Guies de lectura

Osona amb la Salut Mental

Osona amb la Salut Mental

El dia 10 d’octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental. A la nostra comarca, Osonament, lidera el projecte Osona amb la Salut Mental amb la finalitat d’apropar aquesta problemàtica a la societat i sensibilitzar la població sobre aquest tema. Les biblioteques d’Osona contribuïm amb diferents activitats entre les quals hi ha l’elaboració d’una guia de lectura.

Guia creada per:
  • Vic. Biblioteca Pilarin Bayés

Data de creació: 06/08/2018

Última actualització: 28/11/2020

DVD


 Alguien voló sobre el nido del cuco
Alguien voló sobre el nido del cuco
Nicholson, Jack , Fletcher, Louise , Redfield, William , Forman, Milos,  
Warner Bros, 2005

En Randle McMurphy condemnat a presó acaba internat en un hospital psiquiàtric. La vida allà dins és molt disciplinada i el protagonista és un esperit lliure i viu a contracorrent. Els petits desordres del dia a dia acabaran en una petita guerra entre els pacients i el personal del centre.

 El Faro de las orcas
El Faro de las orcas
Olivares, Gerardo , Verdú, Maribel , Furriel, Joaquín , Rapalini, Joaquín  
Barcelona: Cameo, 2017

La Lola viatja fins a la Patagònia Argentina per estar prop de les balenes. El seu fill autista, en Tristan, ha desenvolupat una empatia especial amb aquests cetacis. Allà coneixeran en Beto, el guarda del parc. Aquest viatge canviarà la relació  de tots els personatges.

 Forrest Gump
Forrest Gump
Zemeckis, Robert , Hanks, Tom , Wright, Robin , Sinise, Gary  
Madrid: Paramount, 2008

Forrest Gump és un nen especial, però gràcies a la seva perseverança i bon cor serà protagonista d’alguns aconteixements importants a nivell de país. Però ell sempre té al cap la seva enamorada Jenny. Una història que no et deixarà indiferent.

 Mejor... imposible
Mejor... imposible
Nicholson, Jack , Hunt, Helen , Kinnear, Greg , Brooks, James L.  
Madrid: Sony, 2005

Melvin Udall, el nostre protagonista, té un trastorn obsessiu compulsiu que li ha fet un caràcter desagradable i desagraït per a tots els que viuen al seu voltant. Però en un moment de la seva vida s’ha de fer càrreg d’un gos. Aquesta mascota endolcirà mica a mica el seu caràcter.

 Mi nombre es Khan
Mi nombre es Khan
Johar, Karan , Harper, Shane , Khan, Shah Rukh , Kajol  
Madrid: Twentieth Fox Century, 2010

El nostre protagonista, Rizwan és nascut a Bombay i de religió musulmana. Pateix la síndrome d’Asperger. De gran s’enamora d’una mare soltera indú que viu a St. Francisco. Es detingut com a sospitós dels atemptats de l’11-S. Amb l’ajuda d’una terapeuta anirà superant els traumes. Però l’intent de reunir-se amb Barack Obama és l’única esperança per a demostrar la seva innocència.

 Monos como Becky
Monos como Becky
Jordá, Joaquín  
Barcelona: Cameo, 2011

Egas Moniz, neuròleg portuguès, va a un congrés de psicologia a Londres on el dr. Fulton, un biòleg americà, presenta la Becky, un ximpanzé encantador. Però per a sorpresa de tots, el biòleg projecta una pel·lícula on es veu el mateix animal com a una bèstia molt agressiva.

 Múltiple
Múltiple
Shyamalan, M. Night , MacAvoy, James , Taylor-Joy, Anya , Buckley, Betty  
Madrid: Universal, 2017

En Kevin està convençut que té 23 personalitats diferents, això és el que tracta d’explicar a la seva psiquiatra. Però encara queda una personalitat amagada per descobrir.  Un fet poc usual el portarà a una lluita per sobreviure contra totes les personalitats juntes.

 Sueño de una noche de invierno
Sueño de una noche de invierno
Paskaljevic, Goran , Ristovski, Lazar , Zalica, Jasna , Mitic, Jovana  
Barcelona: Cameo, 2005

Sèrbia hivern del 2004. En Lazar torna a casa després de deu anys. Ha recuperat la llibertat i és un home diferent. Però la casa està ocupada per una dona i la seva filla que han fugit de Bòsnia. La nena és autista i ell no gosa fer-les fora. Decideixen començar una vida junts on tots tres es sentiran cada vegada més identificats els uns amb els altres.

Torna a l'inici