Guies de lectura

Manchester

Manchester

Sala Lesser Free Trade Hall, 4 de juny de 1976: els Sex Pistols surten a escena davant unes 50 persones. No sembla que vagi a ser la nit més memorable, però atenció! Els Pistols comencen a descarregar, i Manchester... explosiona! La ciutat mai tornarà a ser la mateixa. Entre els assistents aquella nit: Morrissey (The Smiths), Ian Curtis, Peter Hook i Bernard Sumner (Joy Division, New Order), Pete Shelly i Howard Devoto (Buzzcocks), Mark Smith (The Fall), Tony Wilson (Factory Records)...

Aquell concert serà l'embrió d'una revolució musical que sacsejarà el rock alternatiu de la dècada dels 80 i inicis dels 90, des de la base d'aquesta antiga ciutat industrial del Regne Unit. Amb el suport del club The Haçienda i del segell Factory Records, grups com Stones Roses, Oasis, James, Happy Mondays, Inspiral Carpets, Primal Scream, The Charlatans, Chemical Brothers i altres aniran moldejant un so i un estil que identificarà Manchester (des d'aleshores Madchester), una combinació irresistible de rock psicodèlic, indie i cultura rave.

Descobriu el so de Manchester a través del fons audiovisual de les Biblioteques de Badalona. I no us perdeu la playlist d'Spotify, a través del bloc Badabiblios.

 

 

Data de creació: 19/05/2015

Data d'actualització: 24/01/2020

Mitjana (0 Vots)
Tornar