Selecció de webs

Autoria: El Bruc turisme

Al peu de la muntanya de Montserrat i a tan sols 40 quilòmetres de Barcelona, trobem el municipi del Bruc. El terme municipal comprèn 47 km², essent un dels nuclis més extensos de la comarca de l’Anoia.

​Formen els límits de llevant els pics montserratins de les Agulles, els Frares Encantats, els Ecos i el Tambor, que sobrepassen alguns els 1.000m i culminen a la Miranda de Sant Jeroni amb 1.236m. L’abundància de l’arbust Erica arborea (bruc) es troba en l’arrel etimològica de la població.

Gran part del municipi és cobert per terreny forestal, amb boscos de pins, roures i alzines, però hi ha també avellaners i ametllers.

​El municipi del Bruc està repartit en cinc sectors: el Bruc, Sant Pau de la Guàrdia i les urbanitzacions Montserrat Parc, el Bruc Residencial i Mas Grau.

​El Parc Natural de la Muntanya de Montserrat és un dels principals pols d’atracció paisagístics. El nomenament de la zona de Montserrat com a Geoparc Mundial UNESCO de la Catalunya Central i l’accés al parc a través de Can Maçana ha permès revitalitzar el poble. Aquest distintiu de prestigi i excel·lència ajuda, en part, a posar en valor el patrimoni propi cultural i històric del Bruc.

http://www.elbructurisme.cat/

wu-li un cop d’ull!

Temes: Bruc, El, Biblioteca virtual, Recurs web, Bruc, El. Biblioteca Verge de Montserrat, Festes populars i folklore, general
Etiquetes: cultura popular, timbaler