Recomanació

Nevada

Binnie, Imogen

Barcelona : L'agulla daurada, gener de 2023

Imogen Binnie, nascuda i criada a Nova Jersey. Llicenciada en anglès i psicologia a la Universitat de Rutgers. Dona trans. Ha publicat diversos microrelats relacionats amb temes LGTBIQA+ i ha fet de guionista en drames televisius, però el seu debut com a escriptora va ser amb la novel·la “Nevada”, publicada per Topside Press l’any 2013.

La protagonista de Nevada és la Maria, una jove trans de trenta anys que viu una mica desconnectada de la seva pròpia vida i de la gent amb qui la comparteix. Treballa a una llibreria de NY, viu en un pis amb la seva parella, s’emborratxa sovint i es droga, amb substàncies químiques, a vegades. Quan la xicota la deixa, decideix deixar la feina i marxar de viatge en un cotxe carregat d’heroïna – perquè ha decidit que ser “irresponsable” és el que li falta per entendre la vida i gaudir-la. Travessant l’estat de Nevada coneix en James, un postadolescent que es planteja dia sí, dia també la seva identitat de gènere, i la Maria (de manera lleugerament intencionada) li farà de model trans. Això ajudarà a la protagonista a reviure i reconnectar amb aquelles experiències i discursos polítics que l’han convertit en el que és ara: una bollera punki trans intel·lectual que es mou en bicicleta per Nova York i escriu les seves anades d’olla sobre el fet trans en un blog amb centenars de seguidoris.

Enguany, per celebrar el 10è aniversari de la publicació original, podem gaudir de la novel·la per primer cop en català. Traduïda per Bel Olid i editada per L’Agulla Daurada.

Més informació:

Recomanat per Bib. La Muntala. Sant Vicenç de Montalt

14/07/2023