Guies de lectura

El menú infantil

El menú infantil

Els infants posseeixen una imaginació capaç de transformar la realitat. Per a ells  no és sorprenent veure com plouen mandonguilles del cel o que uns estranys monstres preparin deliciosos pastissos cada nit. Viuen en un món on les princeses dels contes cuinen per als  dracs i els vegetals tenen sentiments. És el món dels aliments on tot és possible. Aquest és un recull de llibres plens de menjars, imaginació i colors. Pensat perquè els nens i, els pares també, descobreixin (o redescobreixin!) que menjar és divertit. Tot ben acompanyat de poesies i cançons per amanir-ho millor!

Data de creació: 28/04/2016

Última actualització: 17/09/2018

Qui menja sopes se les pensa totes


 Sopa de carbassa
Sopa de carbassa
Cooper, Helen  
Barcelona : Joventut, 1998

Els tres protagonistes de la història són el Gat, l'Ànec i l'Esquirol. Cada un té una tasca per a cuinar la millor sopa de carbassa: el Gat talla la carbassa a trossos, l'Esquirol remena la sopa i l'Ànec té cura de posar la quantitat precisa de sal.

Un bon dia l'Ànec decideix que vol canviar els papers i que a partir d'ara, en comptes de posar la sal, remenarà la sopa. Ara bé, els seus companys no hi estan d'acord, així que s'organitza un bon guirigall. El resultat final no és l'esperat, però l'amistat i la convivència esdevenen molt més importants que una sopa de carbassa.

Una història basada en els valors de l'amistat, la cooperació i el respecte. I que té continuïtat amb els títols "Un polsim de pebre" i "Deliciosa!", de la mateixa autora, Helen Cooper

 Jo et curaré, va dir el petit ós
Jo et curaré, va dir el petit ós
Janosch  
Pontevedra : Kalandraka, 2015

Quan el petit Tigre es posa malalt, el petit Ós s'encarrega de cuidar-lo i, juntament amb la resta d'animals del bosc, l'acompanyen a l'hospital d'animals perquè el visiti el doctor granota i li trobi cura.  A casa, el petit Ós li ofereix totes les atencions i li prepara el menjar que més li agrada, brou amb patates i pastanagues del jardí, i gerds de postres.

 

És un títol més de les aventures del petit Ós i el petit Tigre de l'autor alemany Janosch, on l'amistat, l'amor i la companyonia són la base dels relats.

 

Torna a l'inici