Els bibliotecaris recomanen

 • Mr. Mercedes

  Mr. Mercedes

  King, Stephen

  Barcelona : Plaza & Janés, 2014

  Con "Mr. Mercedes", primera novela de la “Trilogía Bill Hodges”, es la historia entre el Bien y el Mal; un retrato inolvidable de la mente de un asesino obsesionado y demente. Stephen King por primera vez, se aleja del género de terror para adentrarse en el más puro thriller; una novela de acción trepidante que demuestra la habilidad del autor de crear personajes memorables, sean héroes o antihéroes, pero siempre cargados de potencia y atractivo en medio de tramas muy bien planteadas y entretenidas. Esta novela forma parte de la trilogía basada en la historia del detective Bill Hodges que enfrenta a un policía retirado con un despiadado psicópata. King se atreve con un detective al que presenta como alguien acabado y con fecha de caducidad, al que rodea de grandes secundarios: Holly, la neurótica que llega a ser su ayudante, amiga y confidente, es el mejor ejemplo, y Jerome, su joven amigo negro al que sabe dar vida con una prodigiosa mezcla de originalidad y respeto por los cánones del género.

  El arranque de la novela se inicia justo antes del amanecer, en una decadente ciudad americana, cientos de parados esperan la apertura de la oficina de empleo para reclamar uno de los mil puestos de trabajo que se han anunciado. Han hecho cola durante toda la noche. De pronto, invisible hasta que lo tienen prácticamente encima, un Mercedes surge de la fría niebla de la madrugada. Su conductor atropella y aplasta a todos lo que encuentra a su alcance. El asesino huye dejando atrás ocho muertos y quince heridos.

  La novela fue galardonada con el Premio Edgar (2015) a la Mejor Novela de Escritores de Misterio de EEUU y el Goodreands Choice Awards (2014).

  Con Mr. Mercedes, primera novela de la “Trilogía Bill Hodges”, es la historia entre el Bien y el Mal; un retrato inolvidable de la mente de un asesino obsesionado y demente. Stephen King por primera vez, se aleja del género de terror para adentrarse en el más puro thriller; una novela de acción trepidante que demuestra la habilidad del autor de crear personajes memorables, sean héroes o antihéroes, pero siempre cargados de potencia y atractivo en medio de tramas muy bien planteadas y entretenidas. Esta novela forma parte de la trilogía basada en la historia del detective Bill Hodges que enfrenta a un policía retirado con un despiadado psicópata. King se atreve con un detective al que presenta como alguien acabado y con fecha de caducidad, al que rodea de grandes secundarios: Holly, la neurótica que llega a ser su ayudante, amiga y confidente, es el mejor ejemplo, y Jerome, su joven amigo negro al que sabe dar vida con una prodigiosa mezcla de originalidad y respeto por los cánones del género.

  El arranque de la novela se inicia justo antes del amanecer, en una decadente ciudad americana, cientos de parados esperan la apertura de la oficina de empleo para reclamar uno de los mil puestos de trabajo que se han anunciado. Han hecho cola durante toda la noche. De pronto, invisible hasta que lo tienen prácticamente encima, un Mercedes surge de la fría niebla de la madrugada. Su conductor atropella y aplasta a todos lo que encuentra a su alcance. El asesino huye dejando atrás ocho muertos y quince heridos.

  La novela fue galardonada con el Premio Edgar (2015) a la Mejor Novela de Escritores de Misterio de EEUU y el Goodreands Choice Awards (2014).

  Més informació:

  Recomanat per Cristina Valls. Bib. Antoni Comas. Mataró.

  22/03/2019
 • Descobrir Catalunya

  Descobrir Catalunya

  Edicions 62, 1997-

  Aquesta revista ens ofereix la possibilitat de conèixer millor el nostre territori. Les propostes que ens fan són diferents i a més recomanen els millors llocs per visitar. Podem planejar de cara a vacances rutes per Catalunya que d’altra manera no faríem. És doncs, una revista d’excursionisme i turisme alhora.

  Ara que estem al mes de març si teniu interès en planificar una sortida per Pasqua, la revista Descobrir ens ofereix diferents alternatives:

  • Un especial dedicat al Baix Penedès, amb la seva gastronomia en forma de coques enramades, per exemple
  • o visitar el Puigsacalm, ple de paisatges bellíssims ben a prop de casa

   

  Recomanació de la Biblioteca Central de Terrassa

  20/03/2019
 • Cariño y teta: manual de instrucciones del bebé

  Cariño y teta

  Jové, Rosa

  Madrid : Oberon, DL 2018

  Manipular un nadó és probablement una de les tasques més intimidants a la qual s'afronten els pares acabats d'estrenar, però, la superen amb un mínim de pràctica i de dedicació. El mateix passa amb tot el que envolta al bebè, la seva alimentació, higiene, educació i, en definitiva, la seva cura.

  Aquest llibre aborda gairebé cronològicament totes les etapes per les quals transcorre la primera infància, des de l'embaràs fins a la retirada dels bolquers. Des les pors durant l'embaràs fins al plor del nadó. Ofereix informació de quan, de com i com de sovint  succeeixen les coses, perquè té un objectiu molt concret: apropar a qualsevol, sigui pare o no, als misteris de la cura dels bebès. Està pensat com una guia per ajudar els pares primerencs a entendre el seu nadó i a relacionar-se amb la criatura de la forma més harmoniosa possible. S'informa de les diferents etapes per les quals  passa el bebè i el que caracteritza a cadascuna d'elles, fent referència als problemes pràctics que puguin presentar-se, a com evitar-los i / o com solucionar-arribat el cas.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  19/03/2019
 • Big data: atrapando al consumidor

  Big data: atrapando al consumidor

  Valls, Josep-Francesc

  Barcelona : Profit, 2017

  Disposar de les dades dels clients és la base de l'èxit de l'empresa del futur. Gràcies a les grans i petites dades -analítqiues, algoritmes-, som capaços de conèixer fidelment les necessitats i aspiracions dels consumidors. Si sabem utilitzar bé aquestes dades, podrem entendre com hem d'establir una bona relació amb el nostre client / consumidor.

  L'empresa del futur acompanya al client en el seu recorregut de compra -abans, durant i després-, i intervé en cadascuna d'aquestes fases creant quants punts de contacte siguin necessaris per a facilitar-li un bon procés de compra.

  Els passos següents de les empreses passen per la preparació de la proposta de valor, millorar el nostre producte, oferta, preu i altres avantatges competitius per aconseguir fidelitzar el client / consumidor.

  D'aquesta manera, les empreses del futur, sigui quin sigui el seu nivell de robotització, només seran sostenibles si es converteixen en centres d'innovació que acompanyen els clients en el seu recorregut de compra. Desapareixeran les fronteres entre les marques de fabricants i les dels distribuïdors, buscant cadascuna la millor posició en la cadena de valor. I encara que perdran una part del poder de negociació actual, els nous models d'ingressos els permetran obtenir més beneficis participant en molts més negocis.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  19/03/2019
 • Antropoceno : la política en la era humana

  Antropoceno

  Arias Maldonado, Manuel

  Barcelona : Taurus, 2018

  L’Antropocè és una època geològica el tret central del qual és el protagonisme de la humanitat, convertida en agent de canvi mediambiental a escala planetària.

  Des d'una postura original, elegant i assenyada, l’autor del llibre  aprofita totes les oportunitats que ofereix el concepte, un excel·lent marc teòric per al debat sobre la sostenibilitat global, la conservació de les formes i espais naturals, així com per a la moralització de les relacions entre l'ésser humà i la natura.

  La colonització humana del planeta ha acabat per conduir-nos a una nova època geològica: l’Antropocè. Si més no, així ho indica una sòlida hipòtesi científica segons la qual el progressiu acoblament dels sistemes socials i naturals ha fet de la humanitat el principal agent de canvi mediambiental global. De manera que l'Holocè, sota les benèvoles condicions climàtiques ha prosperat la humanitat, està deixant pas a un nou règim planetari ple de perills i oportunitats.

  Del canvi climàtic a l'extinció d'espècies, de la urbanització a la reforestació, l'Antropocè és un fenomen ambigu: un efecte col·lateral del progrés humà que desperta a les forces tel·lúriques que operen al temps i ens recorda que som criatures terrenals.  Manuel Arias Maldonado sotmet a anàlisi el nou concepte i es pregunta per les seves conseqüències polítiques i pels efectes que per a la societat actual té una mutació planetària que obliga a reorganitzar les relacions socionaturals.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
  19/03/2019
 • La mujer en el mundo : atlas de la geografía feminista

  La Mujer en el mundo

  Seager, Joni

  Barcelona : Grijalbo, 2018

  Un atles feminista brillantment dissenyat i guardonat que il·lustra com viuen les dones en els diferents continents i cultures. Una anàlisi global, accessible i actualitzat dels aspectes clau que afecten les dones d'avui, els avenços aconseguits i el camí encara per recórrer.

  Donem a les dones la mateixa atenció i anàlisi que concedim als homes al mapa!

  La situació de les dones està més en el punt de mira que mai: parlem d'igualtat, de bretxa salarial, de drets ... però sabem realment quina és la situació de la dona en l'actualitat?

  Darrere dels grans titulars, s'amaga el dia a dia de milions de dones que lluiten per fer un món millor i més just, tot i que encara queden molts reptes per lluitar:

  - 520 milions de dones no saben llegir.

  - El 47% de les nenes índies es casen abans de complir els 18 anys.

  - Una dona mor assassinada per la seva parella cada tres dies a França i cada 30 hores a l'Argentina.

  - El 2018, Islàndia va ser el primer país a prohibir per llei la bretxa salarial.

  - No és fins al 2030, que els nens i les nenes accediran a l'educació a parts iguals.

  Aquest llibre és, sens dubte, un referent imprescindible per a tot el que vulgui conèixer més sobre la situació de la dona al món, amb dades irrefutables i fonts objectives. Apte per a tots els públics, ens convida a tafanejar, però, sobretot, a reflexionar i participar en un canvi que s'ha de promoure entre tots.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  19/03/2019
 • Vende más, vende mejor : 100 claves para el éxito

  Vende más, vende mejor

  Chiesa de Negri, Cosimo

  Barcelona : Plataforma, 2018

  "Tothom viu de vendre alguna cosa", va escriure l'autor escocès Robert Louis Stevenson. En la societat contemporània, vendre és un acte consubstancial a l'ésser humà. No importa a què ens dediquem, ens passem el dia venent: productes, serveis, notícies, talent, plans i passions ... I per aconseguir-ho, hem de transmetre especialment entusiasme pel que fem.

  Com transmetre aquest entusiasme en un món cada vegada més digitalitzat, en el qual les relacions entre la gent han canviat substancialment? El llibre "Vende más, vende mejor", ens proposa un camí: preparar-nos com a persones. A partir de cent claus fonamentals per a ser un bon venedor, aquest llibre analitza els elements més importants relacionats amb la venda: el pensament estratègic, les fases de la mateixa, el lideratge, el màrqueting, les emocions o les habilitats personals, aspectes que aquí es plantegen a la llum de la qualitat humana del professional de la venda.

  Dirigit a totes aquelles persones que busquin formes innovadores i estratègiques de vendre i transmetre entusiasme, aquesta obra ens convida a ser millors venedors i a reinventar-nos com a persones.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  19/03/2019
 • La cocina del bosque: recetas vegetarianas desde mi casa entre los árboles

  La Cocina del bosque

  Gleeson, Erin

  Barcelona : Grijalbo, 2018

  Benvinguts al bosc!

  El llibre de cuina vegetarià de receptes fàcils, originals i per totes les butxaques. El llibre us presenta un festí vegetal ple de colors i nutrients!  Amb ell, pots descrobrir més de 90 receptes senzilles i fàcils de preparar a força de fruites, verdures i llegums súper nutritives. Amb aquest llibre, qualsevol cuiner, sigui principiant o expert, tindrà l'excusa per preparar un deliciosoveggie bruncho uns entrants sorprenents.

  Omple de color la teva taula amb productes locals i de qualitat, per mantenir tant el teu cos com la teva butxaca contents, i enlluerna els teus convidats amb plats divertits, senzills i ràpids de cuinar.

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  19/03/2019
 • Un tipo duro

  Un Tipo duro

  Lemire, Jeff

  Bilbao : Astiberri, 2018

  En una petita població d'Ontario (Canadà) viu Derek Ouelette. Després de molts anys de dedicar-se professionalment al hockey gel, Derek intenta refer la seva vida a la població natal treballant de cuiner a la cafeteria local i dormint al magatzem de la pista de gel. La seva vida està lluny de ser fàcil, perseguit per un passat tenebrós sota l'influx d'una violenta figura paternal.

  De cop apareix Beth, la seva germana, que no veia des dels quinze anys. Junts intentaran curar les ferides i reconstruir-se.

  Amb aquest còmic Lemire ens fa observadors d'una transformació. Les coses no són aparentment tan fosques com el present, ni el passat en colors no és tan idíl·lic com sembla.

  Recomanat per David Garcia. Biblioteca Central de Cornellà.

  18/03/2019
 • Estamos todas bien

  Estamos todas bien

  Penyas, Ana

  Barcelona : Salamandra, cop. 2017

  Maruja i Herminia són dues àvies com tantes n’hi ha, però amb la sort de tenir de néta la dissenyadora i il•lustradora Ana Penyas (València, 1987) que els ha donat veu a través d’una novel·la gràfica tendra i dura a parts iguals.

  Estamos todas bien fa un retrat de les dones d’aquella generació que va viure el franquisme en la seva integritat a través de les històries personals de les àvies de l’autora, explicat sense gaire floritures i a través d’il•lustracions molt atractives combinades amb collage.

  En una conversa telefònica Herminia diu a Maruja “Bueno, nosotras ya hemos vivido lo nuestro. Ahora toca mirar cómo viven ellos”, cosa que sobta molt tenint en compte que els ha tocat viure a l’ombra. Maruja ha viscut atrapada en un matrimoni sense amor, i Herminia ha estat abocada a la família. 

  Amb Estamos todas bien Ana Penyas va guanyar el premi a Autora revelació a la 36 edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona. Si després de llegir-lo també us convertiu en anapenyistes a les biblioteques hi trobareu altres obres de l’autora com En transición i Mexique: el nom del vaixell.

  Més informació:

  Recomanat per Bib. Polinyà

  18/03/2019
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50