Els bibliotecaris recomanen

 • En boca de tothom

  11000009401903

  Ara que torna la rutina amb els nens a escola, moltes mares i pares ens trobem cada dia amb el mateix pensament: què els hi fem per menjar que no sigui cada dia el mateix, que sigui sa, equilibrat i que a més a més els hi agradi als nostres fills?
  En boca de tothom
  és el segon llibre de Juan Llorca i Melisa Gómez després del gran èxit de Sense dents i a mossegades centrat en el Baby-led Weaning. Aquest segon llibre es basa en desmentir mites preconcebuts sobre l’alimentació del nen a partir del seu primer any. Hi trobarem consells, receptes per a fer amb els més menuts i menús setmanals fàcils i sans.

  El llibre està dividit en tres grans blocs: primers anys on ens parla dels hàbits alimentaris, les proporcions d’aliments que ha de contenir un plat saludable i un menú tipus setmanal; seguim creixent, centrat ja ens els primers anys d’escola, indica els canvis que hi hauria d’haver en els menjadors escolars per oferir menús saludables així com també la importància de fer esport i evitar possibles casos de sobrepès i les malalties que se’n deriven. Aquest apartat també va acompanyat d’un menú setmanal d’exemple i fa èmfasi en què l’infant col·labori en la preparació dels àpats. L’última part del llibre i la més extensa és el receptari on indica quins aliments són els bàsics que hem de tenir sempre a casa seguit de les receptes d’esmorzars, dinars, berenars i sopars d’allò més nutritius i bons, sense deixar de banda alguna recepta més dolça i que agradarà segur als més petits de casa.

  Un llibre molt recomanable per a totes aquelles famílies que s’inicien en el món de l’alimentació amb als més petits i també per aquelles que mostren interès en canviar els hàbits alimentaris de tota la família.


   Aquest llibre el podeu trobar també a l’ebiblio tan en català com en castellà.

  Juan Llorca és un xef amb més de vint-i-quatre anys d'experiència i un apassionat de la nutrició i l'alimentació infantil. Actualment és el responsable de l’alimentació de l’escola Valencia Montessori School on exerceix com a xef de Km0 i treballa amb productes de temporada i naturals, lliures de processats, de refinats i  sense sucres. Molt actiu a les xarxes socials, ha creat conjuntament amb Melisa Gómez el moviment #PorUnaEscuelaBienNutrida.
  Per la seva banda, Melisa Gómez és dietista-nutricionista, especialista en nutrició clínica en pediatria i assessora de la lactància. Des de fa una dècada es dedica al tractament dietètic nutricional per a tot tipus d’infants. A través del seu projecte forma, divulga i dona suport a les famílies i a col·lectius per tal de millorar la nutrició dels més petits.

  A les Biblioteques:

  Infants -- Nutrició
  Nadons – Nutrició

  Més informació:
  Pàgina web de Juan Llorca
  Entrevista a Melisa Gómez presentant el llibre En boca de todos

  Recomanat per: Biblioteca Joan Triadú de Vic

  25/09/2020
 • Fitness con tu perro

  Fitness con tu perro

  Herp, Blanca

  Barcelona : Redbook, [2018]

  A poc a poc els gossos estan prenent protagonisme en el mon de l’exercici i la vida saludable dels seus propietaris. Tant és així que han aparegut gimnasos per a gossos i les ja conegudes zones d’esbarjo per a cans.

  En aquest context us volem presentar aquesta obra de la Blanca Herp. Autora de diversos llibres sobre vida sana, en el llibre hi trobarem gran diversitat d’exercicis que podrem fer amb el nostre gos.

  Pad surf, running, discdog, relaxació, ioga... la quantitat d’exercicis que podem fer amb el nostre gos són innumerables!

  També  hi trobareu amb un apartat de dieta on aprendreu com cal hidratar i alimentar el gos per tal que pugui tenir l’energia suficient per fer una bona sessió d’exercici amb vosaltres.

  Un dels al·licients d’aquest llibre és el gran volum de fotografies que hi ha i que ens il·lustren de manera gràfica com hem de dur a terme els exercicis i les activitats.

  Més informació:

  Document recomanat per  Bib. Sabadell Ponent

  Ves al prestage ►

   

  17/09/2020
 • Buscavidas

  Buscavidas

  Breccia, Alberto,

  Barcelona : ECC, marzo 2020

  “¿Para qué vivir la vida propia si hay tantas sueltas por ahí?”. Aquesta és la pregunta del protagonista, un col·leccionista molt particular. Dotat d’un talent especial per trobar persones disposades a explicar les seves anècdotes i experiències. El Buscavidas les cataloga i arxiva per esdevenir fòssils narratius de vides passades.

  Publicacada originàriament entre 1981 i 1984, aquest còmic va suposar la col·laboració entre Carlos Trillo i Alberto Breccia. Aquesta edició recupera la història Caleidoscopio, un homenatge a H.G. Oestherld.

  Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/09/2020
 • JLA : la Nueva Frontera

  JLA :

  Cooke, Darwyn,

  Barcelona : ECC, febrero 2020

  Obra mestra de Darwyn Cooke i un tribut a l’edat daurada del còmic. Imprescindible per als amants del bon còmic, dels superherois i de La Liga de la Justicia.

  Estats Units anys 50. Els superherois que havien lluitat en la II Guerra Mundial ara estan considerats il·legals i són perseguits. Una nova amenaça apareix amb força. Els superherois s’uneixen a excombatents per afrontar un futur incert i ple de perills.

  Darwyn Cooke recrea els anys 50 estatunidencs amb versions clàssiques dels superherois i recupera els personatges dels còmics bèl·lics combinant-los en una trama de 17 capítols. Una història atemporal sobre l’idealisme. Amb Cooke torna la personalitat original de Wonder Woman, ens presenta l’evolució de Batman i recupera la versió original de Los perdedores.

  Edició Black Label de DC. Guanyadora de varis Premis Eisner. Una autèntica joia.

  Ressenya a Comicrítico

  Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/09/2020
 • Preferencias del sistema

  Preferencias del sistema

  Bienvenu, Ugo

  [Rasquera] : Ponent Mon, [2020]

  Una obra de ciència-ficció actual i reflexiva sobre la destrucció de l’art i la creació en mans d’una societat robotitzada.

  En 2055 el núvol està saturat per la quantitat de dades i es necessari destruir els arxius obsolets. Yves Mathon és l’arxiver especialista en les dades culturals i de creació artística. Però Mathon no està d’acord amb els criteris de la seva empresa. I comença a desafiar als criteris de les màquines.

  Paral·lelament Mathon ha d’afrontar la mort del seu pare i l’arribada de la seva filla, concebuda per la seva robot. Una història reflexiva amb moltes influències del món del cinema i la literatura, des de Farenheit 451 fins a 2001, una odissea a l’espai amb un estil proper a Andy Warhol o Roy Lichtenstein.

  Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/09/2020
 • ¿Me estás escuchando?

  ¿Me estás escuchando?

  Walden, Tillie

  Barcelona : La Cúpula, marzo de 2020

  Un road-còmic protagonitzat per dues noies que cerquen la seva identitat. Bea té 18 anys i fuig de casa seva quan troba a Lou, una mecànica que va de camí a visitar la seva tia. El seu viatge per Texas no serà plàcid. Dos inquietants agents de l’Oficina d’Assistència en Carretera segueixen els seus passos.

   Tillie Walden ens presenta una obra amb el seu característic estil net i senzill on els silencis i el dibuix sovint parlen més que els diàlegs. Una història d’amistat on la realitat i el somni es donen de la mà.

  Ressenya a Zona negativa

  Novetat de la Xarxa de Biblioteques Municipals

  16/09/2020
 • Sam Pezzo : un detective, una ciudad

  Sam Pezzo :

  Giardino, Vittorio

  Barcelona : Norma, 2017

   

  Sam Pezzo es el típic detectiu privat, arrebossat pels arquetips del cinema clàssic nord americà però situat en una Bolonya urbana i setentera, deutora del neorealisme i paral·lela al nostre desarrollisme o postguerra de transició. No puc evitar, salvant les diferències, que el senyor Pezzo em recordi força al nostre Germán Areta El Crack (1981) però amb una fisonomia  més proper a l’Antonio Resines de l’època. Galán, bevedor, acostumat a perdre i a encaixar, però feble en el fons, i en el encara més fons, enamoradís. L’autor prefereix aprofundir el component social dels escenaris per sobre de les estratègies criminals dels personatges, convertint l’obra en un perfecte retrat de la sordidesa i la solitud de les creixents urbs.

  El bolonyès Vittorio Giardino, un dels grans noms del còmic mundial, comença a agafar el seu personal i destacat estil clar i net, i a mesura que es va foguejant en les primeres aventures de l’any 1978, va polint el dibuix i creixent com autor fins arribar a la darrera aventura de Sam Pezzo que correspon a l’any 1981.

  L’edició en el blanc i negre original per part de Norma es magnífica, amb força material d’acompanyament i en un sol volum en tapa dura que es la millor que s’ha fet mai de Sam Pezzo.

  Sols em queda dir: Bang.

  Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

  16/09/2020
 • Justícia i verdura fresca

  Justícia i verdura fresca

  Jousselin, Pascal

  Barcelona : Editorial Base, novembre de 2019

  Sota el pretext d’un inofensiu còmic infantil o juvenil o per qualsevol edat, s’amaga un simpòsium de narració gràfica que ruboritzarà a més d’un company de professió davant la riuada d’idees i resolucions gràfiques de les pàgines, vinyetes, personatges. El francòfon Pascal Jousselin ens presenta un personatge fet a grans trets dels herois clàssics però amb un savoir faire més propi de gent com Jacques Tati. Amb un paginació en quadrícula per emblema i una mascara negra, el superheroi de les vinyetes farà gala del poder del còmic travessant vinyetes, enquadraments, i perspectives amb la mateixa facilitat amb la que cuida el jardí o prepara

                                      a

                                       a

                                      a

                                      a

                                      a una amanida. 

  Aparegut mensualment a les pàgines de la revista Spirou (Dupuis) és ara recopilat en volums, dels que n’han aparegut ja un parell a data d’avui.

  Un avís, compte amb el malvat científic que us cremarà una pàgina, ja ho veureu.

   

  Recomanat per Jaume Vilarrubí. Bib. Josep Soler Vidal de Gavà

  16/09/2020
 • Aprende japonés

  Aprende japonés :

  San Fernando de Henares : Quaterni, cop. 2018

  La guia definitiva per a aprendre japonès. Centenars de paraules i expressions del dia a dia a Japó. Senzilla, còmoda i fàcil de fer servir, imprescindible per a endur-te-la al teu viatge a Japó i començar a comunicar-te en japonès. Inclou hiragana, katakana i kanji. Has viscut o viatjat a Japó? Estàs en contacte o t’interessa la cultura japonesa? T’agradaria millorar la teva fluïdesa parlant japonès? En aquest llibre trobaràs una àmplia varietat de frases útils per a les diferents ocasions juntament amb una llista de paraules intercanviables i un glossari, la qual cosa et permetrà emprar les frases tal qual o adaptar-les a qualsevol conversa, en funció del context. Aquest llibre tendirà un pont entre tu i la gent que coneguis durant la teva estada a Japó. Best seller del Japan Times, és el llibre d’idiomes més venut de Japó.

  Webs originals en relació a la llengua i cultura japonesa:

  . Muy Japonés:bloc especialitzat en gastronomia, fet pels autors del llibre “Qué comer en Japón hay vida más allá del sushi”, i d’articles i vídeoreceptes gastronòmiques.
  . Cool japan: projecte de Nozomibashi entitat cultural sense ànim de lucre, per a la difusió de la cultura japonesa. Amb l’objectiu de servir de pont cultural entre Japó i Espanya.
  . Honeysanime: equip de fanàtics de l’anime d’arreu del món amb seu central a Tokio, especialitzat en llistes de Top 10 que cobreixen tots els gèneres de l’anime ; recomanacions de novetats i sèries clàssiques així com les darreres notícies rellevants provinents directament dels medis de Japó.
  . Ramenparados: magazine online de referència en notícies i ressenyes relacionades amb el manga, l’anime, la cultura japonesa i els videojocs.
  . Japantimes: diari publicat a Japó en anglès. A diferència dels seus competidors: el Daily Yomiuri i l'International Herald Tribune, és independent i no està afiliat a cap organització de medis japonesos. El seu lema és ser una finestra al Japó.  


  Recomanat per Carme Ferrero.Biblioteca de la Bòbila de L’Hospitalet de Llobregat

  14/09/2020