Guies de lectura

Osona amb la Salut Mental

Osona amb la Salut Mental

El dia 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. A la nostra comarca, Osonament, lidera el projecte Osona amb la Salut Mental amb la finalitat d’apropar aquesta problemàtica a la societat i sensibilitzar la població sobre aquest tema. Les biblioteques d’Osona contribuïm amb diferents activitats entre les quals hi ha l’elaboració d’una guia de lectura.

Guia creada per:
  • Vic. Biblioteca Pilarin Bayés

Data de creació: 06/08/2018

Última actualització: 28/11/2020

CÒMIC


 El Nao de Brown
El Nao de Brown
Dillon, Glyn  
Barcelona: Norma, 2013

Aquest llibre és considerat una de les grans novel·les gràfiques dels últims temps. El protagonista pateix un trastorn obsessiu compulsiu i amb les seves vivències ens farà explorar la por, l’amor i el sentit de la nostra existència.

 El Viaje de Jan
El Viaje de Jan
Abadia, Ximo  
Madrid: Diábolo, 2011

En Jan és un nen discapacitat que té un amic invisible, un conill agorafòbic i una caseta en un arbre. Aquesta història sobre l’amistat, l’amor a la vida i el creixement personal t’emocionarà.

 El Viaje juntos: una historia conmovedora de hermanos y autismo
El Viaje juntos: una historia conmovedora de hermanos y autismo
Karasik, Judy , Karasik, Paul , Karasik, Paul  
Barcelona: Ediciones B, 2009

La història d’una família diferent, amb un germà autista narrada pels dos autors, els gemans Karasik. Un s’encarrega de la part escrita i l’altre de la gràfica.

 Gorda
Gorda
Anno, Moyoco  
Rasquera: Ponent Mon, 2017

La Noko s’amaga sota una capa de dona forta. Per a ella guanyar una mica de pes és perdre una mica de felicitat iintegritat laboral. Una lluita entre una societat altiva i la pròpia confiança i amor propi.

 Homo
Homo
Piqueras Fisk, Daniel  
Madrid: Narval, 2017

El domini del foc va portar molts canvis per a la humanitat. Entre altres la llum va entrar dins de casa aclarint les pors imaginàries i els sorolls estranys.

 Lucille
Lucille
Debeurme, Ludovic  
Barcelona: Norma, 2007

Lucille és una adolescent amb problemes d’anorèxia i baixa autoestima que fa difícil la relació amb altres persones. El primer amor canviarà a la seva vida.

 María fa 20 anys
María fa 20 anys
Gallardo, María , Gallardo, Miguel , Gallardo, Miguel  
Barberà del Vallès: Bridge, 2016

L’autor continua descrivint la vida de la seva filla Maria, ja ha crescut i és una noia de vint anys. Narra les vacances en família i una societat que no sap encaixar que tots som diferents.

 Yo, gorda
Yo, gorda
Bosch, Meritxell  
Barcelona: La Cúpula, 2017

Un còmic basat en fets reals. La falta d’autoestima i els molts problemes emocionals conduiran a la protagonista a desenvolupar bulímia. La història, com diu la seva autora, comença malament però acaba bé.

Torna a l'inici