Consum responsable


Ja que estem en la coneguda societat del consum, per què no optem per canviar els nostres hàbits de consum de manera que respectem el medi ambient i afavorim la igualtat social? Els recursos que us presentem us guiaran a través de consells, iniciatives, tallers, etc.
 

 

 

RECURSOS WEB

 

Organització de consumidors i usuaris de Catalunya (OCUC)

Consum responsable, consum eficient, sostenibilitat. Recull de guies elaborades per l'OCUC per tal de fomentar el consum responsable i eficient en diferents àmbits.
 


Confederación de consumidores y usuarios (CECU)

Consum responsable, drets del consumidor, alimentació, medi ambient. etc. A la secció de publicacions de la web de la CECU hi trobem diverses guies i recomanacions relacionades amb el consum.
 


Consumo. Ecologistas en acción

Iniciatives de la ONG Ecologistes en acció, amb la fi de conscienciar a la societat sobre els avantatges d'un consum més responsable i respectuós amb el medi ambient.  
 


Agència Catalana del Consum

Portal de l'Agència Catalana del Consum amb completa informació per al consumidor: consum responsable, educació, compres, butlletí, recomanacions... 
 


Opcions

Bloc de la revista Opcions on comparteixen informacions i opinions sobre el Consum Conscient i Transformador (CCT) i eines útils per portar-lo a la pràctica. Projecte del Centre de Recerca i Informació en Consum (CRIC).
 


Consumo responsable. OCU

Consum responsable a supermercats, energia, compres... Articles de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) relacionats amb el consum responsable.
 


FACUA. Catalunya

L'Associació de Consumidors en Acció de Catalunya-FACUA és una organització no governamental, sense ànim de lucre, que dedica els seus esforços a la defensa dels consumidors.


Consume Hasta Morir

Bloc de l'associació Ecologistes en Acció on es fa una reflexió sobre la societat de consum mitjançant la publicitat. Elaboren contrapublicitat gràfica i audiovisual, textos, imparteixen tallers...
 


Cooperatives de consum, Catalunya

La Federació de Cooperatives de Consumidors i Usuaris de Catalunya és una eina conjunta de representació, promoció i defensa del cooperativisme i dels drets de les persones consumidores.


Coopcat (Confederació de Cooperatives de Catalunya)

Portal de l'òrgan màxim de representació de les cooperatives a Catalunya. Format per sis federacions que s'agrupen en les següents branques empresarials: cooperatives agràries, cooperatives de consumidors i usuaris, cooperatives d'ensenyament, cooperatives d'habitatges, cooperatives de serveis i transportistes i cooperatives de treball associat.
 


Coopsetanta

Telefonia, energia, alimentació, etc. Recomanacions de Cooperativa 70, empresa d'iniciativa social sense ànim de lucre, per tal de fomentar el consum responsable.
 


Actuar con tu consumo

Aliments transgènics, electrodomèstics, energia, medi ambient. Espai web de Greenpeace dedicat al consum responsable i respectuós amb el medi ambient. 
 


Consumo Responsable y Desarrollo Sostenible

Estudis realitzats pel Club d'Excel·lència en Sostenibilitat, associació empresarial formada per un grup de grans empreses que aposten pel creixement sostenible des del punt de vista econòmic, social i mediambiental.


Responsabilitat social a Catalunya. RScat

Consum responsable, comerç just, comerç ecològic, iniciatives, organismes. El portal RScat és una iniciativa conjunta de la Generalitat i les entitats empresarials i sindicals mes representatives, amb l'objectiu d'impulsar la cultura de responsabilitat social. Espai per a les empreses, organitzacions, persones i la pròpia administració.
 


Consumo responsable. ECODES

Actualitat, iniciatives, documentació, comerç just i experiències. Espai dedicat al consum responsable d'ECODES (Ecología y Desarrollo), organització sense ànim de lucre que actua a favor del desenvolupament sostenible en els aspectes econòmic, social i mediambiental. 
 


Tu casa y tu vida sostenible

Electrodomèstics, aliments, energia, vehicles, turisme. Recull de consells i guies per un consum responsable i sostenible. Presentats per la Fundació Vida Sostenible.
 


Consumo gusto

Podcasts del programa Consumo Gusto on es tracten tot tipus de temes relacionats amb el consum. Inclou cercador per trobar els temes que més ens interessin. 


 

 

Pam a Pam

La delegació a Catalunya de Setem, l'ONG internacional que treballa per minimitzar les desigualtats Nord-Sud, ofereix un mapa on podem trobar productes de consum responsable i economia solidària.
 


 

Consum responsable i producció responsable

Objectiu número 12 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
 


 

Comerç Just d’Oxfam Intermón

Equip amb valors íntegres que treballen per reduir les igualtats socials i econòmiques que perpetuen la pobresa al món.
 


 

Comerç Just. Jove.cat

El comerç just és una forma alternativa de comerç que mira d'aconseguir relacions comercials més equitables entre els països rics i els països pobres del planeta. Es basa en valors ètics i ambientals, en oposició als criteris exclusivament econòmics del comerç tradicional. Aquí trobaràs les Entitats que promouen el comerç just.


 

Turisme responsable a Catalunya

Publicació de la Generalitat de consulta sobre les destinacions turístiques responsables a Catalunya.

 

Turisme responsable Jove

Portal de la Generalitat amb recomanacions a favor d’un turisme més just.

   

 


ENLLAÇOS AL CATÀLEG