Guies de lectura

Guia de lectura de Nadal

Guia de lectura de Nadal

Una època farcida de costums i tradicions, teixides al llarg de centenars d'anys, i molt esperada pels infants.

Més enllà de les connotacions religioses, les festes Nadalenques són dates que celebrem en família, gairebé sempre al voltant d'una taula amb menjar, i amb l'emoció a flor de pell dels més menuts que esperen amb ànsia la nit més màgica de l'any.

Us hem preparat una tria de documents que us mostraran els orígens d'aquestes dates tan senyalades i tot allò que es fa o s'hi pot fer. Tant des del punt de vista de les tradicions, pessebre, tió, arbre de Nadal, Reis, etc., com des de la vessant més pràctica, decoració, gastronomia, etc.

També hem seleccionat pel·lícules i música pels grans i els petits de la casa.

Esperem que la gaudiu!

Data de creació: 11/12/2014

Data d'actualització: 13/12/2019

Mitjana (1 Vot)

Cuina de Nadal

 La Cuina de Nadal :
La Cuina de Nadal :
Barcelona: Edicions 62, 2013

Aquí hi trobarem un ampli ventall de cuiners de gran prestigi que ens aporten els seus millors plats per celebrar les festes de nadal. Entre d'altres: Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Santi Santamaria, Joan Roca…

 La Cuina de Nadal
La Cuina de Nadal
Guirado, Manel  
Barcelona: Ara Llibres, 2013

Una joia il·lustrada per fer del nostre Nadal una festa exquisida. Amb les receptes més tradicionals i amb recomanacions i propostes agosarades. Un regal per als sentits i per al paladar.

 Les Amanides de Nadal
Les Amanides de Nadal
Salat, Maria  
Barcelona : Grup 62, 2006

Encara que d'entrada ens pugui semblar que les amanides tenen poc a veure amb les festes de nadal, l'autora ens demostra que hi ha moltes opcions perquè una amanida pugui formar part sense cap mena de complex d'un bon primer plat qualsevol dia de festa.

 El Petit llibre de la cuina de Nadal
El Petit llibre de la cuina de Nadal
Sousa, Manel  
Barcelona : Comanegra, 2018

A més de les receptes festives escollides per celebrar el Nadal; també pots trobar les recomanacions i els consells que  t'ajudaran a organitzar uns àpats perfectes.

NOVA INCORPORACIÓ

Tornar