Guies de lectura

Aprèn i millora el teu nivell de català

Aprèn i millora el teu nivell de català

 

En aquesta guia que us presentem hi trobareu un munt de recursos per aprendre o millorar el vostre nivell de català.

Tant és si sou catalanoparlants, castellanoparlants, o parlants de qualsevol de les 300 llengües presents al nostre país. L’estiu i el periode de vacances pot ser un bon moment per començar, posar-se al dia o perfeccionar la llengua pròpia del país, ja sigui per motius de feina, d’estudis, com per conèixer i aprofundir en l’element principal i més definitori de la nostra cultura i formar-ne part.

Obres disponibles al nostre catàleg:

Diccionaris: diccionaris monolingües en català i bilingües en moltes altres llengües.

Gramàtiques: eina imprescindible per conèixer l’estructura de la llengua. També inclou gramàtiques comparades amb altres llengües.

 

 

Cursos: cursos de diferents nivells i adreçats a aprenents en general i en particular segons la llengua d’origen o la finalitat de l’estudi.

Preparació d’exàmens: llibres d’exercicis i exàmens per preparar-se proves de diferents nivells i especialitats. Nivell C, D, Català administratiu, etc.

Guies de conversa: per a aprenents que vulguin perdre la por.

 

Lectures adaptades: textos curts i adaptats segons els diversos nivells, per anar progressant i escoltant el mateix text amb el CD d’acompanyament.

Etimologia, fonètica, sintaxi, lèxic, etc: obres especialitzades d’aquestes disciplines. Per a experts.

 

Recursos en línia:

Consorci per a la Normalització Lingüística: web de l’ens públic encarregat del foment i l’ensenyament no reglat de la llengua. Serveis i recursos adreçats a particulars, empreses, administracions i catàleg de cursos en línia i presencials.

Voluntariat per la Llengua: iniciativa que té per objectiu fomentar l’aprenentatge oral i la possibilitat de practicar la llengua en situacions reals per part dels nous aprenents.

Parla.cat: curs virtual en diversos nivells.

Optimot, consultes lingüístiques: web on trobaràs resposta als teus dubtes en matèria de llengua.

 

Guia creada per:
  • Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Data de creació: 26/10/2020

Última actualització: 26/10/2020

Torna a l'inici