Antoni Bassas

(Barcelona, 1961). Llicenciat en periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, va debutar a Ràdio Joventut amb setze anys, i als vint va integrar-se a l’equip de transmissions de Futbol en català de Joaquim Maria Puyal, a Ràdio Barcelona, amb qui va treballar durant catorze temporades.

Va ser director i presentador d’El matí de Catalunya Ràdio entre el gener del 1995 i el juliol del 2008. Abans havia creat, juntament amb Xavier Bosch, l’espai d’humor Alguna Pregunta Més? pel qual va rebre el Premi Ondas el 1997. Amb motiu del centenari del FC Barcelona, club del qual és soci, va portar la història del Barça a TV3 amb el talk-show històric Aquest any, cent! El 2009 va convertir-se en el corresponsal de TV3 als Estats Units fins al 2013, any en què es va incorporar al diari Ara de la mà del seu primer director, Carles Capdevila.

Ha pronunciat conferències sobre les relacions entre Catalunya i Espanya vistes a través dels mitjans a la London School of Economics i a les universitats de Cambridge i Stanford, entre d’altres. Està casat amb la també periodista Mariona Anglès.

L'1 d'octubre de 2018 va visitar la Biblioteca Sant Antoni Maria Claret de Sallent.

Dedicatòria als usuaris (clica la imatge per ampliar)
 

Resum de la trobada:

Vídeo de la trobada (80 minuts)

A les biblioteques trobaràs:

Selecció de webs:

També et pot interessar:

Data de creació: 20/04/2018 Data de modificació: 05/09/2021