Les biblioteques recomanen

  • L'Illa de les dones del mar

    See, Lisa

    Barcelona : Univers, febrer del 2020

    Aquesta és una història  de lluita i d’esforç diari per  la supervivència de les dones de Jejeu, les Haenyeo, les dones del mar. 
    Amb aquesta novel·la et submergiràs al fons del mar, a grans profunditats, tal i com ho fan les Haenyeo, a  pulmó lliure,  a les aigües fredes de Jeju, una preciosa illa volcànica del sud de Corea.
     Aquesta és la història d’una gran amistat entre la  Young-sook i  la Mi-ja, dues nenes que aprenen a bussejar juntes i  creixen juntes fins a convertir-se en autèntiques dones del mar, en autèntiques Haenyeo. La Young-sook  és  qui narra la història, i és ella qui  ens explica la seva vida com a Haenyeo , i com li afecten els tristos esdeveniments de la dissortada història de Corea, amb l’ocupació japonesa, la Segona Guerra Mundial, la rebel·lió de Jeju i la Guerra de Corea . És una novel·la d’amistat, d’amor, i també una  novel·la històrica dels tràgics esdeveniments de Corea durant el segle XX.
     Àsia ens queda lluny, molt lluny i  llegir aquesta novel·la ens l’ apropa des de la vessant més humana, plena d’emocions, de desitjos i de lluita per la  supervivència. Una novel·la que ens farà obrir la mirada cap a l’orient i allunyar-nos de les històries de la nostra Europa i el nostre mon occidental. Aprendrem noves mitologies, com la de l’àvia Seolmundae, el volcà de l’illa,  noves creences allunyades de les nostres, estranyes tradicions i visions d’una vida familiar diferent  a allò que des d’occident coneixem. I quan les coses difereixen tant de les nostres s’agraeix, com aire nou, com paisatges nous.

    És una novel·la on podrem entendre perfectament la connexió de les Haenyeo amb la natura, amb el mar que amb un intent d’aproximar-se més al mon animal submarí s’allunyen ni que sigui per unes hores, dels horrors de la terra i la vida humana. 
    “No hi ha prou diners a totes les butxaques de Corea per fer-me marxar —ha dit moltes vegades la Young-sook./ Com volen que se’n vagi? Casa seva és el niu on amaga les joies, les rialles, les penes i les recances de la seva vida. […]/ ‘Es considera una àvia del mar? O més aviat es veu com una sirena?’ […]/ Si un visitant hi insisteix, diu, sense miraments: ‘Si vols saber coses sobre mi, ves al Museu de les Haenyeo. Hi trobaràs la meva foto. Hi pots veure un vídeo sobre mi!”
    L’escriptora,  la Lisa See, d’origen xinès, però nascuda a París i que va créixer a los Angeles, li atrauen les històries d’orient, de les dones d’orient i aquí es submergeix de ple com una autèntica Haenyeo en aquest mon de l’illa de Jeju. 

    Una novel·la per submergir-se de ple!

    Més informació:

    Recomanat per Anna Artigas. Bib. Salvador Vives Casajuana. Sant Vicenç de Castellet.

    27/03/2024
  • Carn nua

    Soler Codina, Blanca

    Manresa : Parcir Edicions Selectes, març de 2021

    Carn nua és un cos que es transforma en un full blanc, un full sense amor i sense vida. Un cos farcit de rebuig a ser dona, a ser una Venus amb malucs, pits i cintura.
    Un cos que entra en una profunda decadència i en un narcisisme fastigós que vol gratar el perfeccionisme. Com la veu crida entre els ossos, ressona entre les parets de la pell, però ningú la sent.
    El cos no respon.

    Blanca Soler, l'autora de Carn nua, narra amb un llenguatge franc, valent, clar i directe la relació que va conviure entre la vida i l'anorèxia, i demostra que és possible una reconstrucció de jo-ser després de fregar la vida i la mort.

    L'anorèxia és un procés de transformació. Una metamorfosi que evoluciona des d'una baixa autoestima fins a una acceptació absoluta del mateix ser. L'aliment és la substància essencial per funcionar. Si es rebutja l'aliment, es rebutja la vida.

    En un moment en que els casos diagnosticats de trastorns de conducta alimentària estan augmentant estrepitosament, és necessari saber-ne més per tal de poder prevenir-ho o agafar-ho a temps. 
    D'aquest llibre se'n sentirà a parlar.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

    27/03/2024
  • Trenes d'herba dolça :

    Kimmerer, Robin Wall

    Valls : Cossetània Edicions, gener del 2021

    Best-seller al New York Times i al Washington Post i un dels deu millors assajos de la dècada segons Literary Hub.
    Saviesa indígena, coneixement de la natura i ensenyaments de les plantes. 

    Robin Wall Kimmerer, botànica i membre de la nació potawatomi, combina la ciència i el coneixement indígena a "Trenes d'herba dolça" per revelar com una consciència ecològica més àmplia necessita la celebració de la nostra connexió amb la natura. A través de perspectives tant científiques com sagrades, ens ensenya l'importància d'escoltar i aprendre dels éssers vius, promovint una relació recíproca amb la terra. El llibre rep elogis de figures com Elizabeth Gilbert i Jane Goodall per la seva capacitat d'unir els coneixements científics i els ensenyaments indígenes sobre la cura de la Terra.

    Més informació:

    Recomanat per Maria Carme Boixader. Bib. Sant Pere Almató. Sant Feliu Sasserra

    27/03/2024
  • Paisajes literarios

    Solsona, Núria

    Barcelona : Zahorí, febrero de 2023

    Ressenya de 25 obres mestres de la literatura universal a través del paisatge on van viure els autors o bé paratges que es van imaginar per escriure les seves publicacions.

    Amb unes fantàstiques il·lustracions de la mateixa autora, podem viatjar des del Canadà a la Índia, passant per diferents països d'Europa, Japó, EEUU, Rússia, Amèrica del Sud i Àfrica. Un viatge per panoràmiques de tot el món amb la companyia de Jules Verne, Alexandre Dumas, Rudyard Kipling, Bram Stoker i molts d'altres a través de petites cites literàries, notes de les obres triades i breus biografies dels autors.
    L'autora, Núria Solsona, és lleidatana i llicenciada en Belles Arts. Ha guanyat diferents premis pels seus treballs relacionats amb el gravat i la fotografia.

    També ha il·lustrat cobertes de diferents llibres, destaquem els arbres de les cobertes de la col·lecció de novel·les d'Ali Smith: Tardor, Hivern, Primavera i Estiu editats per Raig Verd.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. Marc Cardona

    27/03/2024
  • En llamas :

    Wrangham, Richard W.

    Madrid : Capitán Swing, [2019]

    Richard Wrangham (Regne Unit, 1948) és antropòleg i primatòleg. Els seus estudis inclouen el comportament dels simis, l’evolució humana, la violència i la cuina. És professor d’Antropologia Biològica a la Universitat de Harvard i de Biologia del comportament de primats al Museu Peabody. Es va formar com a investigador al centre d’estudi de camp de ximpanzés de Jane Goodall a Tanzània.

    Ha escrit diversos articles científics i és conegut pel llibre "Demonic Males", on estudia els tipus de violència en els ximpanzés. Més endavant escriu "En llamas : cómo la cocina nos hizo humanos".
    En aquest llibre dóna resposta a una pregunta que tots ens hem fet alguna vegada: D’on venim?, i més específicament: Què és el que ens va fer humans?

    Segons el seu parer, l’origen és el foc, l’ús del qual, va influir en el desenvolupament físic i social de l’home. És a dir, el fet que l’homo comencés a cuinar els aliments, va provocar la contracció del tracte digestiu i el creixement del cervell, i el temps que s’emprava abans en mastegar i fer la digestió, ara el podien usar per anar a caçar o cuidar el campament. Per altra banda, tenir un foc encès es va començar a entendre com a una llar, on la unitat familiar es reunia per a menjar i socialitzar, i d’aquí sorgiria l’estructura social, on cada individu tindria unes tasques assignades per tal d’aconseguir aliments per a la supervivència.

    La seva hipòtesi és molt convincent, i està molt ben argumentada. És un llibre que convida a pensar.

     

    Més informació:

    Recomanat per Bibliobús Cavall Bernat

    27/03/2024
  • La Casa dels caps de setmana

    Pasqual, Marta

    Barcelona : Editorial Empúries, gener del 2023

    L’Oriol i l’Anna son un matrimoni que va construir, amb molt d’esforç i dedicació, la casa on la família passa els caps de setmana per escapar del seu dia a dia.

    A través de tres generacions, la de l’Oriol i l’Anna, la de la Blanca i la de la Sara, se’ns dona a conèixer la història familiar en aquesta casa, amb els seus moments de felicitat, les relacions entre ells, la quotidianitat i, també, el seu secret obscur.

    Tothom coneix aquest secret, però ningú en parla en veu alta. En aquesta família hi ha algú que fa mal i les dues primeres generacions han callat i han mirat cap a un altre lloc. Però Sara, la tercera generació, es rebel·la quan veu que el monstre s’acosta a la seva germana petita.

    La casa dels caps de setmana és una novel·la que es llegeix de manera àgil i amb ganes de saber com acabarà. La temàtica és dura, abusos sexuals a menors. Són 190 pàgines amb capítols curts, narrats per cadascun dels personatges.

    El 2022 va guanyar el Premi de novel·la curta Just Manuel Casero.

    Entrevista amb l'autora a AraBalears.

    Recomanat per Sílvia Serrano. Biblioteca Can Baró. Corbera de Llobregat.

    26/03/2024
  • Los Secretos de los estudiantes de éxito :

    Amen, Daniel G.

    Barcelona : MadreDitorial, septiembre de 2023

    Un llibre per ajudar-te a optimitzar, avançar en els estudis i treure bones notes. Ha estat un  bestseller als Estats Units. El doctor Daniel G. Estimin, expert coneixedor del tema i de la psicologia humana, ens ensenya com aconseguir, de la manera més senzilla possible i en el menor temps possible, maximitzar l'aprenentatge i aconseguir les qualificacions desitjades. Així, pas a pas i de manera senzilla, l'autor ens mostra com:

    -reconèixer i canviar els mals hàbits d'estudi; 

     -preparar-se les classes; 

    - aprofitar el temps d'estudi; 

    -triar els millors mètodes d'aprenentatge per a cadascun de nosaltres;

    -memoritzar amb més rapidesa i atenció;

    -aprofitar els nostres companys i mestres de la forma més òptima;

    -preparar-nos per als exàmens,

    -millorar les habilitats d'escriptura i oratòria.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

    25/03/2024
  • Crecer sano, crecer feliz :

    Maya, Beatriz

    Barcelona (España) : Zenith, septiembre de 2023

    Una completa guia per entendre el desenvolupament del nostre fill de 0-3 anys, els seus primers anys de vida. Beatriz Maya, experta logopeda i pedagoga, ens ajuda a comprendre l'evolució i el ritme de l'adquisició de les habilitats clau dels més petits: el llenguatge i el desenvolupament cognitiu, motor i emocional del nen.

    Si bé el desenvolupament del nen no és una ciència exacta, proposa recursos, jocs i activitats per a estimular-lo. Així podràs gaudir de la meravellosa experiència de veure'l créixer.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    25/03/2024
  • Llibre pràctic que pretén orientar als pares, mares i educadors d’infants i adolescents sobre l’ús de les tecnologies. Aporta pautes, criteris, recomanacions per posar ordre en el procés d’acompanyament i educació dels menors. Ajuda als adults a ser mediadors dels menors per aconseguir un ús segur dels ordinadors. Aporta una visió positiva, constructiva i normalitzada. Explica les oportunitats i riscos, mesures de prevenció, informació sobre ciberseguretat, legislació, videojocs.

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    25/03/2024
  • Aliades :

    Feixas Torras, Txell

    Barcelona : Ara, març del 2023

    La periodista Txell Feixas explica la història de Majdi, un pintor palestí que va crear un equip de bàsquet femení al camp de refugiats de Xatila per apartar les noies d’un destí dramàtic que inclou un matrimoni forçat i maltractaments.

    En el camp de refugiats de Xatila hi malviuen 40.000 persones i l’objectiu principal de Majdi era salvar a la seva pròpia filla, Razan, que en aquell moment tenia 12 anys. Mica en mica va anar convencent a altres famílies i va fer de l’equip de noies un espai de trobada per millorar el seu futur.

    Però no tot va ser fàcil, hi va haver molts boicots que explica Txell Feixas en aquesta història tant colpidora.

    Recomanat per Berta Cama de la Biblioteca Esteve Paluzie de Barberà del Vallès

    25/03/2024
  • Todo lo que necesitas saber sobre el TDAH en la etapa de aprendizaje :

    Las Rozas (Madrid) : Wolters Kluwer, marzo 2020

    El TDAH és un trastorn molt freqüent que provoca grans dificultats en l’educació i en el desenvolupament del nen o nena que el pateix; més de la meitat es convertiran en adults amb TDAH.

    Aquest llibre va sorgir gràcies a l’interès de l’Associació RedTDAH i la Revista Cuadernos de Pedagogía per tal d’informar i orientar fonamentalment a docents, famílies i afectats pel trastorn. Per aconseguir-ho s’ha comptat amb la col·laboració de diversos professionals de diferents àmbits, que han aportat els seus coneixements amb l’objectiu d’ajudar a nens i adolescents amb TDAH a créixer i desenvolupar-se com a persones vàlides i felices des de la seva infància.
    Les persones que conviuen amb afectats per TDAH, saben que no és fàcil. Els pares poden arribar a sentir que el seu fill és un mal educat, que és despistat,  que no sap estar-se quiet, no espera el seu torn de paraula, etc. Però el que no saben els altres pares, és que aquest nen o nena té una gran dificultat per fer totes aquestes coses.

    Amb un llenguatge molt planer i exemples molt quotidians, en aquest llibre s’ajuda a entendre aquest trastorn i es donen pautes per ajudar als docents, famílies i afectats.

     Una correcta detecció i intervenció pot ajudar a superar les dificultats, comptant amb el suport dels pares, escola i professionals i millorar la qualitat de vida de les persones amb TDAH. Se’ls donen eines per reduir els efectes negatius que aquest trastorn provoca en nens, joves i adults, per tal que s’integrin feliçment en la seva vida diària.

    Més informació:

    Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

    25/03/2024
  • Herbología sensorial : manual para conectar con el poder medicinal de las plantas de tu entorno y con la tierra, los elementos y las estaciones

    Molta gent ha consultat alguna vegada algun llibre sobre plantes medicinals i les seves propietats. Quins usos tenen, quan és millor recol·lectar-les... Però el que us proposem com a lectura i llibre de capçalera ens les explica d’una manera molt diferent.

    Les autores, Fiona Heckels i Karen Lawton, han creat una comunitat anomenada Seed Sistas a Anglaterra. La seva filosofia es basa en el que anomenen “herbologia sensorial” que no deixa de ser tornar a connectar amb les plantes. Antigament, les dones trementinaires tenien un gran coneixement d’aquest món. Creien en la influència de les herbes per a la salut, no només per guarir malalties sinó per al benestar espiritual de les persones.

    La Fiona i la Karen recuperen aquesta saviesa aquí, i al llarg de les estacions trobem recomanacions, poemes, una mica d’anatomia (sabeu que la manera de respirar pot ser un indici de l’estat d’ànim?), consells i algunes receptes. És, doncs, més que un llibre sobre plantes remeieres. Val la pena agafar-lo i entretenir-se una estona, perquè es pot aprendre molt.

    recomanació feta per: Sara Codina. Biblioteca Central de Terrassa

     

    23/03/2024
  • Solastàlgia

    Castells, Ada

    Barcelona : L'Altra Editorial, febrer del 2023

    Com ens afecta el canvi climàtic? 
    La novel·la vol ser una crítica de la visió apocalíptica del món. Moltes vegades aclaparats pel bombardeig constant als mitjans de comunicació de notícies sobre emergència climàtica ens posem nerviosos i fins i tot ens podem desanimar, ens fa por el futur. La vida està plena d’imprevistos i que hem d’assumir la nostra fragilitat.
    Ada Castells, escriptora i periodista, autora de Solastàlgia, utilitza aquest neologisme com a títol de la novel·la per plantejar-nos què passaria si haguéssim d’abandonar la ciutat a causa d’un canvi climàtic.
    Això és el que fa la protagonista d’aquesta novel·la. Ella i la seva peculiar família fugen de Barcelona arrel d’unes inundacions extremes i s’instal·len a l’Empordà. Allà buscarà una nova aproximació a la natura, mantindrà un respecte per l’entorn, consumirà productes de proximitat...i intentarà ordenar aquest caos extern però també intern, amb dubtes sobre la maternitat i la parella. El seu remei per sortir-se’n serà l’escriptura.
    Hi trobareu frases que us faran reflexionar i amb ganes de subratllar o apuntar. No us la podeu perdre!

    *La paula solastàlgia va sorgir l’any 2005 quan el filòsof australià Glenn Albrecht se li va ocórrer per descriure la tristesa, aflicció o estrès per la destrucció del nostre entorn a causa de desastres ecològics.

    Més informació:

    Recomanat per Bib. del Casino. Manresa

    22/03/2024
  • L'Any que va caure la roca

    Coll, Pep

    Barcelona : Proa, setembre del 2020

    Quan al Club de Lectura ens vam plantejar quin autor portaríem a la Biblioteca per poder conversar amb ell, dins el projecte Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes, de seguida van sortir els noms de Pep Coll i Ramon Solsona. Després d’un votació interna molt ajustada entre els 30 components del Club, l’escollit va ser: PEP COLL. I és que l’escriptor pallarenc, amb una ja llarga trajectòria de novel·les molt interessants, i amb premis rebuts com el Sant Joan de narrativa (2005) per “El salvatge dels Pirineus” o el Sant Jordi de novel·la (2007) per “Les senyoretes de Lourdes”, és a partir de la publicació amb Proa de “Dos taüts negres i dos de blancs” el 2013 que guanya el Joan Crexells de narrativa i alhora el reconeixement del gran públic.

    L’altre discussió era quina novel·la de Pep Coll volíem llegir i comentar amb l’autor. Descartada la seva darrera “La llarga migdiada de Déu” per falta d’exemplars disponibles en préstec a la Xarxa de Biblioteques, vam triar “L’any que va caure la roca” publicada també per Proa el 2020 en la quan l’autor ens situa al Pallars, la terra que el va veure néixer, que coneix i que estima, en un moment, a finals del franquisme, en que el futur d’aquestes contrades es veia molt complicat per les males perspectives de l’agricultura i ramaderia tradicional, motor econòmic de la zona fins aquell moment.

    L’autor se serveix d’un grup de joves pagesos que allà veuen molt magre la seva situació, per retratar aquell moment històric que va suposar un abans i un després al Pallars, i per extensió a la majoria del món rural català, amb una diàspora, dolorosa però inevitable, de la muntanya cap a les ciutats. Per molts pobles del Pirineu van ser anys, com diu el títol, com si els caigués una roca a sobre i provoqués la seva desaparició física, però també social i cultural, d’una manera de viure que els seus pares, avis, i els avis dels avis, havien mantingut de feia segles.  

    Amb petites històries entrellaçades que ens porten a conèixer millor aquest grup de 7 joves, els seus anhels i desitjos, però també les seves pors, frustracions i malfiances, Pep Coll repassa els darrers anys del franquisme i el pas a la democràcia d’aquelles terres, amb el seu estil peculiar i molt ben trobat de claredat argumental amb un toc d’ironia, que de seguida et fa còmplice dels protagonistes, i també amb un català occidental de Lleida que enamora. 

    Cal dir que, un cop llegida la novel·la, faltava compartir-la amb els companys i parlar-ne amb l’autor. Doncs les expectatives es van complir, ja que la seva naturalitat i proximitat van fer que la xerrada fos ben entretinguda, interessant i enriquidora, ben bé com els seus llibres. Llegiu Pep Coll, tota una garantia!!

     

    Més informació:

    Recomanat per Joan Alsina Company. Bib. Gironella

    22/03/2024
  • En los márgenes

    Madrid : Vértice 360, [2022]

    Amarga pel·lícula que explica la història de tres personatges amb tres històries entrellaçades que miren de sobreviure durant les 24 hores clau que poden canviar per sempre les seves vides. Un film que explora com l'estrès econòmic afecta les relacions personals i com la família, l'amor i la solidaritat poden ser el motor per seguir endavant. Un emocionant viatge a contrarellotge en els marges d'una gran ciutat.
    Entre el 2022 i 2023 va estar nominada als Premis Goya, Premis Feroz, Premis Platino, Festival de Venècia i Premis Forqué.

     

    Més informació:

    Recomanat per Lluïsa Huerta. Bib. El Pont de Vilomara i Rocafort

    22/03/2024
  • La Bailarina de Auschwitz :

    Eger, Edith Eva

    Barcelona : Planeta, 2018

    Edith Eger és una supervivent d’Auschwitz. Tenia tan sols 16 anys quan va estar a punt de convertir-se en ballarina professional, però el seu somni es va fer miques quan un dia els nazis van entrar a casa seva i van arrestar a la seva família. Van passar per diferents centres de detenció fins que van acabar a Auschwitz. 
    No és una història típica que explica una vivència dins d’un camp de concentració, sinó un relat sorprenentment clarificador sobre la lluita contra la violència i el dolor, contra la mort i el sofriment i inevitablement ens portarà a pensar sobre la nostra posició davant cadascun d’aquests escenaris.
    Una inspiradora història de valentia i supervivència, on ens diu que tot el món segueix tenint una opció fins i tot quan s’està pres a una horrible fàbrica de la mort. En altres paraules, quan t’enfrontes a la por i a la desesperança, pots escollir rendir-te i viure com un zombi, o tenir esperança i perseverar per donar a la teva vida un sentit diferent.

    És una lectura molt recomanada per a aquelles persones que busquen en els llibres respostes davant el patiment, el dolor, la resiliència i la transformació.

     

    Més informació:

    Recomanat per Anna Graupera i Roca. Bib. Ramon Vinyes i Cluet. Berga

    22/03/2024
  • Ràbia

    Alzamora, Sebastià

    Barcelona : Proa, gener del 2022

    Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1972), situa aquesta novel·la en una illa sense nom on la vida dels personatges locals transcorre rodejada d'un turisme decadent i una realitat incomprensible. En aquest ambient deshumanitzat el protagonista viu una experiència dolorosa i irracional, la mort del seu gos per enverinament.
    La novel·la ens permet acompanyar el protagonista en aquest dolor que ens vol fer esclatar de ràbia, però que Alzamora, amb un text tendre i terrenal, sap contenir. És brillant la descripció de la mort de la Taylor, la gossa del protagonista. Unes pàgines carregades de sensibilitat i amor molt recomanables de llegir i que ens recorden la importància dels vincles i la força de l'amistat. Es tracta d'una novel·la curta, fàcil de llegir, amb un vocabulari illenc i una mirada càlida dins d'un món incomprensible, absurd i degradat.

    Alzamora va guanyar amb Ràbia el Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any. És autor de novel·les com la destacada "Reis del món" i llibres de poesia. La seva obra s'ha vist reconeguda amb diversos premis com el Premi Carles Riba de poesia o el Premi Josep Pla de narrativa.

    Més informació:

    Recomanat per Javier Fermín. Bibliobús Cavall Bernat

    22/03/2024
  • 25/03/2024
  • Costa oeste de EE UU

    Ham, Anthony

    Barcelona : GeoPlaneta, noviembre del 2023

    Tens ganes de viatjar a la Costa Oest dels Estats Units? Visitar les ciutats de San Francisco, Las Vegas, Los Angeles ? Passejar pels parcs naturals del Yosemite, Sequoia, Vall de la Mort, el Bryce Canyon i el Monument Valley ?

    S'aconsella preparar-ho amb temps i molta informació. Aquesta  guia Lonely Planet selecciona els millors itineraris (amb cotxe, avions ..) i assenyala els llocs més interessants i autèntics per visitar, elaborat per experts locals. Dona molta informació de llocs on menjar, dormir amb mapes per situar-los. També informació pràctica per moure’s per la zona.

    Prepara’t ja aquest viatge que fa tan temps que desitges !

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    25/03/2024
  • Explora Costa Rica

    Isenberg, Robert

    Barcelona : GeoPlaneta, noviembre del 2023

    Costa Rica és un país exuberant, conegut per les seves platges i frondoses selves tropicals. També és mundialment famosa la seva vida salvatge. Un destí per descobrir tant, si busques natura, relaxació o aventures i acció.

    Aquesta guia descriu amb exhaustivitat itineraris i rutes per descobrir els parcs naturals i les casacades, com la de La Paz. Rutes per descobrir les boscos, com el Bosque Nuboso i per fer activitats de surf, snorkel, tirolina i senderisme

    Si el vostre interès son els animals, podeu visitar el Parque Nacional Tortuguero on habiten la tortuga negra i la verda. A Sarapiquí podreu observar ocells, i al   Refugio de vida Silvestre Caño Negro, al nord del país, està considerat un lloc d’importància  internacional per la riqueda dels animals que hi habiten: aus migratòries, ossos peresosos, jaguars, pumes, micos congo, llúdrigues, a més d’abundància de peixos.

    Inclou informació pràctica del país, i  històrica, política amb més de 60 mapes. També llocs recomanats per menjar, prendre alguna cosa i allotjaments per dormir

    *Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals 

    21/03/2024
S'estan mostrant 1-20 de 8392 resultats
Pàgina de 420