Guies de lectura

Coneguem Espriu - Guia de recursos d'informació

Coneguem Espriu - Guia de recursos d'informació

Dins el marc de la commemoració del centenari del naixement del poeta i escriptor Salvador Espriu, l'Oficina de l'any Espriu ha publicat Coneguem Espriu: guia de recursos d'informació, un nou document informatiu sobre l'autor. La guia ha estat elaborada per la Biblioteca P.Fidel Fita d'Arenys de Mar i el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu per encàrrec de l'Oficina de l'Any Espriu, i ha comptat amb la col·laboració de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

La publicació és el resultat de mesos de recerca i recuperació d'informació sobre l'autor per tal de poder cobrir informativament totes les vessants de la seva vida i obra literària. Així, en el seu interior s'hi pot trobar tota la bibliografia cabdal de l'escriptor i sobre l'escriptor publicada fins al moment. Per a la seva elaboració s'han tingut en consideració les edicions més recents dels documents i només n'han quedat excloses les obres completes, a excepció de les edicions crítiques, les antologies que no han estat publicades recentment i els buidats d'articles de publicacions periòdiques, monografies i audiovisuals.

L'estructura de la guia està configurada en onze blocs temàtics que comprenen els epistolaris publicats, la poesia, prosa i teatre, les obres destinades a infants i a l'art, els mites (Sinera, Lavínia, Sepharad), les traduccions, les musicacions de la seva obra, els itineraris culturals creats a l'entorn dels seus textos, les obres d'altres autors sobre Espriu i els enllaços més destacables en l'entorn multimèdia i la xarxa Internet. A més a més, s'hi poden trobar també uns apunts sobre la seva biografia, una compilació dels premis i distincions que va rebre en vida, i la informació de servei relacionada amb les Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona.

El document es pot consultar virtualment al portal web de l'Any Espriu, on també s'en pot fer una impressió i reproducció gratuïta del mateix.

Aquesta ha estat una de les iniciatives centrals de la commemoració literària que l'autor està rebent aquest 2013. El poble d'Arenys de Mar -Sinera-, epicentre de la narrativa espriuana i co-capital de l'Any Espriu juntament amb Barcelona, ha estat i serà l'escenari dels actes centrals de la commemoració literària d'enguany.

Data de creació: 08/05/2013

Última actualització: 22/01/2015

Torna a l'inici