Còmics

Especial 1 de desembre: còmics i VIH/sida

Torna al prestatge  ►
 

 

Dia mundial de la sida

El Dia Mundial de la Lluita contra la Sida es commemora l'1 de desembre. Persones de tot el món uneixen esforços per generar una major consciència del que suposa el VIH/sida i per mostrar solidaritat internacional davant la pandèmia.

Aquest esdeveniment és una oportunitat per donar a conèixer la situació del VIH/sida al món i impulsar avanços en matèria de prevenció, tractament i atenció als països més afectats i també a la resta del món.

Des del prestatge de còmic ens sumem a commemorar aquesta efemèride amb una selecció de títols dedicats a aquesta malaltia. Des de l'aparició del VIH/sida, als anys vuitanta, fins ara són molts els artistes que han volgut contribuir a donar a conèixer aquesta malaltia i a sensibilitzar a la societat per prevenir-la.

Tots aquests títols els trobaràs a les biblioteques de la Xarxa:
 

Bibliografia destacada:

 


"Còmic sobre la sida"


"Konrad y Paul super paradise"
Ralf Köning


"La Noche más loca"
Ralf Köning


"Jo"
Derib


"Pedro y yo"
Judd Winick
 


"Píldoras azules"
Frederick Peeters
 


"El Futuro perdido"
Annie Goetzinger

 

 
 

Si vols aprofundir més et recomanem que visitis el Centre de Documentació i Recursos Pedagògics de SIDA STUDI, una entitat barcelonina creada l'any 1987 que disposa d'un dels fons especialitzats en VIH/sida més important d'Europa. A la seva web pots visualitzar una extensa selecció de còmics i VIH/sida en castellà, català i gallec. També us deixem alguns spots animats de sèries com "Forrito el condón", que té el seu còmic, o campanyes de sensibilització internacionals i nacionals com el mític "Si da no da".

Selecció de vídeos:

Forrito el Condón

 

Campanya "Si da no da"

 

Campanya de l'associació francesa AIDES: Graffiti

 

 

Més informació:

 

Torna al prestatge  ►