Guies de lectura

Les lectures del Club Petits 15

Les lectures del Club Petits 15

Com ja sabeu, a la Biblioteca fem clubs de lectura de diferents gèneres literaris i per a totes les edats. Un d’ells és el el Club Petits 15, adreçat a nens i nens de 8 a 9 anys.

Ara mateix encara no podem reprendre les sessions presencials però, si voleu, aquí teniu una petita guia amb les lectures que han anat fent per si voleu descobrir-los i, qui sap, apuntar-vos-hi més endavant. Si cliqueu al títol del llibre accedireu a més informació sobre l’obra, i si ho feu sobre el nom de l’autor, veure les obres que tenim a la Biblioteca.

 

Andersen, Hans ChristianTorrent, DaniLa petita sirena. Barcelona : Cal·lígraf, 2018.

“La petita sirena” és no només un dels contes més famosos de H C Andersen, sinó de tota la literatura universal. Però, realment coneixem aquesta història fosca i pertorbadora? La majoria de les versions que se n’han fet són adaptacions edulcorades, que resten potència a l’original amb la intenció de fer-la amable i apte per a un públic infantil. Nosaltres amb aquesta edició hem volgut fer el camí contrari i allunyar-nos d’una visió complaent.

 

 

Brown, PeterEl senyor tigre es torna salvatge. Algemesí : Andana, 2018.

Hi ha una ciutat en la qual tot és com ha de ser. Tots estan conformes i són molt educats. No obstant això, un dels seus habitants s’avorreix de ser sempre tan correcte, tan estirat, tan educat. Ens referim al senyor Tigre, qui desitjaria relaxar-se i divertir-se. Més encara: li agradaria tornar-salvatge. Així, un dia decideix fer les coses d’una altra manera.

En aquesta paradoxa de món animal els lectors podran detectar els perjudicis que poden tenir els del nostre voltant quan decidim sortir de la “normalitat” i fer les coses d’una forma diferent. Una història que ens convida a defensar els nostres drets i el respecte envers les nostres decisions.

 

Hernández Chambers, DanielDelicado, FedericoUn llarg viatge. Barcelona : Kalandraka, 2018.

Aquesta és la història de dos viatges que transcorren paral·lelament i s’entremesclen en unaobra plenade sensibilitat i delicadesa: unaocailasevacriaempreneneltrajectemigratoricapalesterres càlides del sud, mentre que una família que habita en un territori en guerra emprèn lafugida cap al nord. El relat d’ambdues aventures coincideix enplasmar el temordels joves viatgers enfront del desafiament, les inclemències meteorològiques que frenen el seu vol i els seus passos, la trobada amb altres grups ales respectives rutes de trànsit, l’escassetat d’aliments, els depredadors i les màfies, el descoratjament que brolla pel cansament en contraposició a la confiança i l’esperança que els adults intenten infondre. I per fi, reptemés gran: travessar el mar, el punt on ambdues trajectòries es creuen, amb un destí diferent.

 

Kuhlmann, TorbenEdison: Dos ratolins a la recerca d’un tresor. Barcelona: Juventud, 2018.

Motivat per una antiga història familiar, en Pau busca l’ajut  d’un  professor  de  la  Universitat dels  Ratolins per  inventar  un  aparell  capaç  de  submergir-se  fins  a les profunditats de l’oceà Atlàntic. Junts iniciaran un laboriós  procés  d’estudi  que  els  portarà  a  trobar  una arqueta  perduda  al  mar  amb  una  sorpresa  en  el  seu interior:  el  diari  d’un  avantpassat  d’en  Pau  que  el relacionarà amb un dels inventors més importants de la història. Com a les dues anteriors obres de la sèrie Ratolins Aventurers, Kuhlmann aconsegueix submergir el lector en un apassionant viatge entre la història i la fantasia. Al final del llibre trobem una breu biografia de Thomas Edison amb altres referències d’inventors que van contribuir a l’aparició de la primera bombeta

 

Rodríguez Suárez, MónicaNaszka. Lleida : Pagès, 2018.

La Karina viu a prop dels boscos siberians amb els seus pares i els seus dos germans, en Kiryl i l’Alina. La seva millor amiga és una gossa vella que anomenen Naszka. La Naszka i la Karina viuran unes aventures inoblidables als boscos de Sibèria, mostra de la lleialtat i l’amor que senten l’una per l’altra.

 

 

 

 

 

Sherringford, D. SMissió: Salvar la badia. Barcelona : La Galera, 2018.

Primera missió per als agents AlfaZeta! L’Anita Garbo, l’agent Alfa, convoca d’urgència els seus companys per entrar en acció, per fi! La badia de Saint Brendan està en perill; l’empresari J.J. Furtemberg hi vol construir un enorme complex turístic que podria acabar amb l’encant d’aquest bell paratge natural. Tot i que ell defensa que el complex serà en un «entorn ecològic», els agents AlfaZeta, encapçalats per Anita Garbo, s’encarregaran de descobrir quines són les seves veritables intencions.

Guia creada per:
  • Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Data de creació: 26/09/2020

Última actualització: 26/09/2020

Torna a l'inici