Recomanació

Inés y la alegría: el ejército de la Unión Nacional Española y la invasión del valle de Arán, Pirineo de Lérida, 19-27 de octubre de 1944

Grandes, Almudena

Barcelona : Tusquets, cop. 2010

Inés, la protagonista de la novel·la, anhela una vida diferent ja que se sent atrapada en la seva família adinerada i falangista que viu a Madrid sotmesa a la gelosa cura del seu germà Ricardo, delegat de la falange a Lleida.

Quan esclata la Guerra Civil Espanyola comença a col·laborar amb els republicans i establir una casa de Socors Vermell. Delatada per un antic pretendent passa per la presó i després de sortir amb l'ajuda del seu germà s'escapa i s'uneix a l'exèrcit vermell on coincideix amb els guerrillers, comença a cuinar i cuidar d'ells. Allí es creua amb Galán un miner asturià del qual s'enamora.

En paral·lel, ens situem en l'estiu de 1939 a la ciutat francesa de Tolosa on part de l'Exèrcit Republicà Espanyol exiliat a França, liderats per Jesús Monzón i Carmen de Pedro, ideen i implementen un ambiciós pla que podria canviar la història: la invasió d'Espanya per a enderrocar a Franco i restaurar la legitimitat. Aquest episodi històric real poc conegut i anomenat la invasió de la vall d'Aran enceta la sèrie "Episodios de una guerra interminable", un projecte narratiu de l'autora Almudena Grandes (1960-2021).

“Ella ja és immortal, però encara està viva.“

Almudena Grandes “Inés y la alegría”

Més informació:

Recomanat per la Xarxa de Biblioteques Municipals

29/11/2021