Recomanació

Sempre hem viscut al castell

Jackson, Shirley,

Barcelona : L'Altra, 2016

La jove Merricat Blackwood, la seva germana gran Constance i el seu tiet gran Julian viuen a una mansió senyorial atrotinada  aïllats del poble i dels seus veïns. Quan vivien els pares eren els bons temps. Ara però, el tiet està malalt, la casa es cau a trossos i quan la Merricat surt a comprar els carrers del poble s’omplen de xafarderies. La casa és el seu refugi, on poden ser elles mateixes i, alhora, la seva presó.

Un relat de terror íntim on la protagonista, la Merricat, ens parla en primera persona d'allò tan terrible que va passar fa uns anys, quan els pares van patir un greu accident, quan tota la seva vida es va desmuntar. Encara que, si llegim entre línies, potser les coses no són el que semblen.
Escrit al 1965 per la Shirley Jackson, una escriptora americana, només  tres anys abans de morir d'un infart per la seva mala salut. Se la considera en l'actualitat precursora del gènere de terror domèstic, sense monstres ni ensurts. Grans referents del terror i del gènere fantàstic, com Neil Gaiman i Stephen King l'estan reivindicant com a figura precursora i destacada d'aquest gènere que té tants adeptes.

Més informació:

Recomanat per Eva M. Jiménez Romero. Bib. La Serra. Sabadell

12/12/2023