Guies de lectura

Festes Nadalenques

Festes Nadalenques

Una època farcida de costums i tradicions, teixides al llarg de centenars d'anys, i molt esperada pels infants.

Més enllà de les connotacions religioses, les festes Nadalenques són dates celebrades en família, gairebé sempre al voltant d'una taula amb menjar, i amb l'emoció a flor de pell dels més menuts que esperen amb ànsia la nit més màgica de l'any.

T'hem preparat una tria de documents que et mostraran els orígens d'aquestes dates i tot allò que es fa o s'hi pot fer. Tant des del punt de vista de les tradicions, pessebre, tió, arbre de Nadal, Reis, etc., com des de la vessant més pràctica, decoració, gastronomia, etc.

També hem seleccionat pel·lícules i música per als més grans i petits de la casa.

Gaudeix-la!

Data de creació: 11/12/2014

Última actualització: 30/11/2022

Nadales, música de Nadal


 Christmas with Louis Armstrong and friends
Christmas with Louis Armstrong and friends
[Barcelona] : Blue Moon, p. 2002

Recull de Nadales a ritme de jazz.  Armstrong amb els seus amics. Hi podem trobar  una selecció  on hi ha en Frank Sinatra,  Ella Fitzgerald, Bing Crosby,  Dinah Washington... Cançons segur que tots coneixem que ens poden recordar pel·lícules americanes,  concerts  i emocions.

 El Nostre Nadal :
El Nostre Nadal :
Barcelona : Abadia de Montserrat, 2013

Aquesta obra conté un llibre on hi trobem imatges dels vitralls i dibuixos més rellevants del Monestir. Un CD on podrem escoltar les Nadales interpretades per aquest extraordinari cor de veus blanques de l'Escolania de Montserrat. Aquest cor de nois és un dels més antics d'Europa. Des del segle XIV hi ha documents que testimonien l'existència d'una escolania a  Montserrat.

 Altres cançons de nadal
Altres cançons de nadal
Girona : Música Global, DL 2000

En aquest CD editat l'any 2000 hi podem trobar cançons dedicades al Nadal gairebé totes inèdites. Hi trobem cançons dels Gossos, de l'Adrià Puntí, d'en Josep Thió,  d' en Pep Poblet entre altres.

 Caga tió
Caga tió
Giménez, Toni  
Barcelona : Musiquetes, cop. 2009

Cançons de Nadal recopilades pel Toni Giménez.

 Nadales
Nadales
Mainasons  
[S.l.] : Mainasons, cop. 2015
 Cantem aquest Nadal
Cantem aquest Nadal
Orfeó Català. , Orfeó Català. , Orfeó Català.  
Sabadell : Ars Harmònica, DL 2002

Les Nadales és la tradició musical més coneguda en el nostre país. Escoltem nadales en  concerts, en els mitjans de comunicació, pels carrers i tots en cantem en les trobades familiars. L'Orfeó català cada any fa el seu concert de Sant Esteve al Palau de la Música, en aquest CD hi trobeu una petita mostra.

Torna a l'inici