Carles Gaig

Nascut al barri d'Horta ha continuat la nissaga de la família dedicada des de 1869 a l'ofici de restauració a la Taberna d'en Gaig. A l'edat de 6 anys ja preparava els canelons emblemàtics de la seva mare. Va aprendre tot el receptari clàssic però va caure a les seves mans el llibre de la cuina de mercat de Paul Bocuse i això li va trencar els esquemes. Porta al capdavant del negoci des dels anys 70 però a finals dels 80 va voler unir la innovació i la tradició i va reformar el restaurant que canviaria el nom per Restaurant Gaig. El fruit de l'esforç va ser compensat el 1993 quan se li va concedir una estrella Michellin.

L’any 2004 es trasllada amb la seva dona Fina Navarro a l’Hotel Cram de l’eixample i també comença a assessorar el Restaurant La Cúpula a Fuerteventura. El 2008 obren la Fonda Gaig, amb la pretensió de recuperar les receptes tradicionals de la cuina catalana i pel que reben el premi Nadal de gastronomia. No poc satisfet, el 2010 inicia el restaurant Porta Gaig a la T1 de l’Aeroport de Barcelona amb una cuina fidel a les arrels però pensada per viatgers.

Emprenedor insaciable, el 2017 va inaugurar Gaig a casa, on es pot comprar menjar per emportar i des de fa poc, també ha obert Gaig Restaurant a Singapur. A l’abril de 2019 anuncia que es traslladarà al restaurant de la Torre del Remei de Bolvir, a la Cerdanya.

Premis i reconeixements:

1993 – Estrella Michellin

1999 - Premi Nacional al Millor Cap de cuina per la Real Academia Española de Gastronomía

2004 – Premi al Restaurant de l’Any per l’Academia Catalana de Gastronomía

2008 – Premi Nadal de gastronomia per la Preservació del Patrimoni Cultural Català.

2013 – Reconeixement de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia a la seva trajectòria professional.

  Selecció de webs:

  També et pot interessar:

  Vés al prestatge:

Data de creació: 04/07/2019 Última actualització: 04/07/2019