Guies de lectura

Memphis

Memphis

Aquest mes a Capitals de la música seguim remuntant el curs del riu Mississipí fins a l'estat de Tennessee i la mítica ciutat de Memphis.

El bagatge musical de Memphis és francament impressionant: blues, gospel, rock and roll, soul… Multitud d'artistes es van criar o bé van començar les seves carreres aquí.

Visitarem les seus de les dues discogràfiques més importants, Sun Records i Stax Records, que des dels anys 50 fins ben entrats els 70 van jugar un paper bàsic en l'evolució de la música popular del seu país i d'arreu. Farem un tomb per Graceland, la mansió on va viure el Rei gran part de la seva vida, i tindrem accés a les llegendàries gravacions en què va participar l'any 56 sota el nom de Million Dollar Quartet, amb el Johnny Cash, el Jerry Lee Lewis i el Carl Perkins.

A més a més descobrirem l'estil blues de Memphis i també recuperarem algunes de les grans estrelles de la música negra dels 60, com l'Otis Redding o l'Aretha Franklin. Tot gràcies al fons de les Biblioteques de Badalona, i a través de la llista de reproducció que hem recopilat per l'ocasió, on podreu escoltar molts temes significatius sorgits a Memphis durant la seva època daurada. 

 

 

 

 

Data de creació: 19/05/2015

Data d'actualització: 24/01/2020

Mitjana (0 Vots)
Tornar