Guies de lectura

Alzheimer: la malaltia de l'oblit

Alzheimer: la malaltia de l'oblit

Amb motiu de l'Any Internacional de l'Alzheimer, volem fer una aproximació a les malalties mentals amb especial menció a l'Alzheimer. Des del malalt, la família i les investigacions que es duen a terme per conèixer millor aquesta malaltia. A més un recull de novel·les i pel·lícules sobre el tema.

 També et pot interessar:

Data de creació: 26/07/2011

Última actualització: 22/01/2015

Famílies


 Alzheimer
Alzheimer
Fernández-Merino, Vicente  
Madrid : Edaf, 2000

Aquest llibre, escrit per un especialista, ofereix una mà amistosa i tranquil·litzadora al lector aclaparat per l'angoixa d'un diagnòstic i per l'esforç físic i psicològic que representa cuidar a qui pateix aquesta malaltia.

 Cuidem els que cuiden
Cuidem els que cuiden
[Barcelona] : Creu Roja Espanyola , 2006

Eina didàctica per a famílies cuidadores, que es complementa amb les tres guies editades. Conté informació diversa sobre les tasques de cura i atenció de persones amb dependència.

 Cómo entender, actuar y resolver los trastornos de conducta de su familiar
Cómo entender, actuar y resolver los trastornos de conducta de su familiar
Casquero Ruiz, Rafael  
Madrid : Meditor, cop. 2003

Al llarg de la malaltia d'Alzheimer, es manifesten alteracions en el comportament de les persones afectades. És en la segona fase quan es presenten de forma evident la majoria d'aquests alteracions: el seu familiar repeteix paraules i preguntes, va i ve contínuament, camina i es perd, vol sortir de casa a la nit, no li reconeix...

 El Cuidador
El Cuidador
Alterra, Aaron  
Barcelona [etc.] : Paidós, cop. 2001

Quan li van diagnosticar la malaltia d'Alzheimer, l'esposa d'Aaron Alterra era una dona de vuitanta anys, activa i vital, que estava preparant-se per donar un concert de violoncel. El diagnòstic va confirmar el que ell ja sospitava.

 El Día de 36 horas
El Día de 36 horas
Mace, Nancy L.  
Barcelona [etc.] : Paidós, cop. 2004

La "bíblia" per als familiars que cuiden a persones que sofreixen la malaltia d'alzheimer.

 La Enfermedad de Alzheimer
La Enfermedad de Alzheimer
Molloy, William  
Barcelona [etc.] : Paidós, cop. 2002

El diagnòstic de la malaltia d'alzheimer suposa l'inici d'un dolorós camí tant per als pacients com para els seus amics i familiars. Aquest llibre constitueix un recurs de valor inestimable per afrontar la confusió i l'angoixa que provoca aquesta malaltia.

 Les Emocions i la salut
Les Emocions i la salut
Lleida : Pagès , 2007

Pot actuar el pensament sobre el cos? La tradició budista diu que sí. Un grup de científics analitzen, juntament amb representants de la meditació budista, conceptes com la salut, les emocions, la medicina, la compassió..., així com els diferents punts de contacte entre el cos, el pensament i l'esperit.

 Los Niños y la enfermedad de Alzheimer
Los Niños y la enfermedad de Alzheimer
Goñi Imízcoz, Miguel  
Barcelona : Prous Science, [2007]

Narra la història de Ramón, un avi que comença a tenir els primers símptomes de la malaltia i del seu nét, Julio, que conviurà amb ell uns dies en l'època estival.

 Manual del cuidador de enfermos de Alzheimer
Manual del cuidador de enfermos de Alzheimer
Sevilla : MAD, 2004

Quan una persona rep la notícia que pateix la malaltia d'Alzheimer, la seva família creu, en un primer moment, que tot ha acabat i que alguna cosa insuperable acaba de succeir en les seves vides.

 Quan l'àvia no sap ni com es diu
Quan l'àvia no sap ni com es diu
Coll, M. Rosa  
Barcelona : Claret, 2000

No és fàcil viure amb l'Alzheimer dins de casa. És segur que la seva arribada farà canviar moltes coses. Però el sentit d'aquest canvi és un imprevist: pot ser o la gran desgràcia o la gran oportunitat.

 Vivir con... la enfermedad de Alzheimer
Vivir con... la enfermedad de Alzheimer
Selmes, Jacques  
Madrid : Meditor, cop. 2005

Guia pràctica per als cuidadors, els familiars i per a totes aquelles persones properes a algun malalt d'alzheimer, o qualsevol altre demència.

Torna a l'inici