Producció i consum responsable d'aliments


Producció sostenible i ecològica, consum responsable, sobirania alimentària, horts urbans... Segur que alguna vegada n'has sentit a parlar. T'oferim una selecció de recursos.

 

Torna al prestatge  ►


 

RECURSOS WEB

 

Agència Catalana de Seguretat Alimentària

Responsable del desenvolupament de les polítiques de seguretat dels aliments a Catalunya.
 


Agencia Española de Consumo, Seguridad Alimentaria y Nutrición

La Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) es un Organismo Autónomo adscrito al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad que se creó en 2001 con la misión de garantizar el más alto grado de seguridad alimentaria, como aspecto fundamental de la salud pública y promover la salud de los ciudadanos así como que éstos tengan confianza plena en los alimentos que consumen y dispongan de información adecuada para tener capacidad de elección.
 


Transnatioonale

Informació gratuïta i independent sobre les grans empreses.

Consumidors, que voten amb la seva butxaca. Pels seus actes de compra.
 


Enterbio

Supermercat online d'aliments ecològics, menjar orgànic, hort ecològic, cosmètics naturals, fruita i verdura ecològica...  i molt més.
 


Compraecologic.com

Alimentació, horts urbans, accessoris de cuina, fruita i verdura ecològica, menjar ecològic, botiga ecològica, productes ecològics.
 


Fundació - Banc dels aliments

El Banc dels Aliments és una fundació benèfica privada, independent i sense ànim de lucre, que té com a objectiu lluitar contra la fam, evitar que els aliments consumibles però no comercialitzables siguin destruïts i, finalment, fer-los arribar a les persones més necessitades del nostre entorn més immediat.
 


Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)

Sobirania alimentària, producció sostenible, consum responsable, agroecològica. Portal web de CERAI, organització que advoca per un desenvolupament més sostenible de l'agricultura.
 


Ecologia urbana

Directori dels horts urbans a Barcelona amb fitxa explicativa de cadascun. Elaborat per l'Ajuntament de Barcelona.
 


El huerto de Urbano

Bloc amb consells, notícies, receptes i actualitat sobre el cultiu de plantes i hortalisses a la ciutat.
 


Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE)

Certificació d'aliments ecològics, normativa, formació, consultes, etc. El CCPAE s'encarrega d'auditar i certificar els productes agroalimentaris ecològics de Catalunya. Tutelat pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya.
 


Germinal. Cooperativa de consum de productes ecobiològics

Consum de productes ecobiològics, actualitat, cooperativa, etc. Germinal és una cooperativa de consum ecològic present a Rubí i a diferents barris de Barcelona. Els seus membres poden coordinar de manera distribuïda i àgil la compra setmanal de productes sostenibles i ecològics.
 


Asociación Vida Sana

Biocultura, horts ecològics, notícies, formació, activitats, consum responsable, etc. L'Associació Vida Sana és una entitat sense ànim de lucre que es dedica a promoure l'agricultura biològica i l'alimentació sana com a base per a una societat més justa i respectuosa amb el medi ambient.
 


Agricultura y Alimentación. Amigosdelatierra.org

Polítiques agràries, transgènics, agrocombustibles, consum responsable. Espai dedicat a l'agricultura i a l'alimentació responsables de l'associació ecologista Amigos de la Tierra.
 


Ecoagricultor

Portal que promou l'agricultura i el consum ecològic. Informació sobre agricultors, grups de consum, mercats, productors, receptes, restaurants. 
 


Centre d'activitat regional per a la producció neta. (CPRAC)

Consum i producció sostenibles, contaminació, estudis, manuals, vídeos. El Centre d'Activitat Regional per la Producció Més Neta (CAR/PN) és un centre de cooperació internacional amb els països mediterranis en matèria de desenvolupament i innovació del sector productiu i la societat civil a partir de models de consum i producció més sostenibles.
 


GRAIN

Biodiversitat, control alimentari, transgènics, sobirania alimentària. Notícies d'actualitat sobre aquests temes de l'organització internacional GRAIN que treballa donant suport a camperols i agricultors a petita escala.
 


Transgénicos. Greenpeace

Agricultura sostenible, transgènics, demandes, informació d'actualitat. Espai de l'ONG Greenpeace sobre els transgènics, rebutja l'alliberament de cultius transgènics (OMG, organismes modificats genèticament).
 


Sociedad Española de Agricultura Ecológica (SEAE)

Formació, agenda, notícies d'actualitat. La SEAE aposta per un desenvolupament sostenible de producció agrària. 
 


Veterinarios sin fronteras. Justicia alimentaria global

Sobirania alimentària, agroecologia, especulació alimentària, transgènics. Portal de l'associació sense afany de lucre Veterinarios sin fronteras.
 


Consum i producció sostenible d'aliments

Producció sostenible, agricultura ecològica, consum responsable. Espai de la Divisió d'infraestructura Rural i Agroindústries de la FAO (Organització de les Nacions Unides per l'Alimentació i agricultura).
 


Denominacions d'Origen i Indicacions Geogràfiques Protegides

Cercador de productes i denominacions d'origen del territori espanyol. Elaborat pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi ambient.
 ENLLAÇOS AL CATÀLEG

Torna al prestatge  ►