Fons especials

Gènere Negre

El principal centre d'interès de la biblioteca és el de gènere negre i policíac, està situat a la segona planta de la biblioteca. El fons està format pels materials següents:

  • Novel·les. La novel·la policíaca clàssica, la novel·la negra, les novel·les d'espionatge, les dames del crim, el thriller, el néo-polar, la novel·la policíaca històrica, la novel·la policíaca juvenil i altres corrents de la novel·la negra criminal.
  • Assaigs. Estudis sobre el gènere, criminologia, crònica negra, la màfia, periodisme d'investigació, etcètera.
  • Cinema. Des dels films noirs més clàssics fins a les darreres novetats de cinema policíac en format DVD i Blu-ray.

Recordeu també que la biblioteca organitza l'activitat del club de lectura especialitzat en gènere negre. Consulteu les sessions que són obertes al públic en general i també com podeu reservar la vostra plaça.

DONATIU PACO CAMARASA

Des del febrer del 2019 la biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver allotja una part del donatiu que Montse Clavé, companya del llibreter Paco Camarasa, ha fet a Biblioteques de Barcelona. La major part del donatiu es troba a la biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró . El fons seleccionat s’incorpora al nostre centre d’interès en el gènere negre.

Paco Camarasa (València, 1950 - Barcelona, 2018) va dirigir durant dotze anys la llibreria Negra y Criminal, especialitzada en novel·la negra i ubicada al barri de la Barceloneta.  Va ser conductor del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca Sant Antoni – Joan Oliver.  Va ser comissari del festival BCNegra fins el 2017, any en què va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de Barcelona.

El fons està integrat principalment per novel.la negra, tot i que també hi ha alguns llibres d’assaig sobre gènere negre i policíac i llibres signats pels autors.

Temes: Literatura, Novel·la, Cinema
Etiquetes: