Guies de lectura

La sacsejada del coronavirus

La sacsejada del coronavirus

La pandèmia del coronavirus ha afectat tots els aspectes de la nostra vida, des de la forma de relacionar-nos, la nostra feina fins a la nostra visió del futur i de les seves diverses seguretats. Evidentment, també ha afectat totes les societats del món, provocant una aturada amb múltiples conseqüències econòmiques i socials que tot just entreveiem i que s’afegeixen a les que ja s’intuïen fruit de la globalització i la robotització creixent. A tot això hem d’ajuntar-hi les tensions que provoca dins de cada país pel que fa a les polítiques a seguir per garantir la salut i evitar la crisi econòmica i entre diferents països, sobretot les geopolítiques entre la Xina i els EUA, etc.

Per mirar de mostrar-vos el ventall de llibres que disposem sobre aquests temes, hem fet aquesta guia on hi enllacem diverses cerques al catàleg Aladí perquè vosaltres mateixos trieu i remeneu i, si cal, aprofundiu i feu les vostres cerques encara més adaptades al que busqueu.

Per veure els documents cliqueu als títols de les seccions.

Epidèmies: aquí hi trobareu llibres que expliquen diverses epidèmies de malalties infeccioses que han afectat des de sempre la humanitat, com s’hi ha lluitat, els remeis, etc.

 

 

Salut pública: quin sistema sanitari tenim? Es podria haver estat més ben preparat? Aquí hi trobareu llibres on s’explica la situació del nostre sistema sanitari i possibles causes de les tensions que pateix.

 

 

La crisi del 2008: com es va produir i afrontar la crisi econòmica del 2008? Aquí hi trobareu llibres sobre la crisi i les polítiques dutes a terme, creiem que poden ser útils de cara a la crisi que tot just ha començat.

Capitalisme i crisi econòmica del 2008

Espanya i la crisi del 2008

 

 

Models econòmics alternatius:  quines alternatives hi ha per assolir un desenvolupament sostenible? Què hem de fer per evitar els efectes perjudicials pel medi ambient I per revertir les desigualtats socials?

 

 

Geopolítica actual: una aproximació al joc geoestratègic de les potències mundials que la pandèmia ha sacsejat.

 

Us deixem amb el documental de Sense ficció titulat Reiniciar el món, on s’explica part de l’impacte que ha tingut el Coronavirus en les nostres vides.

Guia creada per:
  • Castelldefels. Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado

Data de creació: 26/09/2020

Última actualització: 26/09/2020

Torna a l'inici