Guies de lectura

El menú infantil

El menú infantil

Els infants posseeixen una imaginació capaç de transformar la realitat. Per a ells  no és sorprenent veure com plouen mandonguilles del cel o que uns estranys monstres preparin deliciosos pastissos cada nit. Viuen en un món on les princeses dels contes cuinen per als  dracs i els vegetals tenen sentiments. És el món dels aliments on tot és possible. Aquest és un recull de llibres plens de menjars, imaginació i colors. Pensat perquè els nens i, els pares també, descobreixin (o redescobreixin!) que menjar és divertit. Tot ben acompanyat de poesies i cançons per amanir-ho millor!

Data de creació: 28/04/2016

Última actualització: 17/09/2018

Golafres, llepafils i altres animals de companyia


 Et menjadé!
Et menjadé!
Derouen, Jean-Marc , Du Faÿ, Laure  
[Madrid] : Kókinos, 2013

Ens trobem davant un àlbum il·lustrat que és una autèntica delícia per als petits de 3 a 6 anys.

I és que el llop protagonista d'aquest conte és bondadós i innocent, malgrat tenir molta, moltíssima gana. Bo i que s'amaga dins del bosc per caçar la seva presa, tant el conillet blanc com el vermell, que passen per allà, l'enreden i aconsegueixen escapar.

 

"Ahhhh! Et menjadéada mateix", ja veieu que el llop té una forma peculiar de parlar que no passa desapercebuda. Per tant, l'humor i la diversió estan assegurades juntament amb un final realment sorprenent.

 

A més, els dibuixos són simpàtics, tot i jugar amb només cinc colors (blanc, negre, vermell, blau i groc); i  la mida de les lletres varia durant la narració per donar-li major o menor èmfasi.

 Quin fàstic d'entrepà!
Quin fàstic d'entrepà!
Edwards, Gareth , Shaw, Hannah  
Madrid : Jaguar, 2014

Aquest divertit conte narra la història d'un teixó famolenc que persegueix un entrepà de mantega de cacauet que volta pel parc a on viu; fins al final del conte ens manté amb la incògnita de saber si se'l menjarà o no.  Tot comença quan aquest  entrepà de mantega de cacauet cau de les mans d'un nen , a partir d'aquí  comença un recorregut que portarà a aquest entrepà a convertir-se en un entrepà fastigós: sorra, fang verd, marques de patinet, milers de formigues, plomes ronyoses, babes de llimac... 

El teixó protagonista desitja menjar-se'l des del principi, però voleu saber si realment se'l menja? Una història fastigosament divertida amb un gir inesperat al final.

 La Cocina de Naneta
La Cocina de Naneta
Nob  
Madrid : Dibbuks, cop. 2014

La petita Marieta ara és una entranyable àvia que segueix tan entremaliada i llaminera com quan era nena. Va rebre el sobrenom de Naneta perquè quan la seva néta era petita pronunciava malament el seu nom i l'anomenava d'aquesta manera. Naneta és dolça i salada alhora i allò que més li agrada és menjar. Per això sap fer un munt de receptes: fàcils, ràpides, tradicionals o originals i ens ensenya com gaudir tot cuinant i menjant.

A través de les receptes il·lustrades, les pàgines de còmic o les il·lustracions a pàgina completa, seguim a Naneta a la cuina, amb la seva família i els amics. Molt humor, tendresa, senzillesa i un munt de records són els ingredients d'aquest llibre. La nostra protagonista ens ofereix uns quants consells bàsics: la importància de menjar sa, la diversitat, la generositat i la tolerància.

El dibuixant francès Nob ha assolit la seva consagració amb la creació del personatge de Mamette (títol de la versió original). La sèrie inicial de cinc volums, que va ser guanyadora del premi Millepages DB Jeunesse el 2009, ha anat ampliant-se fins al present títol de La cocina de Nanetaque va aparèixer el 2013. L'autor desenvolupa tota la seva creativitat presentant nous personatges del món de Marieta. Colors alegres, cares rodones i acollidores, bon humor i molt afecte.

Cuinar no és difícil... un grapat d'amor, unes gotetes de tendresa. Amanim amb bon humor i un somriure,  aquest és el secret de la felicitat!

 

Torna a l'inici