Guies de lectura

Ciència ficció

Ciència ficció

La ciència ficció és un gènere literari de ficció molt ampli on els relats sovint ens presenten l'impacte d'avanços científics i tecnològics, presents o futurs, sobre la societat o els individus, acompanyat d'aventures i de situacions emocionants i increïbles. El que la diferencia d'altres gèneres és l'especulació amb elements del món actual, projectant-los en un futur més o menys proper. Si s'hagués de definir aquest gènere amb una pregunta, aquesta seria: què passaria si...?

Els orígens de la ciència ficció a Europa es remonten a la fi del segle XIX amb les novel·les científiques de Jules Verne, el qual se centrava en  enginyosos invents, així com amb les novel·les de crítica social amb orientació científica d'H. G. Wells. L'edat d'or del gènere arriba a finals de la dècada de 1930 i durarà ben bé fins a la del 1950. En aquesta època es consagren autors com  Isaac Asimov i Arthur C. Clarke. A més, les incursions al gènere d'autors que no es dedicaven exclusivament a la ciència ficció li van donar respectabilitat i maduresa; parlem d'autors com Aldous Huxley i C. S. Lewis.

En aquesta guia trobareu una selecció de novel·les, tan d'adults com juvenils i 'crossover', de ciència ficció, i també pel·lícules de la nostra col·lecció de cinema. 

 Descarrega PDF

 

 

Guia creada per:
  • Caldes d Estrac. Biblioteca Can Milans

Data de creació: 19/05/2016

Última actualització: 19/05/2016

Torna a l'inici