Guies de lectura

Osona amb la Salut Mental

Osona amb la Salut Mental

El dia 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. A la nostra comarca, Osonament, lidera el projecte Osona amb la Salut Mental amb la finalitat d’apropar aquesta problemàtica a la societat i sensibilitzar la població sobre aquest tema. Les biblioteques d’Osona contribuïm amb diferents activitats entre les quals hi ha l’elaboració d’una guia de lectura.

Guia creada per:
  • Vic. Biblioteca Pilarin Bayés

Data de creació: 06/08/2018

Última actualització: 28/11/2020

INFANTIL: EL DOL I LA MORT


 El pato y la muerte
El pato y la muerte
Erlbruch, Wolf  
Albolote: Fiore, 2007

La mort ens acompanya des del moment en què naixem i parlar-ne amb els nens no sempre és fàcil. En aquest llibre trobareu una resposta senzilla per a una gran certesa.

 El sembrador d'estrelles
El sembrador d'estrelles
Hoyo, Rodolfo del  
Barcelona: Mosaics Llibres, 2017

En Tià perd el pare i des d’aquell moment deixa de parlar. Però, un bon dia li regalen una llavor màgica. Quan la plantes i floreix pots demanar un desig i aquest es fa realitat. El temps d’espera és un cant a la vida i a la superació del dol.

 La bellesa del final
La bellesa del final
Colella, Alfredo , González, Jorge , González, Jorge  
Barcelona: Abuenpaso, 2020

Un dia la tortuga Nina decideix descobrir què és el final. Perquè a ella li agrada entendre les coses. Després d’avançar a poc a poc i parlar amb tothom arriba a aquesta conclusió: encara que les coses acabin, tot i així hi pot haver bellesa en el final.

 La gota d'aigua : segons Raimon Panikker
La gota d'aigua : segons Raimon Panikker
Castel-Branco, Inês , Panikkar, Raimon, , Panikkar, Raimon,  
Barcelona: Akiara books, 2018

Segons el filòsof Raimon Panikkar, la gota d’aigua, símbol de vida, ens explica també la mort. Una metàfora senzilla per ajudar a entendre la mort i la vida. Ens diu que la mort és com l’instant en què una gota d’aigua cau al mar. Què passa amb la gota d’aigua? I amb l’aigua de la gota?

 Parco
Parco
Nogués, Àlex , Nieto Guridi, Raúl , Nieto Guridi, Raúl  
Barcelona: Akiara, 2018

"Descansi en pau!", van dir tots. Aleshores, per què el món seguia girant? Per en Parco tot havia acabat, però es va aixecar de la tomba i va anar al poble. Allà hi va fer un descobriment molt important.

 Si el món sencer fos ...
Si el món sencer fos ...
Coelho, Joseph , Colpoys, Allison , Colpoys, Allison  
Barcelona: Astronave, 2019

Una història tendra de l’amor que hi ha entre un avi i una neta més enllà de la vida.  Un àlbum il·lustrat que us captivarà i us ajudarà a acompanyar els nens en la pèrdua d’un ésser molt estimat amb optimisme.

Torna a l'inici