Recomanació

Ellas entrenan :

Tabares, Sara

Madrid : Tutor , 2022

Ellas entrenan és un llibre de coneixement transversal i multidisciplinar l’objecte del qual és l’exercici físic saludable. Reflexions, evidències científiques i exercicis d’entrenament permanent com a camí d’autonomia i gaudi d’un cos que ens permeti tenir salut durant molt de temps. És una guia allunyada de la moda ―tan poc saludable― de l’adoració a l’estètica corporal. Entrenament no com a càstig ni com a meta. Entrenament on l’èxit serà la dosi de l’exercici, l’autonomia, la força, l’experiència, la superació...
«Dicen que lo bueno de cumplir años es que pase el tiempo y nuestro cuerpo nos permita hacer lo que nos dé la gana. Eso es estar en forma. Eso es salud. Quien lo probó... lo sabe.»
Arrenca amb 10 recomanacions per desemmascar els trucs dels influenciadors de les xarxes socials i mitjans de comunicació; criteris per diferenciar un divulgador d’un influencer; la ciència del negoci. Cuidar-se no és canviar-se. Cuidar-se és una cosa, sacrificar-se o maltractar-se és una altra cosa molt diferent. I dit això, Sara Tabares ens llança la primera pregunta del llibre: Per què entrenes?

Revisem la guia. Petits capítols amb idees exposades de forma clara i basades en l’evidència científica que es clouen en un resum. Selecció d’exercicis començant la casa pels fonaments i acabant a la teulada, obvi, oi? Veurem exercicis reals amb imatges de dones reals per entrenar força: activació i mobilitat, salts, tren inferior, tren superior, core o faixa abdominal i intervàlic) Exercicis per a cuidar-se en situacions vitals com l’embaràs i postpart, menopausa i càncer de pit. Mites i llegendes sobre el greix localitzat, cruiximent (agujetas), cicle menstrual i rendiment, cel·lulitis. Aquest és el profund viatge a la salut que ens proposa l’autora. El moviment és VIDA.
Sara Tabares  és preparadora física i periodista. Dirigeix el centre d’entrenament personal PERFORMA a València. Com a experta en fisiologia de l’exercici físic i activitat física i salut, treballa amb pacients amb trastorns de la conducta alimentària i altres malalties com cardiopaties, càncer, dolor crònic i covid persistent. L’any 2020 l’Academia de Televisión y de las Ciencias y las Artes del Audiovisual (Madrid) va atorgar-li el premi de periodisme científic Concha García Campoy en la categoría de ràdio pel programa radiofònic de salut Ser Saludable. Els pòdcast de Ser Saludable es basen en l’evidència científica i s’emeten a la Cadena Ser des de 2012.


A les biblioteques també podeu consultar el llibre "Entrena bien, vive mejor: así trabajamos en Performa" que va escriure conjuntament amb Guillermo Alvarado (Tutor, 2019)
Ediciones Tutor treballa des de 1988 en l’edició de llibres tècnics i manuals pràctics en diferents àmbits temàtics, especialment en l’esport on és referent de qualitat.

Més informació:

Recomanat per Agnès Peiró Pintó. Bib. Central. Terrassa

09/02/2024