Els bibliotecaris recomanen

 • Capitalismo progresista

  Capitalismo progresista

  Stiglitz, Joseph E.

  Barcelona : Taurus, enero de 2020

  Un brillant i provocador manifest per salvar el capitalisme de si mateix.

  Tots tenim la sensació que el sistema econòmic s'inclina a favor de les grans empreses. Unes poques corporacions dominen sectors sencers; la indústria financera regula l'economia al seu gust; els governs negocien acords comercials que en absolut beneficien els interessos dels ciutadans; i les tecnològiques custodien gelosament una ingent quantitat de dades personals sense supervisió i trafiquen amb ells. Les noves tecnologies, lluny d'ajudar, tendeixen a empitjorar les coses, contribuint a disparar la desigualtat, alentir el creixement i fomentar la desocupació.

  Malgrat tot, Joseph Stiglitz, premi Nobel d'Economia, insisteix que, encara que no ens ho sembli, tenim el poder de reconstruir els fonaments del capitalisme. En aquest oportú llibre, identifica les veritables fonts de la prosperitat econòmica compartida, basades en la investigació, l'educació i l'imperi de la llei. Conscient dels perills de l'fonamentalisme de mercat, i de l'amenaça al poder judicial, les universitats i els mitjans de comunicació, institucions que durant molt temps han estat la base de la prosperitat i la democràcia, ens descobreix com hem arribat a aquesta situació i marca el camí per combatre alguns dels majors desafiaments del nostre temps.

  Ebiblio

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/04/2020
 • El planeta inhóspito : la vida después del calentamiento

  El Planeta inhóspito

  Wallace-Wells, David

  Barcelona : Debate, octubre de 2019

  Un cop hem reconegut que el nostre món arriba al final, què podem fer?

  Aquest colpidor relat de com estem precipitant el planeta cap a la seva destrucció ens descobreix amenaces inimaginables fins als nostres pitjors malsons.  Algunes de les crítiques del potent llibre de David Wallce-Wells ens diuen:

  -«Un llibre penetrant, que alhora em fa por i esperança sobre el futur.» Jonathan Safran Foer

  -«David Wallace-Wells ha generat intencionadament una colpidora polèmica, a cavall entre els estils de Stephen King i Stephen Hawking. Aquest llibre et agafa totalment desprevingut i t'ofega en un riu desbordant de prosa increïblement lírica que et convenç de la imminència de l'Armagedón. Vehement i perspicaç, descriu els horrors de l'extinció de la nostra espècie amb un entusiasme esgarrifós i arriba a les nostres mans just en el moment de més urgència. Espero que tothom el llegeixi i senti pànic. » Andrew Solomon

  -«David Wallace-Wells sosté que l'impacte de l'canvi climàtic serà molt més greu del que pensa la gent, i té raó. Una obra tan oportuna com estimulant. » Elisabeth Kolbert

  T'atreveixes a llegir-lo?

  Ebiblio

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/04/2020
 • El Infinito en un junco: la invención de los libros en el mundo antiguo

  El Infinito en un junco

  Vallejo Moreu, Irene

  Madrid : Ediciones Siruela, 2019

  De fum, de pedra, d'argila, de seda, de pell , d'arbres, de plàstic i de llum ... Un recorregut per la vida del llibre i dels que l'han salvaguardat durant gairebé trenta segles, on és visible l’amor als llibres i a la lectura.

  “Vallejo ha decidit sàviament alliberar-se de l'estil acadèmic i ha optat per la veu de la narradora, la història entesa no com enfilall de documents citats, sinó com a faula. Així per al lector comú i corrent (a qui reivindicava Virginia Woolf) és més commovedor i més immediat aquest encantador assaig, per ser simplement un homenatge al llibre de part d'una lectora apassionada ». Alberto Manguel, Babelia, El País.

  L’assaig revelació de la temporada, El infinito en un junco, ha rebut diferents premis: Premi l'Ull Crític de Narrativa 2019, Premi “Les Llibreries Recomanen de No Ficció” 2020, Premi Mussol al Millor Llibre de 2019, que atorga l'Associació Aragonesa d'Amics del Llibre.

  Ebiblio 

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals
  09/04/2020
 • Dietista enfurecida: claves sobre alimentación para que no te dejes engañar

  Dietista enfurecida

  Gómez Sánchez, Virginia

  Barcelona : Zenith, febrero de 2020

  En aquest moment de sobreinformació, que és en realitat desinformació, Virginia Gómez s'emprenya amb el que escolta cada dia en la seva consulta de dietètica. Molts dels seus pacients arriben repetint "mantres" totalment erronis sobre s'ha def fer o no s'ha de fer per tal d'alimentar-nos de manera correcta..

  D'aquí neix el llibre de Dietista enfurecida, de la necessitat de desmuntar, amb fonament i sense pèls a la llengua, les continues mentides que es diuen, a més d'oferir conceptes claus a tenir en compte per a aconseguir una bona alimentació.

  En aquest llibre es reuneixen dades útils que ens permetran descobrir la veritat pel que fa a diferents conceptes, com per exemple, el consum d'hidrats de carboni, de proteïnes i de greixos; sobre l'alimentació vegetariana o vegana, o els aliments ecològics o transgènics. Així, entendrem el que és veritablement important en nutrició i comptarem amb les eines necessàries per prendre bones decisions a l'hora d'alimentar-nos. 

  Ebibliio

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals 

  09/04/2020
 • Un llibre fascinant que t'enganxa des de la primera pàgina i ja no pots parar. Una distòpia feminista que es pot igualar amb l'insuperable El cuento de la Criada de la mateixa Margaret Atwood. 
  Finlàndia, país creador del hiperpatriarcat es vanaglòria d'haver construït la societat perfecta on les dones són mes submises, amb les seves pròpies universitats de dona perfecta. Els homes, però, continuen sent allò que vulguin ser:  treballadors i lliures.
  La Vera, la protagonista d'aquesta història, ens va explicant com funciona la República Eusistocràtica amb unes cartes que li escriu a la seva germana desapareguda. Per error es troba encotillada en la categoria de dona reproductiva. La sobreprotecció de la seva tutora la porta a veure's encaixonada en la categoria d'una Eloi més enlloc d'una Morlock, com en realitat li correspondria.
  Anem descobrint com s'organitza aquesta societat, controladora fins a l'extrem que torna a deixar les dones confinades a casa sense més ocupació que cuidar de la llar i del marit. La Vera compta amb l'ajuda de la seva parella, en Jare, que per sort es va criar amb ella  i sap que no és cap submisa. De la mà d'aquesta parella ens anem endinsant ens els suburbis d'aquesta societat aparentment perfecta. 
  Mitjançant el control de la maternitat l'estat garanteix una subespècie perfecta per al desig sexual dels homes. Una sàtira impressionant sobre com de perillosos són els extremismes de qualsevol tipus, encara que l'autora s'ha centrat en el paper de la dona a la societat. 
   
  Totalment recomanable! 
   
  Per saber-ne més llegeix aquestes entrevistes que li van fer:
   
   
   
  Recomanat per Jennifer Mata. Biblioteca Central de Terrassa

   

   
   
  25/03/2020
 • Lector vuelve a casa: cómo afecta a nuestro cerebro la lectura en pantallas

  Lector, vuelve a casa

  Wolf, Maryanne

  Barcelona : Ediciones Deusto, febrero de 2020

  En l'última dècada, la manera en què processem el llenguatge escrit ha canviat de manera radical. Vivim envoltats de pantalles, en molts casos ens hem tornat addictes a elles, i això ha suscitat múltiples preocupacions sobre com aquest fet està canviant el nostre cervell i, sobretot, el dels nostres fills.

  En Lector, torna a casa, Maryanne Wolf se submergeix en la recerca científica que aborda la transformació dels cervells dels nens que aprenen a llegir i dels adults que llegim d'una manera diferent. Però el llibre no només es basa en la ciència, sinó en la història, la literatura, la filosofia i la pedagogia. Escrit com si es tractés de cartes dirigides a nosaltres -els seus estimats lectors-, Wolf, especialista en lectura i aprenentatge, afronta les seves preocupacions i esperances sobre la manera en què ens relacionem amb el llenguatge. I ho fa assumint el concepte que molts hem començat a advertir: fins i tot els lectors de tota la vida estan canviant els seus hàbits i veuen alterada la seva capacitat de concentració.

  EbIblio

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipal

   

  08/04/2020
 • Profes rebels: el repte d'educar a partir de la realitat dels joves

  Profes rebels

  Olivé, Cristian

  Barcelona : Rosa dels Vents, gener del 2020

  Estem educant segons els temps que estem vivint? El sistema educatiu ajuda els joves a créixer amb esperit crític?

  «Des del primer dia que vaig trepitjar una aula he volgut capgirar-ho tot perquè els protagonistes siguin els alumnes, per oferir-los un aprenentatge lligat als seus interessos reals», afirma Cristian Olivé, el professor que ha introduït a les seves classes les cançons de Rosalía, les sèries de Netflix o les pancartes de les manifestacions del 8 de març.

  «Soc un profe rebel perquè prefereixo deixar enrere l'escola del passat. M'agrada tenir-la present per imitar-ne els èxits, però miro cap endavant perquè el futur ho mereix», escriu. «Soc un profe rebel perquè intento canviar l'educació des de dins, però també aspiro que siguin rebels les famílies i tots els altres agents de la comunitat educativa. Soc un profe rebel perquè m'esforço sempre per potenciar el talent dels alumnes, per despertar-los inquietuds i per remoure consciències... Siguem rebels!»

  *Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipal

  Ebiblio

  09/04/2020
 • Un asunto demasiado familiar

  Un Asunto demasiado familiar

  Ribas, Rosa

  Barcelona : Tusquets Editores, septiembre de 2019

  Hernández Detectives és una agència en la qual treballa tota la família excepte la mare. Eren experts en desaparicions fins que Nora, la filla major i membre de l'agència, desapareix i no són capaços de donar amb ella. Aquest fet condiciona la vida familiar i la de l'agència, si és que existeix alguna diferència entre elles.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Ebiblio

  08/04/2020
 • Pacient silenciosa

  La Pacient silenciosa

  Michaelides, Alex

  Barcelona : Amsterdam, setembre del 2019

  L’Alicia Berenson tenia trenta-tres anys quan va matar el seu marit. Era una pintora cotitzada, les galeries de Londres se la disputaven per exposar les seves obres. S’estimava el seu marit, se’n preocupava. Fins que un vespre el va lligar a una cadira i va disparar cinc cops contra ell. L’Alicia no va tornar a parlar mai més.

  Sis anys més tard, Theo Faber aconsegueix una plaça a The Grove, una unitat forense protegida del nord de Londres. En Theo és un ambiciós psicoterapeuta convençut que triomfarà allà on tants altres han fracassat: està obstinat a ajudar l’Alicia a recuperar la parla, a resoldre el misteri del seu silenci. Aviat descobrirà que el mutisme de l’Alicia està més arrelat del que es podia arribar a imaginar. Però si finalment parlés, estaria disposat a acceptar la veritat?

   

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Ebiblio

  08/04/2020
 • El corazón de Inglaterra

  El Corazón de Inglaterra

  Coe, Jonathan

  Barcelona : Editorial Anagrama, octubre 2019

  Aquesta novel·la conté algunes de les millors pàgines que s'han escrit sobre el Brexit i sobre la idiosincràsia del Regne Unit que va decidir votar-ho. És una novel·la sobre les diferències entre la cosmopolita Londres i la regió central del país. També sobre com una generació de polítics irresponsables –nens fatxendes que van estudiar a Oxford i van compartir festes en un club classista– van portar el país a una fragmentació mai vista i a un clima de tensió que va desembocar en l'assassinat a les mans d'un exaltat d'una jove diputada laborista, mare de dos fills. És, en definitiva, una de les radiografies més lúcides, àcides i per recargolar-se de riure de la societat britànica contemporània.

  *Novetat a la Xarxa de Biblioteques Municipals

  Ebiblio

  08/04/2020
S'estan mostrant 1-10 de 500 resultats
Pàgina de 50