Martí Gironell

(Besalú, 1971) és escriptor i periodista. El seu debut novel·lístic, El pont dels jueus (Columna, 2007), és l'èxit més recent de la novel·la històrica catalana, convertit en un fenomen que ha generat fins i tot una ruta turística a l'escenari de l'obra, Besalú. Aquest llibre ha estat traduït al castellà, l'italià i el portuguès per al Brasil. Amb una bona acollida de públic, la seva segona novel·la, La venjança del bandoler (Columna, 2008), va obtenir el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica.

També ha escrit la novel·la L'arqueòleg (Columna, 2010) una aventura basada en la vida del monjo Bonaventura Ubach, fundador del Museu de Montserrat. La novel·la L'últim abat (2012) està protagonitzada per Pere Frigola, abat al Monestir de Sant Benet de Bages.

Darrerament ha publicat dos novel·les: El primer heroi (2014), ambientada en la prehistòria i la protagonitza Ynatsé, un habitant d'un poblat situat a l'actual Banyoles; i Strappo (2015) ambientada al 1919, on uns individus sense escrúpols extreuen els tresors que contenen les esglésies del Pallars i la Vall de Boí. 

A més de la seva obra com a novel·lista, ha publicat La ciutat dels somriures. Històries de supervivència a Bombai (2005). Actualment treballa als serveis informatius de Televisió de Catalunya i col·labora com a articulista als diaris El Periódico i El Punt Avui.

L'any 2018 guanya el Premi Ramon Llull per l'obra La força d'un destí.

El 5 de juny de 2013 va visitar la Biblioteca Central de Santa Coloma de Gramenet.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

El 12 de juny de 2018 va visitar la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat.

Resum de la trobada:

Vídeo de la trobada (75 minuts).

A les biblioteques trobaràs:

““" El pont dels jueus"
També a 
““" L'últim abat"
També a 
““" La força d'un destí"
També a 

 

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 18/04/2018 Data de modificació: 22/05/2019