Selecció de webs

Autoria: Museu Can Xifreda

Aquest petit museu ofereix la història de Sant Feliu de Codines a partir de materials propis trobats a les rodalies de la vila o recollits pels veïns.

Va néixer gràcies a l'impuls del Sr. Martí Garriga. La col·lecció de troballes fetes pel "Grup Talp" al llarg dels anys 50, 60 i 70 van esdevenir patrimoni municipal l'any 1970 que, des de 1988, estan ubicades en la torre modernista. D'aleshores ençà, s'ha ampliat el contingut a història moderna, estiueig, modernisme, Antoni Gaudí, etc.

S'hi accedeix a peu pel Parc Xifreda des del Carrer Agustí Santacruz, pel carrer Castanyers, carreró empedrat que porta al parc o bé pel passatge Martí Garriga si veniu pel carrer del Dr. Reig.

El museu consta d'una exposició permanent d'arqueologia, palenteologia, mineralogia i història local i una sala d'exposició d'eines i estris de la ramaderia catalana.

El seu origen com a col·lecció arqueològica és el que fa que una bona part del seu contingut siguin troballes prehistòriques en un radi de quinze kilòmetres de la vila.

La visita es pot fer al vostre aire, no obstant recomanem la visita guiada gratuïta que sempre es fa.

Temes: Biblioteca Virtual, Sant Feliu de Codines, Sant Feliu de Codines. Biblioteca Joan Petit i Aguilar, Biblioteca virtual, Vallès Oriental, Art i cultura, Museus, Activitats culturals i d’oci