Recomanació

Els Nens són reis

Vigan, Delphine de

Barcelona : Edicions 62, octubre del 2022

Delphine de Vigan és una escriptora, guionista i directora francesa nascuda el 1966. La seva passió per la literatura la va portar a fer Estudis avançats en Ciències de la Informació i la Comunicació a la Universitat de la Sorbona, i després de treballar durant un temps en un institut va decidir seguir el seu somni i començar a escriure.

La seva primera novel·la, Els dies sense fam, es publica el 2001 sota pseudònim. L’escriptora tracta el tema de l’anorèxia des de la seva pròpia experiència. El 2007 publica el seu primer èxit, No i jo, que posteriorment serà portat al cinema per Zabout Breitman, així com Basada en hechos reales (2015), en aquest cas per Roman Polanski. Des de llavors, els seus llibres tracten sovint temes com els abusos i els maltractaments a què són sotmesos els infants i els joves. 

Aquest és el cas d’Els nens són reis. La Mélanie Diore, obsessionada amb la fama, addicta als realities, exigent i manipuladora, decideix crear un canal a You Tube, Happy Esbarjo, on exhibeix la vida dels seus fills, Kimmy i Sammy, de 2 i 6 anys respectivament. Ràpidament té milions de subscriptors i multituds de contractes amb marques comercials de tot tipus per promocionar els seus productes. Els beneficis econòmics del canal són també milionaris.

El novembre de 2019 la Kimmy desapareix. La investigació dels fets ens va desvelant les circumstàncies familiars que envolten la vida de la nena: el temps que destinen a les gravacions, les exigències de la Mélanie, les agressions que pateixen per part d’altres nens, i les repercussions de l’ús d’unes tecnologies no regulades legalment.

La nena reapareix 8 dies després i les investigacions, encapçalades per la Clara Roussel de la Brigada Criminal, finalitzen. Les vides de la Kimmy i del Sammy i de l’investigadora es tornen a trobar dotze anys després, al 2031. Perquè malgrat que “cal superar els obstacles i no mirar enrere”, com diu la Mélanie, la Kimmy i el Sammy no aconsegueixen desempallegar-se de ser objecte de la mirada aliena, ni del sofriment indescriptible patit durant la infantesa.
L’explotació comercial del nens a les xarxes, el consum com a motor de la felicitat, l’ús i abús de les xarxes socials o la necessitat d’aprovació i reconeixement dels altres són alguns dels temes que giren al voltant d’aquest interessant thriller policíac.
 

Més informació:

Recomanat per Bib. Can Puiggener. Sabadell

24/01/2024