Guies de lectura

Alexandre Dumas en 5 novel·les

Alexandre Dumas en 5 novel·les

Villers-Cotterêts, Aisne, conegut com a Alexandre Dumas (1802 – 1870), va ser un novel·lista i autor dramàtic francès. De formació autodidacta, va ser un dels autors més famosos de la França del segle XIX i va acabar convertint-se en un clàssic de la literatura gràcies a les seves obres. Tot i que va escriure més de 100 novel·les i 25 drames destaquen cinc novel·les d'aventures.

Més informació:

Alexandre Dumas a les biblioteques  
Alexandre Dumas a Biblio Digital
Novel·les d’aventures

Data de creació: 24/07/2018

Última actualització: 24/07/2023

Seccions de la guia

Novel·les


 El Comte de Montecristo
El Comte de Montecristo
Dumas, Alexandre,  
Barcelona : La Magrana, 2007

Quan Edmond Dantès va arribar al port de Marsella, la vida li somreia: estava a punt de ser nomenat capità del vaixell Le Pharaon i estava promès amb la bella Mercedes. Però una terrible conspiració va posar fi a un futur prometedor. Després de passar molts anys tancat a la presó del castell de l'illa d'If, Dantès va renéixer en la persona del comte de Montecristo per portar a terme una terrible venjança.

 El Hombre de la máscara de hierro
El Hombre de la máscara de hierro
Dumas, Alexandre,  
[Castro Urdiales] : Libervox, [2011]

L'última aventura dels tres mosqueters. Els veterans mosqueters Aramis i Portos, tramen un pla per enderrocar al inepte i corrupte Rei Lluís XIV i posar al seu lloc al seu germà bessó Felip, qui es troba injustament empresonat dins el castell de la Bastilla. Els tres mosqueters i Dartañan es troben al centre d'un conflicte que no només posa en joc la seva amistat de tota la vida, sinó també el tron de França.

 Els Germans corsos: novel·la
Els Germans corsos: novel·la
Dumas, Alexandre,  
Palma : Documenta Balear, 2017

Mentre viatja per Còrsega, la primavera del 1841, Alexandre Dumas fa coneixença amb la família Franchi, els dos germans bessons de la qual, Lucien i Louis, mantenen un estrany enllaç: fins i tot allunyats, poden sentir físicament les emocions i els dolors de l’altre. Després d’haver estat iniciat per Lucien en les tradicions corses, Dumas torna a París, on fa la coneixença de Louis, que hi estudia dret. Volent reconfortar el jove, que travessa una crisi sentimental, el convida a un sopar. Louis accepta, perquè sap que la dona que estima en secret hi anirà. Però el sopar surt malament...

 Els Tres mosqueters
Els Tres mosqueters
Dumas, Alexandre,  
Barcelona : La Magrana, 1998

El jove D'Artagnan arriba a París disposat a viure mil i una aventures. La seva amistat amb els tres mosqueters més famosos de França, Porthos, Athos i Aramis, l'ajudarà a dur a terme la missió que li encomana l'assistenta de la reina. Una missió plena de perills i de traïcions on hauran de de lluitar contra els homes del cardenal Richelieu i la seva agent secreta, la malvada Milady.

 La Tulipa negra
La Tulipa negra
Dumas, Alexandre,  
València : Tres i Quatre, cop. 2006

Els germans De Witt, protegits del gran rei Lluís de França, troben la mort a mans de la embogida població de l'Haia, que els creu culpables de conspiració. Però abans de morir deixen al seu fillol Cornelius uns comprometedors documents que el portaran a la presó. Allà, en companyia de la jove Rosa, maldarà en aconseguir allò que més desitja en el món: el bulb de la tulipa negra.

Torna a l'inici