Georgina Regàs i Pagés

La Georgina va nèixer a Barcelona un 10 d’agost de 1932. És cuinera i escriptora i figura clau en la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana. 

No era pagesa. Tenia 43 anys i no havia fet mai una melmelada. Però a aquella edat, ella i el seu marit van comprar una casa amb jardí a Torrent (Baix Empordà). I al jardí hi havia un generós llimoner. «No sabíem què fer amb totes les llimones que donava, fins que una recepta per fer melmelada de llimona em va obrir un món».

 

Als 73 anys va muntar una fàbrica de melmelades i el Museu de la confitura. El museu és un espai  creat per descobrir tots els secrets que s'amaguen en un pot de confitura. Per Georgina és, entre altres coses, la forma de viure la vellesa amb mentalitat més jove. Sis anys més tard, el 2010 va rebre la medalla d'or al Dalemain Marmalada Festival a Cùmbria amb una creació seva a base de cumquat.

Ha escrit més d'una vintena de llibres tots relacionats amb el món de la cuina. Ha venut deu mil exemplars del 70 confitures, que va publicar el 2002 per celebrar els setanta anys. Aquest llibre ha estat mereixedor d'una menció especial als premis Gourmand que guardonen als millors llibres de cuina del món.

En l’actualitat participa d’un projecte a Senegal , on va anar a ensenyar a les dones a fer confitura de mango. La idea és per crear una cooperativa i un centre cívic on fer classes de recuperació i d’informàtica als nens i nenes del barri.  

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 14/02/2019 Última actualització: 15/02/2019