el Festival de Còmic de Angoulême 2020 i el Premi Artemísia de creació femenina 2020 en la categoria emancipació. 

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  17/06/2021
 • Los Siete magníficos

  Los Siete magníficos

  Waid, Mark

  Torroella de Montgrí (Girona) : Panini España, S.A., [2020]

  Els Venjadores han mort. Llarga vida als Venjadores! El Capità Amèrica, Thor, La Visió i Iron Man estan vivint les seves vides, sense llaços amb el grup, però quan una nova amenaça vinguda de les estrelles assenyala el nostre món, el destí els uneix de nou, al costat dels més joves herois de Marvel: Miles Morals, Nova i Ms. Marvel!

  **Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  06/07/2021