Núria Pradas

(Barcelona, 1954). Va néixer al barceloní barri del Poblenou, filla d’una generació a la qual, segons les seves pròpies paraules “li van ser negades moltes coses, entre elles la cultura pròpia”. Es va llicenciar en Filologia Catalana l’any 1980 i va començar a impartir classes de Llengua i Literatura Catalanes a diverses escoles i instituts, fins que va començar la seva tasca a l’escola Mestral de Sant Feliu de Llobregat, on va treballar durant més de vint anys. A Sant Feliu va formar un grup de teatre juvenil, la seva gran passió. I va ser escrivint obres de teatre com es va endinsar en el món de la literatura. Actualment viu al petit poble de Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat). Ha deixat les aules i es dedica a escriure de manera exclusiva .

Va publicar el seu primer llibre l’any 1995, iniciant així una tasca literària que s’ha mogut sempre en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Té més d’una quarantena d’obres publicades i ha col·laborat amb un bon nombre d’editorials. Entre els seus llibres destaquen Lior (Cruïlla, 1995) i Un estiu amb l’Anna (Cruïlla, 1996), que l’han fet viatjar per tot Catalunya i per les illes, visitant escoles i parlant amb els joves estudiants. També cal destacar la sèrie de la tieta Adela (La tieta Adela a Nova York, Posa una tieta Adela a la teva vida…), adreçada a nens i nenes a partir de vuit anys i que ha assolit una bona popularitat entre el lectors a qui s’adreça. Entre les publicacions més recents, destaca la trilogia Grans Viatges publicada per Bambú (Heka, Raidho i Koknom).  Per a adults ha escrit Sota el mateix cel que va guanyar el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura al 2012. Al 2014 La noia de la biblioteca i al 2016 Somnis a mida, un recorregut per la Barcelona dels anys 20 y 30 a través de la moda. Totes dues editats per Columna.

Al 2017 publica a l’editorial Efadós, La pintora del barret de palla, que narra la vida de Élisabeth Vigée Le Brun, coneguda com la pintora de la reina Maria Antonieta. La seva darrera novel·la és L'aroma del temps (Rosa dels Vents 2018).

El 25 de maig de 2017 va visitar la Biblioteca Sant Adrià de Sant Adrià de Besòs.

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 26/04/2017 Data de modificació: 20/01/2023