Guies de lectura

Dieta mediterrània

Dieta mediterrània

La dieta mediterrània ha esdevingut un model alimentari sostenible i de qualitat. Des de fa segles els països mediterranis basen la seva alimentació en el consum de: verdures, llegums, fruites, peix i oli d'oliva com a greix essencial, alguns especialistes també inclouen el vi. Es valora tant la qualitat i varietat dels ingredients, com la senzilla forma de cuinar-los.
Les virtuts d'aquesta dieta han estat constatades científicament, i els beneficis derivats del seu consum moderat son destacables: eviten malalties cardiovasculars, alguns tipus de càncer i altres patologies.
Als països mediterranis de l'Àfrica del Nord i el Pròxim Orient la dieta varia degut a les prohibicions de les religions, Islam i Judaisme. Aquestes cuines han incorporat influències provinents de l'Àsia Central i de l'Índia, concretament espècies i condiments.
Va ser declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco l'any 2010.
 

Data de creació: 23/11/2011

Última actualització: 22/01/2015

Alimentació i salut

Autoria: Pla d'activitat Física Esport i Salut

Test en línia per comprovar si els propis hàbits alimentaris concorden amb la dieta mediterrània.

Revista digital de gastronomia mediterrània, amb receptes, recomanacions i notícies d'actualitat.

Fundació sense ànim de lucre de caràcter científic i cultural. Ofereix informació sobre la dieta mediterrània, aliments, vida saludable, activitats, notícies i enllaços.

Autoria: Generalitat de Catalunya

Recull de receptes saludables realitzat per departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Torna a l'inici