Guies de lectura

Bruno Mars

Bruno Mars

Peter Gener Hernández Jr, nom real de Bruno Mars, va néixer l’any 1985 a l’illa de Hawaii (Estats Units). Fill del gran percussionista llatí de Brooklyn Peter Hernandez i de la desapareguda cantant de soul Bernadette "Bernie" San Pedro Hernandez amb tan sols quatre anys ja versionava èxits de doo-wop, clàssics de la Motown i imitava a Elvis Presley, Michael Jackson, The Isley Brothers i The Temptacions.

El cantant hawaià que també és compositor, productor musical, instrumentista, coreògraf i actor de doblatge, abans de començar la carrera en solitari es va consolidar com a productor musical d’artistes com Flo Rida, Alexandra Burke, Travis McCoy, Adam Levine, Brandy i Sean Kingston entre d'altres.

Amb un estil únic que combina diversos estils com el pop, el reggae, el rock, el funk, el hip hop i el "motown", tot el toca el músic es transforma en èxit i supervendes a l'instant ja siguin cançons ballables o romàntiques i ensucrades.

La llista de premis rebuts amb poc més de set anys de carrera és remarcable: més de 10 premis Grammy i més de 60 reconeixements com 3 premis Brit Awards o 7 premis MTV Awards.

La seva discografia compta amb tres treballs discogràfics d’estudi. L’any 2010 va publicar l’àlbum debut "Doo-Wops & Hooligans". El Primer senzill "Just the Way You Are" va arribar al número 1 de la llista Billboard Hot 100. El seguiren el segon treball "Unorthodox Jukebox" de l’any 2012 i el més recent de l’any 2016 "24k magic" .

 

Acabem aquest petit recorregut musical amb el vídeo de la participació de Bruno Mars al “Carpool Karaoke” del programa “The Late Late Show with James Corden” de la cadena CBS.

Que soni la música!

 

Data de creació: 07/04/2017

Última actualització: 30/01/2018

Seccions de la guia

Discografia


 Doo-wops & hooligans
Doo-wops & hooligans
Mars, Bruno  
United States : Elektra, p. 2010
 Unorthodox jukebox
Unorthodox jukebox
Mars, Bruno  
New York : Atlantic, p. 2012
 XXIVK magic
XXIVK magic
Mars, Bruno  
New York : Atlantic, p. 2016
Torna a l'inici