Selecció de webs

Autoria: Castellers de la Sagrada Família

La colla es va començar a gestar la tardor de l’any 2000 quan tres castellers actius en altres colles i residents al barri de la Sagrada Família es van posar en contacte amb la Fundació Claror i l’Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família per fer una crida a la gent del barri amb l'objectiu de veure la viabilitat de crear aquesta nova Colla.
 Era l'època del boom casteller, quan en pocs anys s'en van crear moltes colles arreu dels Països Catalans, al moment de la creació, la Colla va ser la 63a en funcionament. Es va triar el verd com a color de la camisa perquè era dels pocs que no tenia cap altre colla de la ciutat (l'altra opció era el groc), i es va començar amb la direcció de Guillem Ortega, primer cap de colla, i Eduard Serra com a president.
Per la Festa Major del barri del 2001 s’estrena la colla amb un pilar de quatre i s’ha d’esperar fins el 20 d’octubre del 2002 per celebrar la diada del seu bateig a la Plaça Gaudí (triada com a plaça castellera dels Castellers de la Sagrada Família), amb l'apadrinament dels Castellers del Poble Sec, dels Castellers de Sarrià i dels Castellers d'Esplugues. Aquest dia es va descarregar el primer castell de sis de la Colla: un 4 de 6, que no es va poder repetir al llarg de la resta de la temporada.

Temes: Barcelona - Eixample. Biblioteca Sagrada Família - J.M. Ainaud de Lasarte, Biblioteca virtual, Gènius, Festes populars i folklore, Oci i temps lliure, Espectacles
Etiquetes: sagrada família, barri, entitat, castellers