Els bibliotecaris recomanen

 • Malta y Gozo

  Malta y Gozo

  Atkinson, Brett

  Barcelona : GeoPlaneta, julio del 2019

  La varietat que reuneix el conjunt d’illes que conformen Malta al Mediterrani és magnífic. Gaudirem visitant els temples prehistòrics, penya-segats farcits de fòssils, petites cales amagades al llarg de la costa o practicant el busseig a les seves aigües blaves. A la seva capital, La Valeta,  passejarem per la ciutat emmurallada fundada pels cavallers de Sant Joan, però alhora per una ciutat que s’ha reactivat com a centre de disseny i arquitectura contemporània. També destaquen Mdina i Victòria com ciutats fortalesa i d’altres ciutats al llarg de la costa, per la seva importància pesquera i el colors de les seves barques que recorden els seus antecedents fenicis.

   

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  31/12/2019
 • Fills de les estrelles

  Fills de les estrelles

  Obeses (Grup musical)

  Girona : Música Global, DL 2018

  Aquest cop el disc es diu "Fills de les estrelles" (2018) i és del grup osonenc Obeses.

  "Fills de les estrelles" (2018) conté 13 cançons, algunes de les quals tenen un rerefons que ens connecta amb l’actualitat política que estem patint, però no cauen en la demagògia ni pretenen convèncer a ningú de res.

  Per exemple, la cançó número 3 “Ens en sortirem”.

  Aquí podem veure l’Arnau Tordera i la seva banda connectant amb el públic en un concert del passat cap de setmana, a l’Hospitalet de Llobregat:

   
   
   

  Aquest àlbum és rodó perquè conté 13 cançons molt treballades musicalment parlant i unes lletres que a estones fan somniar en universos paral·lels i en galàxies plenes de planetes.

  Segons Tordera: totes les cançons del disc “s’erigeixen com a monument a la tradició musical i exploren nous camins estètics cap al futur del so”. I segueix: “són peces d’un eclecticisme temàtic desbordant però amb una profunditat existencial inaudita fins al dia d’avui”.

  L’himne de la banda, la cançó número 13, de Fills de les estrelles (2018) sona així:

   
   
   

  Confesso que els vaig descobrir per casualitat l’any passat, a la sala Faktoria d’Arts de Terrassa i que la seva actuació va ser memorable.

  Dalt de l’escenari ho van donar tot, i van fer que els espectadors rebessin una dosi de música immortal. Recordo a l’Arnau Tordera que sortia saludant el públic dient: “Bona nit, herois i heroïnes, espero que gaudiu de l’espectacle”.

  Els hi desitgem sort i una llarga vida musical, gaudint amb la feina que fan.

  Més informació:

  Recomanat per Elisabet Torrell. Bib. Central. Terrassa.

  22/01/2020
 • Rigor mortis

  Rigor mortis

  Kim

  Madrid : Dibbuks, [2019]

  Recull d'acudits publicats a la revista El Jueves. Divertits i sarcàstics, són un reflex de la situació actual de la nostra societat.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/01/2020
 • El fantasma de la por

  El Fantasma de la por :

  Recasens, Janet

  Barcelona : Publicacions de l'Abadia de Montserrat, setembre de 2019

  Què és la por? Per a què serveix? Com es va forjant la por en els infants? I, sobretot, com els podem ajudar a gestionar els seus temors? Aquestes i altres preguntes tenen resposta dins les pàgines d''aquest llibre. També hi ha jocs, contes i altres eines pràctiques per acompanyar les criatures a fer front a les pors que es van presentant a cada etapa del creixement. Pensant en els adults que vulguin afrontar les seves pors no racionals, he dedicat el capítol «I tu, com t''ho manegues amb la por?». Mitjançant exercicis pràctics que ajuden a superar els temors limitadors, es pot anar descobrint una altra cara de les situacions que fan por per anar-les desmantellant a poc a poc. T''atreveixes a descobrir i a vèncer les teves pors no reals? És un pas important per poder acompanyar els infants a superar les seves.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/01/2020
 • Epílogo

  Epílogo

  Velarde, Pablo

  Madrid - España : Nuevo Nueve, septiembre de 2019

  En una exposició de fotografia sobre la resistència al règim feixista, Rodrigo Mendoza descobreix una imatge que tira per terra molt del que ha cregut fins a aquest moment. És possible que el seu pare, un alt càrrec de la dictadura, que va empresonar i va arruïnar la vida de molts, tingués una doble vida? Però aquesta història té un "epíleg" Sis anys abans que tot això passés.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/01/2020
 • Anna

  Anna

  Ammaniti, Niccolò

  Barcelona : Angle, 2016

  Sicília, any 2020. El caos s’ha apoderat de la humanitat. Ens trobem davant d’un escenari apocalíptic sense electricitat on un estrany virus ha exterminat a tots els adults del planeta i ha sembrat el pànic entre la població.

  Només queden els nens i tenen les hores comptades perquè inexorablement van complint anys i acaben contraient la “Roja”, aquesta malaltia mortal que els assetja i està a punt de guanyar-los la partida.

  Es tracta d’una impactant barreja de realitat, ciència ficció i fantasia que parla de la pèrdua de la innocència i el pas a l’edat adulta, escrita brillantment per l’autor amb una prosa cinematogràfica plena de matisos.

  L’Anna és una adolescent lluitadora que sobreviu enmig d’aquest caos amb el seu germà petit, l’Astor. La seva extraordinària determinació la fa emprendre una odissea personal per tractar de salvar-se i trobar alguna persona adulta. Tots dos estan convençuts que l’acabaran trobant.

  El que fa atractiva la novel·la és la manera com l’autor ens va eixamplant el coneixement del món a través dels ulls dels nens.  Primer veiem l’entorn més immediat, la casa familiar del petits i els seus boscos; després coneixem el barri i les immediacions rurals més properes, per on la protagonista busca cada dia alguna cosa per donar de menjar al seu germà; a poc a poc ens allunyem del poble per arribar a les ciutats veïnes, on també malviuen altres nens desvalguts.

  En aquesta història colpidora, que recorda al “Senyor de las moscas” de William Golding, anem descobrint la vida dels diferents personatges i la seva evolució dins d’un món tan hostil. I justament per sobreviure, l’Anna fa servir el quadern de “Les coses importants” que ha deixat escrit la seva mare abans de morir. Allà hi trobarà consells i coneixements bàsics, com el nom dels medicaments que ha de buscar si es posen malats, però la nena està fregant el límit de la infància i encara no sap quan de temps podrà seguir viva, per això cada dia que supera és una petita victòria.

  Els companys de viatge de l’Anna son el Pietro, un nen esmirriat que va em bicicleta, i el Manyac, un gos amb set vides com els gats que acaba sent el company més fidel. Tots junts viatjaran buscant un destí incert, per racons de món on corren llegendes que parlen d’adults màgics que han vençut la malaltia i que poden curar l’epidèmia mortífera.

  Niccolò Ammaniti, nascut a Roma el 25 de setembre de 1966, Ammaniti va iniciar estudis de ciències biològiques i va acabar publicant novel·les de gran èxit que han guanyat els prestigiosos premis “Viareggio” i “Strega” s’han traduït a diversos idiomes

  La seva primera novel·la, titulada branchie! (1994), va ser portada al cinema al 1997 i va estar protagonitzada per un adolescent.

  De fet, un nombre important dels seus protagonistes en novel·les posteriors també seran nens o adolescents  com “Tu i jo” i “Que comenci la festa”.

  Al 2001 va publicar la novel·la “Io non ho paüra”, que va ser portada al cinema amb molt bona acceptació per part de la crítica i que ha estat recomanada en diverses escoles oficials d’idiomes com a lectura obligatòria.

  Més informació:

  Recomanat per Susi Rodríguez. Bib. Districte 3. Terrassa.

  22/01/2020
 • Alfabeto del grafiti

  El Alfabeto del grafiti :

  Woshe

  Barcelona, Spain : Promopress, [2018]

  Un manual imprescindible d'escriptura urbana, una col·lecció d'idees inspiradores i una visió exhaustiva sobre el món de l'grafiti. El grafit va néixer als carrers de Filadèlfia a finals de la dècada de 1960, però no va ser fins a principis dels setanta a Nova York quan aquest art urbà va omplir totalment el paisatge de la ciutat, des dels murs fins als vagons de metro, per convertir-se en el fenomen que coneixem ara. Woshe narra la increïble història d'aquesta cultura urbana, des del seu naixement fins a les tècniques emprades pels artistes per dibuixar totes les lletres de l'alfabet, la seva estructura i les formes en les quals han evolucionat. Al final del llibre, deu dels grafiters més reconeguts responen a les preguntes de Woshe sobre la seva obra, la seva relació amb les lletres i les seves referències culturals. 

  * Novetat de la Xarxa Municipal de Biblioteques

  22/01/2020
 • Poner límites al niño consentido

  Poner límites al niño consentido :

  Oberst, Ursula

  Lleida : Editorial Milenio, 2019

  Els autors es dirigeixen a pares, professors i psicòlegs que tracten amb nens normals, nens difícils i nens amb problemes de comportament. Descriuen els principals errors que es cometen a l'educar als nens -el mètode del capellà, el del mafiós i el del setciències- i presenten amb detall i de forma instructiva les alternatives que poden utilitzar els pares i els professionals per millorar la convivència amb aquests nens més difícils: el principi dels Tres Micos, el principi de Buda i el principi de Martin Luther King. El llibre ofereix eines útils tant per a professionals de l'educació com per a aquelles famílies que necessiten consell per educar els més petits.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/01/2020
 • Tormento

  Tormento

  Pérez Galdós, Benito,

  Madrid : Alianza, 1997

  Aprofito l'avinentesa del centenari de la mort de Benito Pérez Galdós (Las Palmas de Gran Canaria, 1843 - Madrid, 1920) per recomanar-vos una novel·la seva. 

  Galdós, un dels grans autors de la literatura espanyola, fou molt prolífic i té molta obra publicada. "Tormento" (1884) pertany a la seva etapa naturalista, que es caracteritza per estudiar la psicologia d’un personatge femení davant el conflicte que viu en un entorn determinat.

  Una jove òrfena (Amparo Sánchez Emperador), un capellà sense vocació (Pedro Polo) i un bon home que ha fet les Amèriques (Agustín Caballero) formen el triangle amorós protagonista. El complementa un quart personatge, representant de l'estirar més el braç que la màniga de la burgesia madrilenya de l'època (Rosalía de Pipaón, coneguda com La de Bringas).

  Juntament amb "El Doctor Centeno" (1883), que la precedeix, i amb "La de Bringas" (1884), que la segueix, formen un cicle narratiu situat en un escenari històric entre 1863 i 1868, just abans que esclati La Gloriosa, la revolució que destronà Isabel II. Les tres novel·les comparteixen personatges. En una són protagonistes i en les altres secundaris. Tots ells transiten pel Madrid de la segona meitat del XIX que Galdós coneix com si fos casa seva i que sap descriure com ningú. 

  Els seus dots de gran observador ens regalen descripcions detallades, meticuloses, simpàtiques, generoses, iròniques, divertides, crítiques... segons es prestin personatges, situacions i espais.

  Els diàlegs són vius i reveladors de les diferents capes socials. El llenguatge ric. El primer capítol, dramatitzat, és una paròdia de la novel·la de fulletó que aleshores s'estilava, a la manera de les telenovel·les actuals (embolica que fa fort).

  Galdós aprofita per abocar-hi el seu pensament sobre el realisme, les diferències entre rics i pobres, la llibertat personal, el desinterès per la formació i l'educació, la hipocresia burgesa i el valor que dona a les aparences i a la puresa la societat que li va tocar viure.

  Pedro Olea en va fer una versió cinematogràfica el 1974, amb Ana Belén, Concha Velasco, Francisco Rabal y Javier Escrivá com a protagonistes.

  Benito Pérez Galdós, un autor del XIX encara vigent, i molt, al XXI.

  Més informació:

  Recomanat per Maria Àngels Fernández. Bib. Pare Miquel d'Esplugues.

  22/01/2020
 • Lagos del Parque Natural del Alt Pirineu

  Lagos del Parque Natural del Alt Pirineu :

  Delgado Perera, Yvette

  Granollers : Editorial Alpina, junio de 2019

  Una selecció de bellíssims llacs i glaceres del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Les sinuoses formes del territori protegit més gran de Catalunya abracen paratges i llacs que són herència d'una remota era glacial, acompanyant tot això per un ric patrimoni natural i humà. La guia es compon de 20 itineraris que, amb diferents nivells i sense cap dificultat tècnica, recorren 64 dels 87 llacs que formen el parc. Entre tots ells destaquen el de Certascan, que, amb 57 hectàrees de superfície, és el llac més gran de Pirineu, o el de la Conca Gelada (2,875 m), que, a banda de ser el més alt de Catalunya, és un dels més elevats de Pirineu.

  * Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  22/01/2020
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50