Guies de lectura

2024 Any Internacional dels Camèlids

2024 Any Internacional dels Camèlids

Amb aquesta guia es pretén contribuir a la celebració de l’Any Internacional dels Camèlids proclamat per la Unesco en aquest 2024, una celebració molt lligada als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). D'una banda, per fer valdre la funció dels camèlids al món: la capacitat que tenen per generar resiliència davant el canvi climàtic; i com contribueixen a la seguretat alimentària, la nutrició i al creixement econòmic per a moltes comunitats del món, a més de la seva rellevància social i cultural. D'altra banda, una oportunitat per conscienciar sobre el potencial no explotat d’aquestes espècies (camells, camells bactrians, dromedaris, alpaques, guanacs i vicunyes) i animar a fer inversions i investigacions al respecte per desenvolupar capacitats, pràctiques i tecnologies innovadores.

Una guia adreçada a tots els públics: els camèlids seran els protagonistes dels contes infantils, a través dels quals els infants creixeran com a persones, i en general, gaudiran de la lectura; i per als adults s’ofereix una selecció de documents d’economistes i persones compromeses amb el medi ambient i el futur de la nostra espècie per crear debat i reflexió, i altres documents relacionats amb els camèlids i el desert com a escenari.

 

Data de creació: 19/06/2024

Última actualització: 02/07/2024

Altres documents d'interès -per als adults-



 Living in the desert.
Living in the desert.
Terragni, Emilia , Moren, Izabela Anna  
London : Phaidon, 2018

Aquest llibre és una mostra dels millors exemples d’arquitectura contemporània ubicada en el desert: una selecció de 50 habitatges de tot el món construïts entre el 2002 i 2015, alguns amb mètodes i coneixements tradicionals i altres amb noves tècniques per adaptar-se a les inhòspites condicions i més sostenibles. Un llibre per descobrir formes innovadores de treballar en un entorn inhòspit i una font d’inspiració per altres disciplines.

 ¿De dónde son los camellos? :
¿De dónde son los camellos? :
Thompson, Ken  
Madrid : Alianza, cop. 2016

Un títol molt il·lustratiu per reflexionar i oferir una visió realista i prudent sobre les anomenades espècies invasores. Són moltes les espècies invasores que són perjudicials per al nou entorn i els seus antics ocupants, i també per a nosaltres, però els nombrosos exemples que mostra l’autor demostren que una invasió no és automàticament negativa des de tots els punts de vista.  Un llibre que qüestiona els mites i creences establerts sobre les espècies invasores, i sobretot, per valorar aquelles veritats que cal conèixer. Un llibre d’interès per a les persones interessades per l’ecologia.

Torna a l'inici