Guies de lectura

Cinema i món laboral

Cinema i món laboral

Per trobar els orígens de la relació entre el cinema i el món laboral ens hem de remuntar a l'any 1895 a la primera pel·lícula muda que es va projectar comercialment amb públic. ‘La sortie des usines Lumière' (La sortida dels obrers de la fàbrica), dirigida pels germans Lumière, donava el tret de sortida a la temàtica de l'univers laboral que sempre ha estat molt present en el setè art.

També et pot interessar:

Dones treballadores al cinema

Data de creació: 07/03/2019

Última actualització: 19/02/2020

La veu del seu amo


 Casual day
Casual day
Lemcke, Max , Diego, Juan , Tosar, Luis , Ríos, Javier  
Madrid : Buena Vista, DL 2008

El 'Casual Day' és una pràctica comuna copiada de les empreses nord-americanes. Cada divendres s'anima als empleats a canviar el vestit jaqueta per una roba més informal. Altres empreses practiquen el 'Casual Day' d'una manera diferent: viatgen al camp i celebren diverses activitats que fomentin les relacions personals i redueixin l'estrès. Rodrigo s'ha ficat en una situació compromesa. El pare de la seva nòvia Inés, José Antonio, li ha aconseguit un lloc important en la seva empresa perquè vol que sigui el seu futur substitut. Se sent atrapat i li agradaria dir que no a aquest treball, a José Antonio, a Inés i al 'Casual Day'. El que en un principi havia de ser un senzill cap de setmana al camp acabarà per decidir la resta de la seva vida.

 El Jefe de todo esto
El Jefe de todo esto
Trier, Lars von , Albinus, Jens , Gantzler, Peter , Thor, Fridrik  
Barcelona : Cameo, cop. 2007

El propietari d’una empresa decideix vendre-la. El problema és que quan la va fundar es va inventar un cap superior que era el que prenia les decisions impopulars, per resguardar-se darrere d’ell. Ara necessita presentar-lo en persona als compradors, i per això haurà de contractar un actor a l’atur que es faci passar pel “cap de tot això”.

Disponible a eFilm

 El Salario del miedo
El Salario del miedo
Clouzot, Henri-Georges, , Montand, Yves, , Vanel, Charles,  
Barcelona : Filmax, DL 2005

La tensió entre quatre treballadors d’una companyia petrolífera esclatarà durant un perillós viatge en el qual transporten nitroglicerina.

Disponible a Efilm

 La Cuestión humana
La Cuestión humana
Klotz, Nicolas , Amalric, Mathieu , Scob, Edith , Castel, Lou  
Barcelona : Prodimag [etc.], cop. 2009

Simon és psicòleg i treballa al departament de recursos humans de l'empresa Farb. Un dels seus caps, Karl Rose, li demana que avaluï psicològicament Mathias Just, un altre dels seus superiors. Simon tracta de ser objectiu encara que Mathias Just té massa fantasmes al cap.

 Recursos humanos
Recursos humanos
Pins, Arthur de  
Madrid : Dibbuks, cop. 2011

Frank és un jove de 22 anys, estudiant d'empresarials, que torna a casa per treballar com a becari a la mateixa empresa en què el seu pare porta molts anys treballant com obrer. Després de ser assignat al departament de recursos humans, Frank descobreix que s'està preparant una reestructuració de la plantilla.

Disponible a eFilm

 Up in the air
Up in the air
Reitman, Jason , Clooney, George , Farmiga, Vera , Kendrick, Anna  
Madrid : Paramount, cop. 2010

Ryan Bingham, un expert en acomiadar gent contractat per moltes empreses per reduir personal, viatja per tot el país amb una maleta acumulant punts a tots els programes de fidelització de viatgers que existeixen. Quan se sent atret per una atractiva companya de viatge una altra viatgera recalcitrant, el cap de Ryan amenaça amb lligar-li a un despatx amb un lloc de treball fix. Ryan comença a meditar sobre el que significaria tenir una llar de debò.

Disponible a eFilm

Torna a l'inici