Miqui Otero

(Barcelona, 1980) Va debutar el 2010 amb l'aplaudida novel·la Hilo musical (Alpha Decay), premi Nou Talent FNAC. Dos anys després va arribar La cápsula del tiempo (Blackie Books), que després de ser triat llibre de l'any en Rockdelux i entrar en la llista dels deu millors de capçaleres com ABC, en la seva tercera edició porta venuts més de 10.000 exemplars.

Ha escrit en mitjans com El País i Cultura/s La Vanguardia, té la seva columna setmanal a El Periódico, col·labora a RAC1 i Onda Cero i és professor de periodisme i literatura de la UAB i la ESCAC. També ha participat en llibres col·lectius d'assaig com Un nuevo reír (Nausícaä, 2010) i CT o la cultura de la transición (Random House Mondadori, 2012 ), entre altres, i en antologies de narrativa com a Última temporada (Lengua de Trapo, 2013), que engloba a la nova generació d'autors espanyols.

Amb la novel·la Rayos es va consolidar com una de les veus més excel·lents i imaginatives del panorama literari espanyol.

Ara, amb Simón, aconsegueix la seva novel·la més ambiciosa, més tendra i reivindicativa. Guardonada amb el Premio Ojo Crítico de narrativa 2020 i que està traduint-se al francès, portuguès, alemany i italià.

El 21 d'abril de 2022 va visitar la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels.

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 11/09/2021 Data de modificació: 22/04/2022