Les passions de Catalunya

Creure en el més enllà no és de cap manera una qüestió rellevant per convertir-se en espectador (i fan!) de les passions de Catalunya.

Les Passions són espectacles teatrals que representen la vida, la mort i la resurrecció de Jesús. A Catalunya, aquestes representacions tenen una llarga tradició, i durant els mesos de març i abril es poden veure a Cervera, Esparreguera, Ulldecona i Olesa de Montserrat.

Són representacions teatrals amb actors amateurs, generalment dels mateixos municipis on es representa. Aglutinen el compromís de molta i molta gent (de tot un poble, com se sol dir!) que dediquen el seu temps d’oci a la construcció i millora de les passions de les que formen part.

Avui, les passions són espectacles dignes de veure, per gaudir-los! Grans escenografies, vestuaris acurats, músiques fabuloses (a Esparreguera la música és en directe), textos treballats i una història, sens dubte, apassionant!.

I per saber-ne més de Passions us recomanem la web del Centre d’Estudis Passionarium i les de les diferents passions (CerveraEsparregueraUlldecona i Olesa de Montserrat).

A més, hi ha diferents llibres, que podeu trobar a les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, que també us poden endinsar una mica és en el món de les passions, tant des del punt de vista teatral com des del punt de vista religiós.

Contingut elaborat per Marta Puig, Biblioteca Santa Oliva d'Olesa de Montserrat.

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació 05-04-2017 Última actualització 13-09-2022