Georgina Regàs i Pagés

La Georgina va nèixer a Barcelona un 10 d’agost de 1932 i ens va deixar el 19 de juliol de 2022. Va ser cuinera i escriptora i figura clau en la recuperació i divulgació de la cuina tradicional catalana. 

No era pagesa. Tenia 43 anys i no havia fet mai una melmelada. Però a aquella edat, ella i el seu marit van comprar una casa amb jardí a Torrent (Baix Empordà). I al jardí hi havia un generós llimoner. «No sabíem què fer amb totes les llimones que donava, fins que una recepta per fer melmelada de llimona em va obrir un món».

 

Als 73 anys va muntar una fàbrica de melmelades i el Museu de la confitura. El museu és un espai creat per descobrir tots els secrets que s'amaguen en un pot de confitura. Per Georgina era, entre altres coses, la forma de viure la vellesa amb mentalitat més jove. Sis anys més tard, el 2010 va rebre la medalla d'or al Dalemain Marmalada Festival a Cùmbria amb una creació seva a base de cumquat.

Va escriure més d'una vintena de llibres tots relacionats amb el món de la cuina i va vendre més de deu mil exemplars del "70 confitures", publicat el 2002 per celebrar els setanta anys. Aquest llibre va merèixer una menció especial als premis Gourmand que guardonen als millors llibres de cuina del món.

El seu darrer projecte fou a Senegal , on va anar a ensenyar a les dones a fer confitura de mango. La idea era acabar creant una cooperativa i un centre cívic on fer classes de recuperació i d’informàtica als nens i nenes del barri.  

  Més cerques al catàleg Aladí:

  Selecció de webs:

  Vés al prestatge:

Data de creació 14-02-2019 Última actualització 10-08-2022