Núria Pradas

Núria Pradas i Andreu (Barcelona, 1954) va néixer al barri barceloní del Poble Nou, ben al costat del mar; encara que actualment viu al peu de Montserrat, a Sant Esteve Sesrovires.

Va estudiar Filologia Catalana i de seguida va començar a treballar en el que més l’agradava: ensenyar Llengua i Literatura catalana, tasca a què va dedicar força anys de la seva vida professional. Va començar a escriure per curiositat i perquè feia teatre amb els seus alumnes i necessitava obres per representar. I del teatre va passar a la novel·la, i ja no ha parat. En l’àmbit de la Literatura Infantil i Juvenil ha escrit una seixantena d’obres, entre les que destacar Lior i Un estiu amb l’Anna, amb més d’una vintena de reedicions; o Sota el mateix cel, Premi Carlemany 2012. Al 2014, s’estrena en la literatura per a adults amb La Noia de la Biblioteca, a la qual seguiran Somnis a mida (2016) (amb més de deu traduccions a llengües estrangeres). L’Aroma del Temps (2018) i Tota una vida per recordar que ha guanyat el Premi Ramon Llull 2020. Quan algú li pregunta per què escriu, sempre respon el mateix: “Ara no podria fer una altra cosa. Encara tinc moltes històries per explicar.”

Al 2017 publica a l’editorial Efadós, La pintora del barret de palla, que narra la vida de Élisabeth Vigée Le Brun, coneguda com la pintora de la reina Maria Antonieta. La seva darrera novel·la és L'aroma del temps (Rosa dels Vents 2018).

El 25 de maig de 2017 va visitar la Biblioteca Sant Adrià de Sant Adrià de Besòs.

El 23 de novembre de 2023 va visitar la Biblioteca Can Casacuberta de Badalona.

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 26/04/2017 Data de modificació: 24/11/2023