Coia Valls

(Reus, 1960) És escriptora i actriu. La seva primera novel·la, La Princesa de Jade, va sortir publicada a Columna el 2010 i va obtenir el premi Néstor Luján de novel·la històrica. El 2012 va publicar El mercader a Edicions B i va ser guardonada per votació popular amb el Premi dels Lectors de «L’Illa dels Llibres», el Premi a la Millor Novel·la en Català de «Llegir en cas d’incendi» i el Premi a la Millor Novel·la Històrica del web «Novela Histórica». A Edicions B també ha publicat Les torres del cel (2013), La cuinera (2014), Amor prohibit (2015) i a Sperling & Kupfer en italià. El 2016 surt la seva darrera novel·la, Etheria, sobre l’extraordinària odissea d’una intrèpida viatgera del segle IV. En el món de la literatura infantil i juvenil ha publicat el conte infantil Marea de lletres que maregen (2010) i la novel·la juvenil L’Ombra dels oblidats (2011).

Com a actriu ha participat en diverses obres teatrals i en el film de Jordi Lara, Ventre blanc, seleccionat al Busan International Film Festival de Corea del Sud. Com a dramaturga, ha posat cinc obres en escena, basades en les seves pròpies novel·les.

El 25 de maig de 2017 va visitar la Biblioteca municipal de Manlleu BBVA.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)

A les biblioteques trobaràs:

  Recomanació

““

Etheria/ Valls, Coia

Egèria fou la primera escriptora coneguda de la Hispania romana. Estava emparentada, segons alguns historiadors, amb l'emperador Teodosi I el Gran. Va ser una dona independent de profunda religiositat i amb una il·limitada curiositat.

Va deixar constància dels seus viatges en el llibre Itinerarium ad Loca Sancta que va ser descobert l’any 1884. A la novel·la l’autora ens explica el viatge que fa la protagonista des de Calavario a Roma. Aquesta intrèpida viatgera del segle IV persegueix el seu somni d’arribar a Terra Santa i convertir-se així en la primera pelegrina de la història. Els lectors es trobaran amb una Etheria amb la que podran identificar-se. Una dona que segueix el seu instint però que es permet dubtar. Una dona que obre els ulls al món i té fam de saber. Espiritual però humana i que no resta indiferent al dolor dels altres.

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 26/04/2017 Data de modificació: 26/01/2021