Guies de lectura

Còmic-art

Còmic-art

El còmic ha anat guanyant un lloc en la història de l'art, passant de ser un mer entreteniment a un nou mitjà de comunicació artístic amb una gran varietat de corrents estilístiques: còmic americà, manga, tebeo, historieta gràfica, etc.

Si estàs interessat en aquest món et proposem un recull de recursos sobre l'origen i la història del còmic, tècniques de dibuix, teories del llenguatge visual, la creació de narracions i moltes curiositats més del Novè art.

 També et pot interessar:

Data de creació: 11/11/2011

Última actualització: 22/01/2015

Tipologia

 Conan
Conan
Thomas, Roy  
Barcelona : Timun Mas, 2007

Un heroi s'alça sobre tots els altres al món de la fantasia. Conan, el saquejador del nord, les conquestes del qual i aventures vénen atrapant la imaginació d'escriptors, artistes i aficionats des de fa més de setanta anys. Ara, totes aquestes sagnants gestes, diabòlics enemics i enlluernadores heroïnes es reuneixen en una guia il·lustrada.

 El Arte de Sin City
El Arte de Sin City
Miller, Frank  
Barcelona : Norma, 2003

Miller va redefinir el gènere negre per al novè art amb un nou títol, Sin City, que es convertiria en la seva col·lecció emblemàtica. Més de deu anys després, ens ofereix una recopilació de les seves millors imatges, alhora que mostra el procés creatiu d'un món, d'una ciutat, d'una atmosfera, i d'uns personatges que ja han fet història al món del còmic.

 El Gran libro del manga
El Gran libro del manga
Hillyer, Ed  
Barcelona : Malsinet, 2007

En unes 500 pàgines s'han reunit gairebé una trentena d'històries, totes elles completes, de temàtica molt variada, des del drama realista fins a la fantasia i la ciència ficció més trepidant, passant per l'horror o la comèdia desenfrenada.

 El Libro de los desórdenes
El Libro de los desórdenes
Roto  
Barcelona : Mondadori, 2004

El Roto (Andrés Rábago) és un dels autors més importants del humorisme gràfic espanyol. En El llibre dels desordres gens escapa a la seva àcida ironia. En les seves vinyetes queda al descobert la part més fosca de quant ens envolta. Els seus dibuixos retraten tant als desposseïts com als poderosos.

 El Universo de Ibáñez
El Universo de Ibáñez
Guiral, Antoni  
Barcelona [etc.] : EdicionesB, 2009

Francisco Ibáñez és el creador de personatges com Mortadelo i Filemón, Rompetechos o el botons Sacarino. Però en la seva dilatada carrera, aquest autor ha donat vida a moltes altres criatures de paper. Aquest llibre recorda les sèries més importants de la seva trajectòria que han quedat en la memòria col·lectiva d'aquest país.

 Hal Foster
Hal Foster
Kane, Brian M.  
Barcelona : Planeta DeAgostini , cop. 2006

Aquest llibre és una eina imprescindible per conèixer la figura d'un dels mestres del còmic: Harold Rudolf Foster. Creador de Príncep Valent i il·lustrador de Tarzán d'Edgar Rice Burroughts, Foster va ser l'artífex d'un nou gènere en l'àmbit de les historietes conegut com a "tires d'aventures".

 Kafka
Kafka
Crumb, Robert , Mairowitz, David Zane  
Barcelona : La Cúpula, cop. 2010

Quasi un segle després de la seva mort, Franz Kafka continua sent un dels escriptor més moderns. Les seves novel·les i contes son d'una influència capital per a cada nova generació literària.

 La Casta de los metabarones
La Casta de los metabarones
Jodorowsky, Alejandro , Giménez, Juan  
Barcelona : Random House Mondadori, 2007

De la imaginació del polifacètic artista Alejandro Jodorowsky i il·lustrada pel mestre Juan Giménez, ens arriba la tràgica i dramàtica llegenda dels Metabarones. Aquesta sèrie ens mostra un món on la fantasia i la ciència ficció es barregen per construir l'escenari perfecte per a un èpic relat de parricidi, destinació, incest i sang, en la més pura tradició de les tragèdies gregues.

 La Dama de las nieves
La Dama de las nieves
Clamp (Grup artístic)  
Barcelona : Norma, 2004

Explica la llegenda que els viatgers que es perden en tempestes borrascoses es troben amb la dama de pèl negre i pell blanca. CLAMP ens explica, en una sèrie d'històries curtes, la seva particular visió del conte de la dama de les neus, un personatge popular que forma part del folklore de diversos països.

 La Educación de Hopey Glass
La Educación de Hopey Glass
Hernández, Jaime  
Barcelona : La Cúpula, cop. 2008

Maggie està gairebé absent en aquesta última recopilació de Love and Rockets ja que Jaime Hernandez se centra en Hopey, l'amiga de tota la vida de Maggie, i en el seu ex nuvi Ray.

 La Feria de los inmortales
La Feria de los inmortales
Bilal, Enki  
Barcelona : Norma, 2003

Primera part de la trilogia NIKOPOL, una obra creada en els anys 80 per Bilal, i que li va consagrar com un dels més importants autors del panorama europeu i mundial.

 Las Serpientes ciegas
Las Serpientes ciegas
Hernández Cava, Felipe , Seguí, Bartomeu  
Pontevedra : Bd Banda, 2008

Nova York, 1939. Algú acaba d'arribar a la ciutat seguint la pista a un home, Ben Koch, que va incomplir un pacte. Però Ben camina embarcat també en una recerca frenètica, la d'un individu anomenat Curtis Rusciano. Lluny d'allí, a Espanya, la guerra civil està ja perduda per als republicans, que es veuen impotents per perllongar-la fins que esclati una conflagració europea que modificarà el món.

 Pequeña Lulú
Pequeña Lulú
Taylhardat, Karim  
Madrid : Sinsentido, cop. 2007

Lleugera i tendra, independent. La petita Lulú no va trigar a transformar-se en icona. Sense ella, ni Dennis ni Calvin haguessin estat el que van ser després.

 Persépolis
Persépolis
Satrapi, Marjane  
Barcelona : Norma, 2007

Autobiografia de Marjane Satrapi , una dona iraniana nascuda a Teheran en 1969 en el si d'una família progressista. Però, a més del retrat de la vida de l'autora, també és el reflex de la revolució iraniana de 1979 que va donar lloc a un govern islàmic i de com ho van viure les famílies del país.

 V de vendetta
V de vendetta
Moore, Alan , Lloyd, David  
Barcelona : Planeta DeAgostini, 2005

Estem l'any 1997. Ha finalitzat la III Guerra Mundial. Anglaterra s'ha convertit en un estat feixista. En aquests temps de desesperació i foscor, apareix un misteriós individu que es fa cridar "V" i que ataca als interessos i agents de l'estat, creant el caos. Però, qui és "V"? Per què busca venjança?

Torna a l'inici